Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
По-добре е държат тези с по-голям ъгъл (ако имаш читав рефлектор де).
Така овен директна имаш и дифузна светлина което е за предпочитане.
:partyman:
radius - майстор
Рефлектора е парфе. Тези, които предлагаш са с 240 градуса, все нещо ще се отразява.
silent - майстор
аз взех от Практикер някви Хоровоц или нещо подобно.... 60см 4лв не помня колко вата. Едната почна да трепти яко и да бучи дросела...след има няма месец...видях че е гръмнал кондензатора ....викам сигурно е от това ...изхвърлих го пак бучи и трепти пробвах да я запаля без дросела и тя окончателно умря...смених я с друга със същата марка само че през дросела без кондензатор и стартер разбира се ..засега работи но не знам до кога...Жик така при мен не кара много месец два и почват да мигат...принудих се да върна едни енегоспестяваш осрам..щото ми писна да купувам....с две думи китайски боклуци сър...
PIP - майстор
Аз в работилницата съм с тези и не виждам нужда от повече от 120градуса, но ми се иска да добавя още няколко, че съм доста недоскив.
resistbody - майстор
Всичките наша марка са един дол дренки.. в работилницата съм с филипси внос втора ръка... не са мръднали... първите ледове който вкараха нашите търгаши бяха тотал щета 3 години макс изкарваха... даже бяха с двустарнно захранване, а сега са с едностранно и ми отварят сумати работа..
Голям филм съм го играл докато паднат цените на целите панели 60х60 и са достъпни.. първо ги преработвах до лед двустранно захранване, после доакраха едностранните айде така.. и сега ни в клин ни в ръкав...

Та взимаш едни пури едностранно захранване отваряш тялото и преработваш.. ако бяха с дросел е по-лесно, в дросела шунтираш вход и изход, отваряш стартера и усукваш карантията вътре и пак си го слагаш и тръгва ламбата..
fbr - майстор
На работа бяха доставили по обществена поръчка 40 пана, четворки 60/60, опроводени за лум. пури, но с LED пури като комплектация. Наложи се всичко да бъде пресвързано, но като е на маса, става лесно.
Lisko - майстор
Насочена, насочена, колко да е насочена - 120 градуса примерно. Много по-добре от 360. За какво са ти 360?

Аз съм колко вече, година ли стана откак разкарах луминисцентните и съм много доволен.
radius - майстор
Както писа Хидрата, да има и дифузна светлина.
valentino76bs - майстор
съб фев 19, 2022 10:13 amLisko написа:
Насочена, насочена, колко да е насочена - 120 градуса примерно. Много по-добре от 360. За какво са ти 360?

Аз съм колко вече, година ли стана откак разкарах луминисцентните и съм много доволен.
Лампите с двустранна лента светят повече.Захранването на пурите от двете страни е по добре от колкото от едната.
Jacomo - специалист
пет фев 18, 2022 5:05 pmradius написа:
На мен 3200 ми е любим, в краен случай 4000 и се чудя защо има толкова много 6500К, кой го кефи това, но влизаме в друга тема.
На мен 2700К ми е любим, защото създава усещане за уют и спокойствие. Но е подходящ само вечер, защото доближава температурата на залеза.
Реално дневната светлина е 5000-8000К и цветовете на предметите са реалните, ако са осветени със светлина в тоя диапазон. Има много 6500К, защото се ползва за допълващо осветление през деня и съответства на дневната светлина.

Тема "Подмяна на лум.пури 1200мм с диодни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: