• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
diad40 - специалист
Уважаеми форумци ,моля за малко помощ за въпросната миялна. Напоследък пускането стана доста сложно, тъй като натискам десетки пъти бутона за пуск и тръгва когато си иска. Реотана нагрява и трудно тръгват перките за миене някой път от петия път друг път от стотния път при натискане на пуск бутона. Моля за съвет.
kozl - майстор
За тази съдомиялна NEO (Midea) DW-FS8 по добре чети:
Тук или
Тук
, защото DW-FS8 е с механичен програматор, а AEG-то у нас е с микропроцесор.
Лампата за напрежение свети ли, след като включиш бутона Power (IG по схемата)?
Ако да провери ключа към вратата (IS по схемата). Ако този ключ не прави добър контакт ще прави нещо като твоето описание.
Кабелите в сгъвката на вратата също може да са причина.

Обаче ако нагревателя грее, а няма циркулация, причината освен в прекъснат кабел може да е в мотора на циркулационната помпа или в контактите на механичния програматор.
Последна промяна от kozl на пон фев 14, 2022 6:49 am, променено общо 1 път.
diad40 - специалист
Колеги, ще проверя снопа от кабели, от програматора на вратата към миялната, за евентуално прекъсване, а също така и кондензатора при самия програматор дали е изсъхнал. Също така на пода ключето за поплавъка и ще побутна циркулационната помпа принудително за да видя да не е там проблема , а така също ще проверя принудително и електромагнитния клапан за пускане на водата. Ще ви уведомя като свърша тази профилактика.
diad40 - специалист
Колеги, проверих нещата навсякъде , микроключето на дъното на миялната е в ред, другите системи по ниво регулаторите също. Мисля че проблемът е в кондензатора който е подведен към циркулационната помпа и е със стойности- 450 VAC, 3 микроF +/- 5 0/0, DB 3000h. Не е в стойности като го замерих. Ще го поръчам в "Делта Елис".Тъй като миялната тръгва при първоначално включване с пълнене и загряване дай на водата и опира до старт на циркулационната помпа, предполагам че проблемът е там. Именно на тази стъпка трябва да натисна десетки пъти отново старт ,за да тръгне циркулационната ф.помпа. Някой знае ли каква роля играе кондензатора на входа на захранването със стойности -250 V, 0,1микроф.+ 2 х25 наноФ.+ 2,2 Мома,
Вероятно е някакъв филтър,който има трети извод отиващ на маса/Шуко.
...
zz_stefanov - майстор
Това на входа е противосмутителен филтър. Проблемът който може да ти създаде е ако се получи пробив в него да ти пада бушона.
вероятно си уцелил проблема с кондензатора на мотора.
diad40 - специалист
Колега Stefanov, благодаря, дано си прав, заръчал съм го ,ще видим след няколко дена и ще пиша.
kozl - майстор
Е щом пълни - тръгва програматора, то ключа с поплавъка на дъното превключва и дава контакт.
Но защо не пробваш да вържеш лампа в паралел с двигателя на циркулационната помпа. Ако лампата свети, а помпата не тръгва може и да е в кондензатора причината. Ако лампата не свети вероятно програматора не подава напрежение към помпата.
diad40 - специалист
Лампите на панела светят,колега Kozi, може и така ,както ме съветваш,но съм заръчал вече кондензатора. И бе това съм я разглобил ЯКО.Благодаря ти за съветите.
diad40 - специалист
.Разбрах ,Kozi,предния пост ти пиша глупости. Искаш да кажеш ,че изводите, които отиват от циркулационната помпа към кондензатора, на тяхно място да вържа крушка.Става и ще пробвам. Въпреки че при стартиране програмата пълни ,загрява и спира точно когато трябва да тръгне циркулационната помпа. И тогава трябва да натискам старт бутона десетки пъти за да тръгне. Това ме навежда на мисълта ,а също и измерването на кондензатора, че проблемът е там.
  • 1
  • 2

Тема "Повреда в миялна машина DW -FS8" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: