Всичко за дърводелството
PIP - майстор
е вече няколко пъти споменаваш, че отворите на спалните са 70см, което в най-добрия случай е 64см врата, който размер е подходящ единствено за отделна тоалетна, малък е дори за баня. Както и да е, каквото такова, щом те устройва.
milenjs - специалист
пет мар 04, 2022 5:25 pmmilenjs написа:
Моите отвори са 90 санта за хол, спалня 81, бани - 78см , детска 84 /исках я на друго място и явно малко са и отървали размера/.
70см. имам в предвид крилото на врата, отворите на спалните са 81 и 84 см. хола 90, на баните 77-78.
Та единствено за баните се чудя какво да избера за да използвам макс. отвора който имам. За 70 санта крило малко не стига, предполагам 65-66 санта ще ми е ОК.
milenjs - специалист
Отказахме се от беларуските врати. На врата рамката е дърво облечено в мдф но по средата вратата е само мдф, няколко милиметра, няма да има никаква шумоизолация според мен. И са безфалцови и собственика на магазина ни консултира /да е жив и здрав/ каза че поради факта че средната част на вратата е по ниско от крайнати и части -_- след време започвало да просветва.
Харесахме някакви други, пак безфалцови но поне с дебела конструкция на крилото и самото то е равно и ги поръчах. Няма вариант да са по размер, за баните е на кантар дали ще влезе касата и може да се наложи да къртя стената едни 2 см.
Благодаря на всички помокнали с акъл и съвет, като почна да ги монтирам живот и здраве пак ще питам ако нещо не ми е ясно.

Тема "Избор на каса на врата спрямо дебелината на зида?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: