Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
нед фев 20, 2022 4:36 pmrostma написа:
Здравейте !
Странно , от къде се появи снимка на част от оградата на двора ми ?
Ако някой го интересува , мога да споделя технологията за направата на такава ограда. :)
Ако кажеш коя точно е твоята ограда на мен би ми било интересно да споделиш
PIP - майстор
нед фев 20, 2022 9:00 pmPishmanmaistor1 написа:
нед фев 20, 2022 4:36 pmrostma написа:
Здравейте !
Странно , от къде се появи снимка на част от оградата на двора ми ?
Ако някой го интересува , мога да споделя технологията за направата на такава ограда. :)
Ако кажеш коя точно е твоята ограда на мен би ми било интересно да споделиш
със сигурност не оградата на моята снимка
BLUEPUPIL - майстор
нед яну 09, 2022 9:55 pmPIP написа:
Аз ползвах дебелостенна квадратна тръба 40х40мм за колоните, която тръба слагах при наливането на основите на оградата, които са с арматура за ивични основи.
Как я отвесира?

На мен ми изледе душата, докато
се разправям с едни майстори.
Кофража си тръгна и трябваше
да импровизирам.

1..Забих арматура в земята
и вързах профила към нея, на
10-15см от основата на
фундамента.
2..Горе направих тринога от
рикловици, които хванах в
долния им край към колчета,
забити в земята.

Голям панаир!
PIP - майстор
пон фев 21, 2022 11:29 amBLUEPUPIL написа:
Аз ползвах дебелостенна квадратна тръба 40х40мм за колоните, която тръба слагах при наливането на основите на оградата, които са с арматура за ивични основи.
Как я отвесира?

На мен ми изледе душата, докато
се разправям с едни майстори.
Кофража си тръгна и трябваше
да импровизирам.

1..Забих арматура в земята
и вързах профила към нея, на
10-15см от основата на
фундамента.
2..Горе направих тринога от
рикловици, които хванах в
долния им край към колчета,
забити в земята.

Голям панаир!
Аз ги слагам непосредствено след като се налее бетона, не преди наливането. Предварително бележа кофража къде трябва да са отстоянията, а по дъжлината подготвям конеца 5-6см над нивото на кофража за средата. Преди наливането махам конеца, наливам, пак слагам конеца и докато е пресен бетона ги нанизвам в бетона. Предварително бележа и профилите колко да излизат над бетона, за да не се налага да режа от горе. След това с терзията ги нивелирам. При плитък бетон обаче няма да стане и ще трябва да е по твоя начин с предварително окрепяване, но за ограда с дълбоки основи отнема 10мин, повече време отнема подготовката.

Само да поясня, че на тази ограда камъните съм ги зидал с две лица и около металните 'тръби' след основите, не са полагани с кофраж, нито са лепени.
Grozdev - специалист
Аз ползвах дебелостенна квадратна тръба 40х40мм за колоните, която тръба ва слагах при наливането на основите на оградата,
ЧЕТА тема : Всичко за оградата от дърво , и след това :
За КВАДРАТНА ТРЪБА !! ,, сигурно има и " КРЪГЪЛ КВАДРАТ"? :?
Да ме извивявате ,, ама може би има и " дървено желязо ? или ръждясало злато ! :lol:
И после се налива бетон и се отвесират "кръгли" паралелепипеди!?! :shock:
А къде остана : всичко за оградата от дърво?
:yawinkle:
radius - майстор
Ти сега ще оспориш и че джантите се делят на алуминиеви и метални :lol: .
PIP - майстор
чет мар 17, 2022 11:12 pmGrozdev написа:
Аз ползвах дебелостенна квадратна тръба 40х40мм за колоните, която тръба ва слагах при наливането на основите на оградата,
Да ме извивявате ,, ама може би има и " дървено желязо ? или ръждясало злато ! :lol:
Спряха да ти отговарят в темите за изолации и почна и тука да ръчкаш ли :shock: квадратна тръба е защото някой дребнав като теб правещ се, че не е разбрал за какво пиша ще пита какво имам предвид пред квадратен профил. А е ограда от дърво, защото както виждаш освен планки и панти друго желязо не се вижда. Щом ще пишеме празни приказки за спорта.
schuldiner - майстор
PIP, игнорирай...

Правих нещо подобно, не точно за ограда - стоманен профил върху бетонови стъпки. Отначало исках профилът да е със заварен фланец, за да мога да анкерирам, ама нещо ме няма в заварките... Отлях си стъпките и на мястото на колонките оставих пвц Ф80, центрирано с дървено колче. След стягането на бетона извадих колчето, сложих профила, като го нивелирах и отвесирах с дървени ками към пвц-то, вътре налях разтвор цимент-пясък. След стягането на разтвора изрязах надстърчащото пвц и позамазах като холкер да не държи вода до стоманата. Всичко стана идеално равно без почти никакво усилие, т.е. напълно постижимо и за непотготвен човек /като повечето питащи във форума/.
PIP - майстор
пет мар 18, 2022 8:43 amschuldiner написа:
PIP, игнорирай...

Правих нещо подобно, не точно за ограда - стоманен профил върху бетонови стъпки. Отначало исках профилът да е със заварен фланец, за да мога да анкерирам, ама нещо ме няма в заварките... Отлях си стъпките и на мястото на колонките оставих пвц Ф80, центрирано с дървено колче. След стягането на бетона извадих колчето, сложих профила, като го нивелирах и отвесирах с дървени ками към пвц-то, вътре налях разтвор цимент-пясък. След стягането на разтвора изрязах надстърчащото пвц и позамазах като холкер да не държи вода до стоманата. Всичко стана идеално равно без почти никакво усилие, т.е. напълно постижимо и за непотготвен човек /като повечето питащи във форума/.
:)
Grozdev - специалист
пет мар 18, 2022 7:26 amPIP написа:
чет мар 17, 2022 11:12 pmGrozdev написа:
Спряха да ти отговарят в темите за изолации и почна и тука да ръчкаш ли :shock: квадратна тръба е защото някой дребнав като теб правещ се, че не е разбрал за какво пиша ще пита какво имам предвид пред квадратен профил. А е ограда от дърво, защото както виждаш освен планки и панти друго желязо не се вижда. Щом ще пишеме празни приказки за спорта.
:) ,,, Сега разбрах защо е "квадратна тръбата" , предполагама и всички останали "дребнави " които четат са разбрали , за да не питат повече.
Между впрочем във всяка тема където изказвам ( "ръчкам " ) мнение , ИЗБЯГВАМ да пиша бисери.
НО обичам да ги чета . :yawinkle:
п п.
нямах намерение да пиша изобщо ,
И не съм от "Господари на ефира " , но не се сдържах. :wink:

Тема "Всичко за оградата от дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: