Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
Това е много и за неотоплена къща.
Опиши дължини на кръговете и колко, къде и какви помпи има.
чет мар 10, 2022 2:17 pmradius написа:
Първи етаж седем кръга,втори етаж 6.Кръговете са около 80-90 метра с ф16 тръба ,като има два или три по-малки за баните.Буферен съд 200 литра(понеже ще ми слагат ТП скоро) на всеки кръг има циркулациона помпа Evosta 2 с напор 7 метра и дебит 3.6кубика на час.Но имам голямо Делта т
и дори и с 45 градуса на подаване не мога да мина 20 градуса температура,влажноста на въздуха ми показва между 50-60 % .Мериха ми влажноста с някаква джаджа и имам влага само по пода при измерването.
Jacomo - специалист
чет мар 10, 2022 3:22 pmDC1987 написа:
Първи етаж седем кръга,втори етаж 6.Кръговете са около 80-90 метра с ф16 тръба ,като има два или три по-малки за баните.Буферен съд 200 литра(понеже ще ми слагат ТП скоро) на всеки кръг има циркулациона помпа Evosta 2 с напор 7 метра и дебит 3.6кубика на час.Но имам голямо Делта т
и дори и с 45 градуса на подаване не мога да мина 20 градуса температура,влажноста на въздуха ми показва между 50-60 % .Мериха ми влажноста с някаква джаджа и имам влага само по пода при измерването.
Щом делтата е толкова голяма, значи или има голям топлообмен (незагряла къща, термомостове...) или малък дебит на топлоносителя (ниска скорост на помпата или слаба помпа). Пробвай да увеличиш скоростта на помпата.
Последна промяна от Jacomo на чет мар 10, 2022 3:42 pm, променено общо 2 пъти.
чет мар 10, 2022 3:33 pmJacomo написа:
чет мар 10, 2022 3:22 pmDC1987 написа:
Щом делтата е толкова голяма, значи или има голям топлообмен (незагряла къща, термомостове...) или малък дебит на топлоносителя (ниска скорост на помпата или слаба помпа). Пробвай да увеличиш скоростта на помпата.
На максимална скорост е за съжаление,надявах се влагата в пода да е проблема!
Jacomo - специалист
А подовото как е навито, колко см. е замазката, каква изолация има под него? Температурата на пода каква е?
Последна промяна от Jacomo на чет мар 10, 2022 3:48 pm, променено общо 1 път.
чет мар 10, 2022 3:42 pmJacomo написа:
А подовото как е навито, колко см. е замазката, каква изолация има под него? Температурата на пода каква е?
Мисля,че е тип охлюв ако не се лъжа,под него има ХПС 5 см,6 см замаска над него.Близо до прозорците е на стъпка 10см,на другите места е 15 см.Температурата на под към момента е 22 градуса .Гледаха с термокамера,всичко изглежда нормално на нея.На колекторите отвъртяха тези колбичките по най-късият кръг в системата всички равномерно.
Jacomo - специалист
Има ли неизолирани тераси, балкони на етажите? Къщата има ли изолация отвън? Замазката отделена ли е от външните стени с излоатор?
Jacomo - специалист
чет мар 10, 2022 3:46 pmDC1987 написа:
На колекторите отвъртяха тези колбичките по най-късият кръг в системата всички равномерно.
Това не го разбрах, но предполагам казваш на дебитомерите - колбички. По принцип най-дългият кръг е с най-голямо съпротивление и би трябвало по него да се ограничат останалите, а не по най-късия кръг... Да не са намалили прекалено много дебита от дебитомерите?
чет мар 10, 2022 3:48 pmJacomo написа:
Има ли неизолирани тераси, балкони на етажите? Къщата има ли изолация отвън? Замазката отделена ли е от външните стени с излоатор?
Една голяма тераса на етаж 1,и едни малък балкон на етаж две.Изолирана е с изолатор,външната изолация е система Кнауф с каменна вата 10 см,най-твърдата която предлагат.За мен къщата е изолирана прилично.Наскоро ходих в една сглобяема къща с подово направено от моята фирма по същия начин,с 28 градуса на водата вътре беше 16 градуса ,при мен градусите ще са поне 3-4 надолу мисля.
чет мар 10, 2022 3:52 pmJacomo написа:
чет мар 10, 2022 3:46 pmDC1987 написа:
На колекторите отвъртяха тези колбичките по най-късият кръг в системата всички равномерно.
Това не го разбрах, но предполагам казваш на дебитомерите - колбички. По принцип най-дългият кръг е с най-голямо съпротивление и би трябвало по него да се ограничат останалите, а не по най-късия кръг... Да не са намалили прекалено много дебита от дебитомерите?
Дебитомери,избяга ми думата.Ами не съм наясно,около 2 ги направиха мисля.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: