• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
fbr - майстор
Тези, които ходят по ремонти, нямат време да чакат, бойлер да се точи от цицката на клапана. Махат клапана, завиват една по-дълга мека връзка, отварят топлата вода, и айде другия край на меката връзка в тоалетната, мивката или сифона. Докато изпушат по 1-2 цигари е готов за сваляне. Ако се налага точене по други причини-например зазимяване, тогава бирата е друга.
jekasus - майстор
съб фев 19, 2022 9:35 amkozl написа:
пет фев 18, 2022 11:29 pmjekasus написа:
Грешна схема от интернет, няма как да работи при източване на бойлера.
Жека оти е грешна схемата :?
Щото е грешна.
На топлия изход трябва да има тройник с кран, тогава ще работи схемата.
kozl написа:
Ако източването по схемата се свърже към топлата тръба и се отвори смесител към студената въздуха ще се сблъска с водното ниво. Т.е. като се получи вакум в бойлера струята в неков момент ще сопре, да си глътне въздух бойлерот Тва нещо като да изливаш пълна бутилка с тесно гърло обърната надолу
За това говорим.
И аз се каня да си направя подобно нещо за аварийни ситуации, когато няма вода.
Акъл, фитинги и ръце имам, но при тия редки ситуации, когато няма вода, си духам като ненормален в смесителя, че да мога да ползвам чучура на клапана за водата.
Благодаря на всички за отговорите. В крайна сметка го свързах с тройник и кран за източване между студения вход и предпазния клапан. Отдалечаването на клапана с 10 см мисля не е проблем. Някъде четох, че до 2 метра е ок. Причината за кран над клапана е по-бързо източване и да не попадат частици котлен камък в клапана при източване от него. Пробвах моята първоначалта идея за свързване към топлите тръби, но дебитът до смесителите е наистина много слаб и не си струва. Бойлерът е 80 л. Точи се веднъж годишно при зазимяване. Мисля да сложа и кран за достъп на въздух към топлия изход - за по бърз достъп от този от смесител. Направих няколко снимки, но пусто големички излизат и не мога да ги приложа. Още веднъж- благодарности.
krasi92 - майстор
Така се прави на вилата. Непосредственно от студената тръба се слага троиник с кран за изтакане. А от топлата тръба нема как да го източиш щото схемата на тръбите у боилера не го позволява.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: