• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
ср фев 16, 2022 12:13 amLutchezar написа:
А на мен ми е чудно от къде иде идеята за редуцир вентил и манометър. Особено на изхода на бойлера.
И май на никой не му е кипвала тенджера, тогава щеше да знае че тогава при нагряване водата се разширява 😂🤣😂
Те още един от ТЕЦ-а :-D
Има населени места дето налягането в селския водопровод се качва над 8 бара и клапана пуска вода и без да се загрява бойлера :wink:
Ама ние с ТЕЦ-овете не одиме на такива :lachtot:
Lutchezar - майстор
Е нямам късмет с ТЕЦ през последните години :cry: . Но в панелката скачаше над 12 вечерно време, скъса една мека връзка струята събори хавлия на сифона и наводних съседите, наложи се да сложа вентил, но преди бойлера.
iliya_i - майстор
ср фев 16, 2022 1:56 pmfeikot написа:
вт фев 15, 2022 7:40 pmiliya_i написа:
То при сегашното ниво на образование 90% не знаят, че при загряване флуидите се разширяват.
Само флуидите ли ?
Те най-вече. При твърдите е по-малко разширението и не води до значителна промяна в наляганвто.

Абе добре е, преди човек да се изцепи с нЕкое умнотия, мислейки се за мнооого Уригинален (за да не лъсне колко е пРоЗд), все пак да прочете този вреден учебник по физика за 8-ми клас :wink:
iliya_i - майстор
ср фев 16, 2022 7:10 pmLutchezar написа:
Е нямам късмет с ТЕЦ през последните години :cry: . Но в панелката скачаше над 12 вечерно време, скъса една мека връзка струята събори хавлия на сифона и наводних съседите, наложи се да сложа вентил, но преди бойлера.
Да де, ама ако има нужда се слага.
Другият тука си беше сложил редуцира след меката връзка :lol: .
Щото страшното нЯщо е бойлера, а не маката връзка.
  • 1
  • 2

Тема "Нов в ВИК ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: