• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт фев 15, 2022 5:30 pmbrum написа:
Идеята е съвсем примерна. Със сигурност ще вложа малко повече инженерна мисъл за да я направа здрава и стабилна. От тази идея ми харесва дюшека по средата :) .

При нас децата са в тясна възрастова група - 3, 3 и 5 години. Вярвам, че ще мога да им направя катерушка която да покрие на всичките нуждите.
Това на картинката е за дете на 1,5 - 2години.... За по-големи, си трябва да е по-висока, съответно и по-широка, стабилна... Хватките за катерене да започват от по-високо и тн и тн. Намерете си друга картинка за следване. И да, материалът е бук и колкото и да е обработен в магазина, си иска допълнително шлайфане.
Lutchezar - майстор
Аз лично предпочитам при хубаво време да отидем до някоя градинка с истински катерушките. Домашната катерушка иска постоянно присъствие на член от семейството и заема много място. Ако сте с 3 деца може би има смисъл само ако пак има някаква дългосрочна карантина, иначе ще я износят почти толкова бързо колкото дрехите и обувките, на няколко месеца ще трябва да я преконфигурирате.
Ако е на двор вече имате повече простор за фантазията...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Направи им шведска стена и стена за катерене с хватки. Пак им сложи дюшек, но по-дебел и жилав
на 30см от стената, пусни от тавана и дебело въже с възли и сте готови за дълго карантинсване
brum - майстор
Имаха стена за катерене в апартамента. С хватки, с отвори за местене на хватките, с халки в тавана за осигуряване. И седалки си имаха. Стимула им беше лукче в джоба на най-високата хватка. Имаха и халки на които закачахме хамак като люлка. Ама си остана в апартамента.

Сега сме в къща. Това го мисля като занимавка за мен (че съм изперкал от работа и имам нужда да пусна компютъра за малко) и за тях в следващите 2 месеца. После отива на двора и евентуално ще им правя къщичка. На двора ще си имат и голяма стена за катерене - имаме 3.5 метра висока подпорна стена в единият край на парцела. Дълга е към 8 метра, та е предостатъчно за траверси.

Относно допълнителното шлайфане - с делташлайф ще бъде ли достатъчно?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт фев 15, 2022 7:50 pmbrum написа:
Относно допълнителното шлайфане - с делташлайф ще бъде ли достатъчно?
Делташлайф е за да шкурнеш на старото стълбище вътрешния ъгъл на стъпалата :-) Това се минава на ръка и без трупче
brum - майстор
Екстра :) . Ръчните инструменти са налични.

Като имам идея ще я споделя за коментари.
mavryt4o - майстор
Човече прави нещо докато имат мерак децата. Без значение какво ще е.
Ал_ - специалист
Помисли за това да използваш подпорната стена като част от конструкцията на катерушката.
Що се отнася до къщичката - удоволствието от направата и е неповторими. И въпреки това - помисли за палатка. Личен опит
  • 1
  • 2

Тема "Съвети за изработка на дървена катерушка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: