Здравейте, казвам се Жоро и имам проблем със силиконова мазилка на къща. Мазилката се надига и се образува нещо като сол или сода, която разяжда всичко. Става въпрос за парапет на външна открита тераса. Парапета е покрит с врачански камък залепен с лепило Power fix на Angro. Камъка първо беше изпрегниран с инпрегнат който ми даде продавача на камъка нещо като вода която попива хубаво в камъка. След това със скъпа паста, която уж правила нещо като слой която отблъсква водата. След това инпрегнант от магазин специално за камъни. И накрая го лакирах. Всички тези мазания стават за период от две години и нищо от тях не намали образването на тази сол. Прилагам снимки. Който и да попитам никой не спя да ми каже от какво се образва тази сол. А попитах доста хора във Враца. Всички тези мазания ги правех защото си мисля, че някакси просмуква вода през камъка и се образуват някакви соли. Снимките са правени след полагане на нова мазилка миналата пролет. Никъде другаде по къщата няма проблем.

Като изключа снимките дето се не видат, много вероятно е проблема да е в хидроизолацията от вътрешната страна на откритата тераса.
Парапета на терасата от какъв материал е? А под силиконавата мазилка какво има?