Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Димитър Димов - специалист
пет мар 11, 2022 5:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет мар 11, 2022 3:11 pmvlax написа:
Трифуне добре дошъл. :partyman:
Блудния син се завърна. :)
От снощи имам един сърбеж,чак сега разбрах от какво е. :-D
:partyman:
Добре заварил!
Радвам се, че ЛС е налице, пък и обикновено не попържам.

Кака, ами то всичко има. Градинка мечта.
Прилича ми да е някъде по немско, австрийско.
Малко по на запад https://charlesdowding.co.uk/
Благодаря, Димитъре!

Аз пък пак да са оплача, хаха!
Както всяка година, особено от как напреднах в начинаещото градинарство, имам покълнов проблем с чушковите.
Покълнаха ми семената само от чушките на подарен разсад, от миналата година.
Много хубави, два вида люти чушлета, които кръстих "Салтирки", понеже не им знам предният произход. Последният е от Салтиров.
Всичко друго- мексикански Чили де арбол, камби от Преслито, пипер за пънене от едно време...........абе все пресни семена, от миналата година- нула, 0, зеро.
Друг път все нещо се присрамяваше.
Днес пристъпих към ремонтни действия.
Опитвам нова тактика с рътене, пък да видим.
Наръсих и още домат, че Ръгбито ми остаряло, та избило на плешиво, а другите сякаш избързах, та тънки и слаби, а още рано за навън.

Кажете някоя хитра, стара бабина тактика, да по доба сполука!
miroki - майстор
нед мар 13, 2022 1:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Благодаря, Димитъре!

Аз пък пак да са оплача, хаха!
Както всяка година, особено от как напреднах в начинаещото градинарство, имам покълнов проблем с чушковите.
Покълнаха ми семената само от чушките на подарен разсад, от миналата година.
Много хубави, два вида люти чушлета, които кръстих "Салтирки", понеже не им знам предният произход. Последният е от Салтиров.
Всичко друго- мексикански Чили де арбол, камби от Преслито, пипер за пънене от едно време...........абе все пресни семена, от миналата година- нула, 0, зеро.
Друг път все нещо се присрамяваше.
Днес пристъпих към ремонтни действия.
Опитвам нова тактика с рътене, пък да видим.
Наръсих и още домат, че Ръгбито ми остаряло, та избило на плешиво, а другите сякаш избързах, та тънки и слаби, а още рано за навън.

Кажете някоя хитра, стара бабина тактика, да по доба сполука!
Явно не е опрашено добре семето. Или се е опекло на слънцето докато съхне. Ти нали беше от Варна, да ти дам семе на чилито, него още го пазя. И други имам, все лично производство (не купешки имам предвид, повечето са от майка ми.).
нед мар 13, 2022 5:19 pmmiroki написа:
Явно не е опрашено добре семето. Или се е опекло на слънцето докато съхне. Ти нали беше от Варна, да ти дам семе на чилито, него още го пазя. И други имам, все лично производство (не купешки имам предвид, повечето са от майка ми.).
Айде още едно регионално запознанство. Ще пиша на пощата.
Инак съм от Аджемлер.
chapara - майстор
Трифонов, подрежи доматите на 1,5-2см. от почвата и ще видиш к'во ще стане, заякване на корените и мощен разсад :cool:
Това сериозно ли е?
Зная, че власинките по стъблото са един вид коренчета, но без листа?!!

Офф, пак ти прочетох подписа, хаха! Теб те имам за сериозен човек, та ще опитам.
kr1100 - майстор
нед мар 13, 2022 6:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
Това сериозно ли е?
Зная, че власинките по стъблото са един вид коренчета, но без листа?!!

Офф, пак ти прочетох подписа, хаха! Теб те имам за сериозен човек, та ще опитам.
Това от повче от 10дни се мотае в нета. Първо беше на руски/ не съм се старал да запомня сайта/ - това било практика на китайския народ.

И ко толкова станало ? Лекичко захадняло.
А аз какви мъки брах на минис 15/16 гр и вятър, че ина 2400м ,че и с обилен снеговалеж.
Оставих доматЯ малък около 3-4 см , връщам се станал почти 10 см.
Днес ме домътзя да клеча и бера спанак, но утре ще има бране. Лука Ок не е замръзнал навън, Вчесана и той ОК , ама пак като миналата година не епокарал всичкия. Вътре останаха към 30 салатки за ракията.
Днес проверих разсадения малинак - уж е ОК.
chapara - майстор

:-D :)
нед мар 13, 2022 8:24 pmchapara написа:

:-D :)
Кофтиджан с гадняр такъф, хахааааа!
Натокал съм индианската ножица, ама няма да е с нея, само да ми паднеш!
chapara - майстор
Толко авери имам по твоя край, ма време не ми стига :?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: