• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Gambasa - помощник
чет дек 17, 2020 9:54 amandy_forresite написа:
Почисти и водния филтър. Трябва да имаш преди помпата. От него почни.
След като е чист и пак не става, превключи помпата на по-високи обороти.
Направи хидравличен баланс чрез кранчетата на изходите – на горещите консуматори намаляваш, (завиваш) вентила, а на студените увеличаваш (развиваш) вентила.
Това ф32 тръба ми подсказва че си положил ППР тръби. Дано не си прекалил с поялника някъде от тройника в посока радиатор 1 и на двете тръби. Това няма как да го разбереш.

От написаните мнения и пробите които съм правил свеждам нещата до три възможности.
Дефектирала термо глава
Пренагряти тръби с поялника
Запушен радиатор ( най-вероятното) радиатора е втора употреба, работил е към тец, беше с 10 глидера добавих още 6 от страната на студената вода и те загряват целите, а десетте които не съм разглабял не загряват добре.

Как да разбера дали е запушен?
И как да изключа варианта проблема да е в термоглавата?
nautilus33 - майстор
Нормално ли е това да се получава от термоглавата, при достигане на зададената температура? Питам защото наското монтирах термоглави, и вчера забелязах, че като загрее помещението и термоглавата явно затвря, горните 20см от радиатора са топли, а надолу е студен. Имам един радиатор, на който не е монтирана термоглава и целия е топъл. Преди да монтирам термоглавите и останалите грееха по цялата повърхност.
LazarGanev - "Велик майстор"
По-нормално от това няма - нали затова ги слагаш тези термоглави, да ти затварят радиаторите и да носят икономии?
nautilus33 - майстор
Ясно. Ами зачудих се, понеже долната половина си е направо студена, докато горните 20см са топли. Значи да не се притеснявам.

ПП трябва ли да я затегна хубаво с тръбен ключ или на ръка само доколкото може? Или щом затварят са си добре и да не натягам. Понеже съ ги притегнал само на ръка
LazarGanev - "Велик майстор"
На ръка се стягат
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Наполовина студени радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: