• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
А наклончето, то кат се започва без план, може да повдигнем настилката до тавана. Вземи си една стенна духалка и приключваш, нама па да векуваш в тая баня. Аз съм на ТЕЦ и не си пускам лирата и в най студените дни, апартамента е топъл. Като пусна водата, докато се понакисна и вътре на се диша. Или просто се опитваш да си усложняваш животе?
Paintmaster - помощник
пет фев 18, 2022 8:34 pmLutchezar написа:
Защо наистина не ползваш повдигане на капачката на сифона? С рамка - правоъгълник от правилния материал.
Незнам къде да направя толкова финна рамка /1см/ и то от тънка неръждавейка. А и незнам как да я заваря към останалия сифон. По средата ще има цепнатина. от която може да подлизва вода под плочките..
chapara - майстор
И така докато мислиме, мързелувамее :-D
nikolov333 - майстор
Аз, ако съм на твоя акъл, ще изкъртя сичкото замазка и ще туря фибран колкото поеме + 4см армирана замазка с мрежа 5*5 на подовото.. Няма да ми е за първи, нито за последен път.. :-D :lol: :lol:
gruio - специалист
пет фев 18, 2022 6:19 pmPaintmaster написа:
пет фев 18, 2022 6:08 pmgruio написа:
Аз не бих си сложил корк в мокрото помещение, ако ще да е под изолация, лепило и плочки.
Според това, което съм чел за корка той не гние, не поема течности и влага, много по твърд от фибрана със почти същите изолационни качества. Освен това нямам друг избор за изолация под кабелите, защото всичко друго е дебело и меко и изисква поне 4 см замазка отгоре.
А според тази схема се вижда че може да се направи със корк, само дето никой не знае как, със какво се залепва, каква хидро се използва, какво лепило за плочки и т.н.
За пръв път чувам за дърво което да не гние. Отделно тия 6мм няма да свършат абсолютно никаква работа, както са казали по-горе - къртене, фибран и 4см армирана замазка.
kozl - майстор
пет фев 18, 2022 5:57 pmPaintmaster написа:
Мислех си за няколко варианта:
1. Не къртя и не поправям нищо, просто не слагам 2 пласта по 3мм. корк, а само един пласт от 3 мм. Заедно с кабелите, по тънко лепило /4-5мм/ и дебелината на плочката отивам 2 мм над горния ръб на сифона, което няма да изглежда чак толкова грозно. Но при този вариант нямам почти никаква изолация под кабелите /само 3 мм/ и така подовото ще загрява мнооого бавно, защото ще грея плочата отдолу. А ще губя и енергия на вятъра.

2. Къртя сифона и тръбата до включването към ф100 и го вдигам 1.5см. Така ще мога да сложа 2та пласта корк /демек 6мм/ и ще съм до ръба на сифона както си трябва. Но губя наклона като той ще стане много слаб или почти никакъв на места.

3. Не къртя и не преправям нищо, слагам си двата пласта корк и се качвам с плочките върху сифона. Така той остава потънал и грозен. Може да опитам да направя нова по дълбока решетка от неръждавейка огъната на абкант и на лазерно рязане. А може и да остане потънала, а върху нея с нещо да залепя парче плочка. Има такива сифони който в средата вместо решетка се слага пак плочка. Само че отвора отвсякъде ще завършва само на ръба на плочките, няма да е защитен и ще се къртят ръбчетата, ако се чукнат при вадене и слагане на решетката.

4. Взимам фреза за бетон и почвам да стържа 1 см. от замазката, Само че така ще я надълбая и няма да бъде равномерна по цялата дължина. може и да се изгърби или вдлъбне на места. Ще стане много бавно за 8кв. и с много прах.

Какво бихте ме посъветвали ?
Маркираното в синьо.Тука нещо не моа разбера :?
Вдигаш сифона и губиш наклона :? Кой наклон губиш? Наклона в тръбата до вертикалния канализационен клон ВКК ще стане в повече щом вдигаш сифона, което не влошава изтичането, а напротив.
Наклона на настилката ще загубиш, ако примерно имаш фиксирано ниво при прехода със съседното помещение (коридор, спалня или....)
Тогава вдигането на сифона ще намали наклона на настилката до него. Обаче ако е така, тогава по-добре се откажи от подовото отопление.
В детските ми години, години наред ползвахме баня с малък наклон и парцал под вратата, за да не прелива водата навън. Нямаше кинти тогиз за преправки. При първия ремонт и настилката в банята сега е 5 см над нивото в коридора, но нема нужда от парцал.
Та ако спрягаш нива м-у помещенията хващай фрезата. И не се притеснявай от вдлъбнатото, то може да се шпаклова. Притеснявай се от изпъкналото. Ако ползваш обикновен флекс праха е много. След неколко минути пилене не се вижда нищо. И задължително маска против праха.
Не съм работил с профи машина с прахосмукачка и не мога дам оценка за прах и. Аз ползвам GAZ24 с маркуча към струята на обикновен флекс, но пак става доста мъгляво. Сега ми предстои упражнени по сваляне на ниво с наклон към сифон и мисля да кълва с перфоратор къртача, че площта е към 2 м2 и праха от фрезата ще ме засипе :-D
Paintmaster написа:
Незнам къде да направя толкова финна рамка /1см/ и то от тънка неръждавейка. А и незнам как да я заваря към останалия сифон. По средата ще има цепнатина. от която може да подлизва вода под плочките..
Тука пак нещо не схващам. Как ще е хидроизилиран сифона към замазката или няма да има хидроизолация и ще се разчита само на плочките? Рамката може и да се залепи към плочките и замазката около сифона, като лепилото, трябва да е водоустоичиво и да служи и за хидроизолация, за да не минава водата към подгряващата система.
chapara - майстор
Бе тоако ще надстройваш сифоня има много начини. Лепваш го челно с ....каквото се сетиш. После има лепенки, бишопи, мишопи, полиуретанов уплътнител с хидроизолационна лента, двукомпонентна хидроизолация с хидроизолационна лента(само че матираш там където ще мажеш хидроизолацията). Варианти бол. Корка можеш да го вграждаш в мазана хидроизолация, под него лепиш с нея, а отгоре запечатваш пак с нея. Нооо....аз пак си държа на духалката. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Какво мога да направя сега? Помощ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: