Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ulieliadi - специалист
пон фев 28, 2022 9:50 amЧираче написа:
нед фев 27, 2022 9:41 pmulieliadi написа:

Чакай ме да ти почна нещо без получен аванс :-D
Аз да не съм съинвеститор, нещо :lol:
Аванс, ама за какво? Материалите ги осигурява инвеститора. Пари за труд се дават при свършена работа. И при сключен Договор, в който изрично е указано начините на разплащане. Ако не ти изнася, хващай пътя. Не си единствения...
Ейй на такива киселяци най-обичам да работя... Кърши пръсти и се моли - ама с големите претенции...
Ти откъде знаеш кой, какво осигурява в случая? И кой по дяволите те натиска - та звъниш? Аре у лево :finga:
Чираче - майстор
пон фев 28, 2022 6:33 pmulieliadi написа:

Ейй на такива киселяци най-обичам да работя... Кърши пръсти и се моли - ама с големите претенции...
Ти откъде знаеш кой, какво осигурява в случая? И кой по дяволите те натиска - та звъниш? Аре у лево :finga:
Ще ми работиш, ама друг път. Когато достигнеш моето ниво на образование, моя практически опит в която и област се сетиш, моя житейски опит, тогава можеш да ме апострофираш. И, кой ти позволява да се държиш арогантно? Вижда се какво е нивото ти на интелект. Вероятно толкова си и майстор.
PIP - майстор
пон фев 28, 2022 7:32 pmЧираче написа:

Ще ми работиш, ама друг път. Когато достигнеш моето ниво на образование, моя практически опит в която и област се сетиш, моя житейски опит, тогава можеш да ме апострофираш. И, кой ти позволява да се държиш арогантно? Вижда се какво е нивото ти на интелект. Вероятно толкова си и майстор.
Повече завлечени има от тарикати клиенти, отколкото от майстори, така че без пари напред само на приятели и познати.
Както казваш, ако искаш, монетата има и втора страна.
ulieliadi - специалист

Ще ми работиш, ама друг път.
Ама нали и аз това ти казвам, бре кълвач! Колко съм интелигентен, образован и майстор ти никога няма да разбереш!
Chefo77 - майстор

Хайде и тоя с мания за величие ...
Я си сипи още едно, адаш - там знаем, че си силен, властен, ... :wink:
Димитър Димов - специалист
Айде и аз да напиша нещо.Преди години работих в Южна Италия и там практиката беше такава:отиваме на обект,майстора взимаше материалите от определен магазин,дават му фактура.В края на седмицата отива при чорбаджията на обекта,взема парите за свършената работа и му дава фактурите да плати материалите.В понеделник ако не са платени материалите приключваме работаНикога не е имало проблем с парите са надници и платени материали.
Индианец - специалист
Абе дайте парите предварително и чакайте да ви свършат работата.
Някои пък и да си ги получат обратно си мечтаят.
radius - майстор
Е що замъглявате нещата и после се карате?!
Нещата са ясни и прости - пари в аванс само за материали, не и за труд. Това, ако майстора пазарува. Ако инвеститора си осигурява материалите, ще плаща както са се разбрали, но на свършена работа.
Никой не получава предварително пари за труда си.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт мар 01, 2022 12:20 amradius написа:
Зависи от договорките. Понеже съм се парил от начина на (не)плащане на някои строителни босове съм се договарял да работим така - внасят аванс с размер по тяхно усмотрение, влизаме, работим докато изчерпим аванса и излизаме. Ако бързат и не желаят да прекъсваме - внасят по-голям аванс, работим по-дълго и те така.
Chefo77 - майстор
вт мар 01, 2022 12:34 amLazarGanev написа:
вт мар 01, 2022 12:20 amradius написа:
Зависи от договорките. Понеже съм се парил от начина на (не)плащане на някои строителни босове съм се договарял да работим така - внасят аванс с размер по тяхно усмотрение, влизаме, работим докато изчерпим аванса и излизаме. Ако бързат и не желаят да прекъсваме - внасят по-голям аванс, работим по-дълго и те така.
Имай предвид, че има много лумпени, които никога не са работили с крайни клиенти и повечето от тях вярват сляпо на това, че като подпишеш някакъв договор, значи нещата са сигурни - без значение колко коректна е отсрещната страна…

Тема "Илиян Манев (майстор) - измамник, пазете се!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: