Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Добър ден,може ли някой да ми изпрати табличката,за дозите на горелката? изджагърках темата,но линка нещо неработи.
Kondor1 - специалист
Как е цената на пелетите в момента? Широколистни или иглолистни.
don.nasco - специалист
пон фев 07, 2022 10:00 amttoop22 написа:
Добър ден,може ли някой да ми изпрати табличката,за дозите на горелката? изджагърках темата,но линка нещо неработи.
Заповядай :)

Прикачен файл

Peleti.xls.zip
(2.89 KиБ) Свален 175 пъти
пет яну 19, 2018 9:05 pmgnt69 написа:
markoscbr написа:
Марко колко килограма за час пуска горелката.
Ето ти една таблица. Вземаш двата края на кабелите дето влизат в горелката, свързваш един към друг и засичаш за 6 минути колко пуска шнека. После заместваш резултатите във таблицата и ти се получават дозите. Това където си разбутал подаването на някакви секунди не е добре. Задай всички на 45 секунди.

Таблица

Ако ти е трудно с таблицата кажи колко пелети пуска шнека за 6 минути и ще ти ги сметнем. :partyman:
Може ли мойта да я пресметнете с грейко рб20 сам с дървесни пелети трон.Шнека подава за 6мин 2.4кг пелети.Ако може и вентилатора да кажете по колко % благодаря предварително
Здравейте, имам прелетна горелка на грейко от известно време прави някакви чакмаци и затопля само на 42 градуса водата настройвам я на 70 но няма промяна, зададено е на 24 градуса на температурният регулатор в стаята но радиаторите са съвсем леко топъли отгоре а на доло почти студен задал съм я на най мощна степен но пак същото 42 градуса. Някой да е имал този тип проблем, и ако може да сподели как го оправил. Иначе Пелети те си ги харчи (слънчогледови) миналата зима с 4т изкарах тая 6 няма да ми стигнат.
pepi3196 - специалист
Котела чистен ли е скоро, а бункера и шнека от пепел ?
вт мар 08, 2022 7:59 ampepi3196 написа:
Чистени са с прахосмукачка но е без промяна, настройки не сме пипали от както са го инсталирали, гори се само слънчогледови Пелети. От фирма първи Май Ситово.
ls1 - напреднал
Искаш да кажеш, че настройките са от миналия сезон?
gnt69 - майстор
пон мар 07, 2022 10:04 pmdido_9104 написа:
Здравейте, имам прелетна горелка на грейко от известно време прави някакви чакмаци и затопля само на 42 градуса водата настройвам я на 70 но няма промяна, зададено е на 24 градуса на температурният регулатор в стаята но радиаторите са съвсем леко топъли отгоре а на доло почти студен задал съм я на най мощна степен но пак същото 42 градуса. Някой да е имал този тип проблем, и ако може да сподели как го оправил. Иначе Пелети те си ги харчи (слънчогледови) миналата зима с 4т изкарах тая 6 няма да ми стигнат.
Задай на помпата да тръгва на 60 градуса пък на котела 80 градуса и ще стопли.
pepi3196 - специалист
вт мар 08, 2022 11:36 amdido_9104 написа:
вт мар 08, 2022 7:59 ampepi3196 написа:
Чистени са с прахосмукачка но е без промяна, настройки не сме пипали от както са го инсталирали, гори се само слънчогледови Пелети. От фирма първи Май Ситово.
Котела грейко ли е, бункера почистен ли е от пепел?
Осветеноста в какви граници се движи🙂

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: