Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
seeker - специалист
hidrazin написа:
Врътката кърти мивки. :-D Да си го ползваш безаварийно дълго време.
Само ако може един въпрос - защо врътката "усилва" обратно на часовниковата стрелка?
:partyman:
Нямам идея, направи ми впечатление, но вече беше почти натъпкано по кутийките. По схемата, която си дойде с платката бе отбелязано паралелно свързване на фазата. Може да разменя местата на кабелите (дадения вход да бъде изход), но ме е шубе да не го пре..ба. А врътката я резнах набързо със зегето, колкото да има, но стана добре, забавна е.
hidrazin - майстор
seeker написа:
... По схемата, която си дойде с платката бе отбелязано паралелно свързване на фазата...
Тука има някакво объркване. Това какво означава? Дай линк от къде и какво си вземал.
Сега, не ми дреме какво и от къде си взел. Просто ако потенциометъра е логаритмичен може да имаш кофти регулиране.
Демек - в началото тръгва "изведнъж" и после слабо се регулира.
Аааа... И не се заяждам. :) Имам поне 2-3 такива направени от мен удължителя. Използвам ги за други цели.
seeker - специалист
hidrazin написа:
seeker написа:
... По схемата, която си дойде с платката бе отбелязано паралелно свързване на фазата...
Тука има някакво объркване. Това какво означава? Дай линк от къде и какво си вземал.
Сега, не ми дреме какво и от къде си взел. Просто ако потенциометъра е логаритмичен може да имаш кофти регулиране.
Демек - в началото тръгва "изведнъж" и после слабо се регулира.
Аааа... И не се заяждам. :) Имам поне 2-3 такива направени от мен удължителя. Използвам ги за други цели.
Не приемам помощта като заяждане :) Ето какво взех: http://www.dobrikit.dir.bg/page31.htm
Макар че между това на снимката и това което получих има разлика с положението на триака.
Регулирането на оборотите при мен е почти от средно положение на потенциометъра към максимум. Може ли да е от слабия консуматор (зеге около 350-500W) :?
fox_vt - майстор
Това не е паралелно свързване на фазата а просто е отбелязано къде трябва да е захранването.
ben84 - специалист
hidrazin написа:
защо врътката "усилва" обратно на часовниковата стрелка?
Най-вероятно се води "регулатор за вентилатор". Демек за асинхронен мотор са го тамънили.
Такива включват на "маx", та да развърти и после намалява оборотите. Не'кви такива.
seeker - специалист
Важното е, че ще върши работа. Другото са подробности.
teon - специалист
ben84 написа:
Демек за асинхронен мотор са го тамънили.
...тц, не са...
vsm - напреднал
ЗДравейте. И аз съм решил една стара антика от ловешките бормашини.
която много добре ми работи, да се опитам да и регулирам оборотите.
И имам питане към знаещите :prayer: това как да го свържа? има два кабела 1и 2
и две букси 3 и 4 съм номерирал.
Платката е за спарки ъглошлайф до 1050 вата.
пп. не в бормашината а отделно в кутия и трябвали да и права отворчета на кутията за
охлаждане?
Свърших работа вече работи, за някой който ще прави с този модел регулатор.
1 и 2 е входящо 220 волта.
3 и 4 към уред било бормашина ,зеге или други.

Прикачен файл

photocat12.jpg
Здравейте,
Аналогично на другите случаи описани в темата, искам да използвам този регулатор от M 1400CES Plus HD за да контролирам оборотите на M 1050E. Някой има ли идея каква е ролята на малкия бял конектор и дали ще мога да използвам регулатора без да включвам това, което влиза в него?

Прикачен файл

5.PNG
Junak - майстор
пет фев 18, 2022 3:07 pmurilov написа:
Здравейте,
Аналогично на другите случаи описани в темата, искам да използвам този регулатор от M 1400CES Plus HD за да контролирам оборотите на M 1050E. Някой има ли идея каква е ролята на малкия бял конектор и дали ще мога да използвам регулатора без да включвам това, което влиза в него?
:? Много вероятно за термистор.

Тема "Монтиране на електронен блок (регулатор) на зеге?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: