• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, имам една идея, която от известно време ми се върти в главата, а то е възможно ли в да се инсталира някакъв преобразивател от 12в на 220в, за да захраня микровълнова в багажника на колата, за да си притоплям храна на обедната ми почивка, ако е възможно, моля да ме насочите, какво трябва да купия, благодаря.
шоп - майстор
Инвертор от 12V прав тока на 230 променлив ток.
Благодаря за бързия отговор, даже намерих в Али експрес инверторен преобразовател за 32лв и ще го поръчам, лека вечер!
Lutchezar - майстор
И консумацията е 700-800 вата, значи ти трябва инвертор който да държи 1000 вата, примерно
Работи само на включен двигател, въпросът е дали няма да се налага и да се форсира...

Провери дали с газово котлонче няма да е по-практично и евтино.
Последна промяна от Lutchezar на пон фев 21, 2022 10:43 am, променено общо 2 пъти.
brum - майстор
За 32лв 100% няма да може да подаде 1000w мощност. Търси нещо проверено като марка което да може да поддържа 1000W като мощност.

И кабелите до инвертора трябва да са стабилни. За нещо от сорта на 25мм2 медни ако е близо до акумулатора става дума. И от него вече кабела на 220V го закарай до багажника. Там 2 по 1mm2 ще свърши работа. Задължително инвертора отпред до акумулатора, че иначе кабелите до багажника ще струват колкото микровълновата. Не си прави илюзията, че можеш да го включиш в запалката!

Та само кабелите и кабелните обувки дето трябва да се кримпнат върху тях ще сигурно повече от 32лв. Помисли пак дали си заслужава цялата разправия.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед фев 20, 2022 8:00 pmhkastelov написа:
Здравейте, имам една идея, която от известно време ми се върти в главата, а то е възможно ли в да се инсталира някакъв преобразивател от 12в на 220в, за да захраня микровълнова в багажника на колата, за да си притоплям храна на обедната ми почивка, ако е възможно, моля да ме насочите, какво трябва да купия, благодаря.
Какво работиш, ако искаш да кажеш, моля
https://www.aliexpress.com/item/100500 ... b8eddc6-10
sian - специалист
Газово котлонче ще най лесно.
kr1100 - майстор
...преобразивател от 12в на 220в, за да захраня микровълнова в багажника на колата, за да си притоплям храна ...
Най -малкото още един сериозен акумулатор, ако държиш да се прибереш с колата след работа.
Виж си табелката на микровълновата и си търси инвертор/ преобразувател с по-голяма мощност,
krasi92 - майстор
Възможно е. Слагаш инвертор два пъти по мощен от консуматора които ще ползваш. Колата е желателно да работи по време на работа на инвертора
anatolt - помощник
пон фев 21, 2022 12:59 pmn_a написа:
Какво работиш, ако искаш да кажеш, моля
https://www.aliexpress.com/item/100500 ... b8eddc6-10
Охо, това е добро. Гледам е от Оксфорд, дали ще може да решава и интеграли?
  • 1
  • 2

Тема "Инсталиране на контакт в кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: