• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Slavov99 - специалист
Есента Етем Е75, прозорци, входни врати и плъзгане, тройни пакети, триплекс, топъл край, изнесен монтаж, паро и хидро вкл в цената~700лв/кв.м. За София.
skostadinov - специалист
Супер, значи цените са кажи речи същите спрямо моите стари оферти.
skostadinov - специалист
нед фев 06, 2022 7:08 pmkivanov написа:
Сякаш са близки офертите или аз бъркам. Гледам, че имаш бонус някакви неща, а при мен е само малус :). Иначе моята дограма без басейна е към 100 квадрата и ми изглежда твоята оферта тамън 1/2 от моята. Грубо.
Ами реално са близки ДА, но все пак едната е 38,754.07 (+добавките) без ДДС, а другата е 34, 390 (тук не са описани добавки, но аз си мисля, че трябва да са включени тъй като изрично съм казал точно какво искам при заданието). Тоест малко над 4,000 лв за 47 м2. Другото е, че не си спомням дали това не беше крайна цена с ДДС. Ако е така разликата става повечко. При теб като умножиш по 2 и си идва разлика от около 10,000лв. Според мен не е малко :) Но сега като видях твоята оферта за alumil от КК се замислих доста. Ако са сходни офертите за alumil s77 и Etem E75, аз бих избрал alumil.
kivanov - специалист
нед фев 06, 2022 9:58 pmSlavov99 написа:
Есента Етем Е75, прозорци, входни врати и плъзгане, тройни пакети, триплекс, топъл край, изнесен монтаж, паро и хидро вкл в цената~700лв/кв.м. За София.
Според мен сметката на квадрат е много трудна. В началото и аз така смятах, но в крайна сметка си зависи от дограма и т.н. Честно казано ми се струва малко, ако има изнесен монтаж. За моята дограма излиза към 27 000лв, което е към 200лв на квадрат само това. Имате ли някакви чертежи, коефиценти?
пон фев 07, 2022 2:25 pmskostadinov написа:
нед фев 06, 2022 7:08 pmkivanov написа:
Сякаш са близки офертите или аз бъркам. Гледам, че имаш бонус някакви неща, а при мен е само малус :). Иначе моята дограма без басейна е към 100 квадрата и ми изглежда твоята оферта тамън 1/2 от моята. Грубо.
Ами реално са близки ДА, но все пак едната е 38,754.07 (+добавките) без ДДС, а другата е 34, 390 (тук не са описани добавки, но аз си мисля, че трябва да са включени тъй като изрично съм казал точно какво искам при заданието). Тоест малко над 4,000 лв за 47 м2. Другото е, че не си спомням дали това не беше крайна цена с ДДС. Ако е така разликата става повечко. При теб като умножиш по 2 и си идва разлика от около 10,000лв. Според мен не е малко :) Но сега като видях твоята оферта за alumil от КК се замислих доста. Ако са сходни офертите за alumil s77 и Etem E75, аз бих избрал alumil.
Прав си, че Рейнърс си идва по-скъпо, но Alumul и Etem няма да са много далеч. Да не кажа хич. Аз не знам и какво е качеството на Etem, но досега никой не ми е предлагал техни профили.
skostadinov - специалист
Много ще се радвам ако се окажеш прав, че Alumil S77 и Etem E75 ще са близки по цена като стигна до там.

До колкото съм чел и видял, хората казват, че alumil е по-добра като качество. А и честно казано като им разглеждам сайта и особено плъзгането с повдигане изглежда доста по-добре от Etem. Alumil още не съм ги виждал наживо.

Кристиян Нейко би трябвало да работят и с Etem, така че не знам защо не са ти го предложили.

В крайна сметка ако изключим плъзгането, което според мен е най-деликатния, а и най-скъпия елемент от цялата дограма, то профила и особено когато става дума за профили от 2 от 4-те ТОП производители на ал. дограма не мисля, че е толкова важен.
Около 90% от дограмата са стъкла, така че пакета според мен е доста по-важен от профила.

Даже може би ако трябва да ги подредим като важност нещата в моите очи изглеждат така:
  • Монтаж
  • Обков
  • Стъклопакет
    • сглобка
    • производство стъкла
  • Профил
    • сглобка
    • производство
Лично аз мисля, че ако всичко останало е едно и също (обков, ф-ма която изпълнява и монтира, стъклопакет и т.н.) м/у съпоставимите профили на Shuco, Reynears, Alumil, Etem няма да има чувствителна разлика при крайния продукт. Единствената разлика ще е в цената. Ако си решил да правиш сертифицирана пасивна къща, а до колкото си спомням не ти беше такава идеята тогава може би има смисъл да се гледат коефициентите на топлопреминаване в детайли.
Slavov99 - специалист
Алумил имаха доста проблеми с наличностите/ съответно срокове на доствка. Етем бяха по-добре в това отношение. Оригинално Етем Е75 е сертифицирана с обков GU. Аз имам и ES70 мисля беше-плъзгане с повдигане на Етем и изглежда добре. Напълно се съгласявам, че най-важен си остава човешкия фактор при монтаж и изработка.
kivanov - специалист
пон фев 07, 2022 3:41 pmskostadinov написа:
Много ще се радвам ако се окажеш прав, че Alumil S77 и Etem E75 ще са близки по цена като стигна до там.

До колкото съм чел и видял, хората казват, че alumil е по-добра като качество. А и честно казано като им разглеждам сайта и особено плъзгането с повдигане изглежда доста по-добре от Etem. Alumil още не съм ги виждал наживо.

Кристиян Нейко би трябвало да работят и с Etem, така че не знам защо не са ти го предложили.

В крайна сметка ако изключим плъзгането, което според мен е най-деликатния, а и най-скъпия елемент от цялата дограма, то профила и особено когато става дума за профили от 2 от 4-те ТОП производители на ал. дограма не мисля, че е толкова важен.
Около 90% от дограмата са стъкла, така че пакета според мен е доста по-важен от профила.

Даже може би ако трябва да ги подредим като важност нещата в моите очи изглеждат така:
  • Монтаж
  • Обков
  • Стъклопакет
    • сглобка
    • производство стъкла
  • Профил
    • сглобка
    • производство
Лично аз мисля, че ако всичко останало е едно и също (обков, ф-ма която изпълнява и монтира, стъклопакет и т.н.) м/у съпоставимите профили на Shuco, Reynears, Alumil, Etem няма да има чувствителна разлика при крайния продукт. Единствената разлика ще е в цената. Ако си решил да правиш сертифицирана пасивна къща, а до колкото си спомням не ти беше такава идеята тогава може би има смисъл да се гледат коефициентите на топлопреминаване в детайли.
Събирам още мнения и т.н., но съм склонен да се съглася с твоето виждане за важност. В петък имам среща с търговския директор на Алумил, който е работил за Рейнърс и Етем и ще ми разкаже повече. Ще пиша като имам инфо. Иначе няма да правя пасивна къща, но за мен изборът е само между Alumil и Reynaers. Чух и мнение за обкова, че най-добре е със системен, който се предлага.
пон фев 07, 2022 5:20 pmSlavov99 написа:
Алумил имаха доста проблеми с наличностите/ съответно срокове на доствка. Етем бяха по-добре в това отношение. Оригинално Етем Е75 е сертифицирана с обков GU. Аз имам и ES70 мисля беше-плъзгане с повдигане на Етем и изглежда добре. Напълно се съгласявам, че най-важен си остава човешкия фактор при монтаж и изработка.
Аз точно заради доставките искам да предплатя дограмата на първа копка ;)
radius - майстор
И кой ще ти направи точните размери на отворите? :lol:
kivanov - специалист
ср фев 09, 2022 9:04 pmradius написа:
Всички фирми се съгласиха. В крайна сметка идват да вземат точните размери, когато съм готов, но реално няма голяма разлика в материала и в цената.
resistbody - майстор
ср фев 09, 2022 9:04 pmradius написа:
И аз взех дограмата по-рано, отворите са ми 5см по-широки от дограмата, ще нивелирам с 2см фибран и ще остане по 5мм за пяна...
за малко над 2 месеца разликата между поръчките има 20% нагоре във допълнителното желязо от 1.5 на 2мм, на първия етаж ми беше 150 на втория 180лв.. прозорците са ми на 95% еднакви... първия 7900лв, втория 8500... като на втория имам един секюрити повече, но нямам дръжки с ключ.. Това е цена за саламандър 92 с комарници и носещи профили, бяло без монтаж... с ДДС..
Сега с вертикалните кухини на тухлите лесно се вадят прави отвори...
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: