• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Мисля че е добре да увеличиш цикъла на мощност 3. Ако сега е 45 секунди задай 50.
Другото нещо за увеличаване е температурата на водата в котела. 50 е твърде малко. Ще ти ръждяса котела и ще протече. Нека гони 65° поне. Термоглавите ще се грижат да няма прегряване на стаи/преразход на гориво.
Re: Настройки Грейко РБ 50

Прикачен файл

image2.jpeg

Прикачен файл

image1.jpeg

Прикачен файл

image0.jpeg
ddchipev - напреднал
чет ное 11, 2021 11:54 pmivo2021 написа:
Какъв разход ти дава на тези настройки
пет ное 12, 2021 8:13 amddchipev написа:
чет ное 11, 2021 11:54 pmivo2021 написа:
Какъв разход ти дава на тези настройки
От 6 до 9 чувала за 24ч
LazarGanev - "Велик майстор"
пет ное 12, 2021 5:22 pmivo2021 написа:
От 6 до 9 чувала за 24ч
Хе, ти май искаш да го набуташ с тези настройки?! Той човека иска да дава 50кВт, но да харчи не повече от 2-3 чувала на денонощие
пет ное 12, 2021 5:33 pmLazarGanev написа:
пет ное 12, 2021 5:22 pmivo2021 написа:
От 6 до 9 чувала за 24ч
Хе, ти май искаш да го набуташ с тези настройки?! Той човека иска да дава 50кВт, но да харчи не повече от 2-3 чувала на денонощие
Да :weedman:
ddchipev - напреднал
вт ное 09, 2021 7:56 pmandy_forresite написа:
Мисля че е добре да увеличиш цикъла на мощност 3. Ако сега е 45 секунди задай 50.
Другото нещо за увеличаване е температурата на водата в котела. 50 е твърде малко. Ще ти ръждяса котела и ще протече. Нека гони 65° поне. Термоглавите ще се грижат да няма прегряване на стаи/преразход на гориво.
С по студеното време идват и въпросите :)
andy_forresite твойте параметри където ми даде са 100 пъти по добри от предишните който имах ,но сега при студеното време при зададена температура 70С на водата стига таван 55,57 и не спира да работи на Мощнос 3 24 часа в следстви на което пак си гоня 11 чувала за денонощие. Трябва ли да пипна пак нещо по настройките или си е нормално .
Благодаря предварително .
andy_forresite - майстор
Провери процентите за въздух на колко оборота на вентилатора отговарят. Напиши тук резултатите: мощност 3, 52% - да речем показва 1540 rpm.; мощност 2, 46% - 1360 rpm... и за мощност 1.
За да го гори правилно трябва да се знае базовата характеристика - капацитета на шнека. Става и без нея, но с отнема повечко време в зяпане как гори. След това горивото и въздуха се сихронизират. И двете са еднакво важни.

Предполагам причината за този голям разход е липсата на правилно съотношение м/у гориво и обдухване.
Последно настройвах на място една 20-ка. На по-високи проценти за вентилатора отколкото вкъщи оборотите бяха доста по-ниски. Горенето се получи отлично при ... не помня с точно ... 1040 оборота за мощност 1, 1200 за мощност 2 и 1330 за трета мощност. Процентите бяха нещо от сорта на 40%, 43 и 46%, а в нас съм с 36, 40 и 43 на обороти 1130, 1300 и 1430. Промених му подаването и остана доволен. Даже и аз не повярвах каква разлика се получи.
Друго, което ме е учудвало, е в един познат с 30-ка. Пелетите бяхме купили от едно и също място, една и съща партида (в рамките на 1 седмица ги закупихме) и при него горенето се получи при доста по-високи обороти отколкото при мен. Котелът му е друг, коминът друг, с дълъг хоризонтален участък... явно затова.
50-ка не съм настройвал. Най-добре извикай някой от форума близо до теб да погледне какво става. От разстояние е налучкване и е само варианта проба-грешка.
ddchipev - напреднал
пет фев 04, 2022 1:20 pmandy_forresite написа:
Провери процентите за въздух на колко оборота на вентилатора отговарят. Напиши тук резултатите: мощност 3, 52% - да речем показва 1540 rpm.; мощност 2, 46% - 1360 rpm... и за мощност 1.
За да го гори правилно трябва да се знае базовата характеристика - капацитета на шнека. Става и без нея, но с отнема повечко време в зяпане как гори. След това горивото и въздуха се сихронизират. И двете са еднакво важни.

Предполагам причината за този голям разход е липсата на правилно съотношение м/у гориво и обдухване.
Последно настройвах на място една 20-ка. На по-високи проценти за вентилатора отколкото вкъщи оборотите бяха доста по-ниски. Горенето се получи отлично при ... не помня с точно ... 1040 оборота за мощност 1, 1200 за мощност 2 и 1330 за трета мощност. Процентите бяха нещо от сорта на 40%, 43 и 46%, а в нас съм с 36, 40 и 43 на обороти 1130, 1300 и 1430. Промених му подаването и остана доволен. Даже и аз не повярвах каква разлика се получи.
Друго, което ме е учудвало, е в един познат с 30-ка. Пелетите бяхме купили от едно и също място, една и съща партида (в рамките на 1 седмица ги закупихме) и при него горенето се получи при доста по-високи обороти отколкото при мен. Котелът му е друг, коминът друг, с дълъг хоризонтален участък... явно затова.
50-ка не съм настройвал. Най-добре извикай някой от форума близо до теб да погледне какво става. От разстояние е налучкване и е само варианта проба-грешка.

Само на мощност 3 мога да ти снимам тези параметри на другите не знам как да ги проверя а и не пада на мощност 2 и 1

Прикачен файл

1822D199-B162-4510-B147-EDC51F9AA0DF.jpeg

Прикачен файл

849AFEAA-2128-468A-9C67-8C8C30E92FE9.jpeg
andy_forresite - майстор
Силен ти е тока у вас. Пробвай така:

Мощност 3 - 46%
Мощност 2 - 43%
Мощност 1 - 39%

След половин час горене на коя да е степен докладвай дали не преливат незапалили се пелети.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Настройки Грейко РБ 50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: