От мобилни телефони до цифрови камери
Nimi - специалист
2MPix WiFi камера на Hikvision е 149лв с ДДС. Има си и звук. Естесвено може да се закачи и по кабел. Само на 12V което за мен е плюс защото особено по селата слагам захранващ блок с акумулатор и закарвам 12V до камерата с комбиниран кабел FTP Cu+2x0.5 (2x0.75) Cu.
За въшни условия въртяща камера е безсмислена, по добре две стационарни. Вече ако искаш да гледаш нещо в къшата(стаята) е друг въпрос и за там бих се съгласил, че е полезна.
valentino76bs - майстор
За 4 камери колко трябва да е записващия диск да може да се върне около 7-10 дни?
Nimi - специалист
вт фев 22, 2022 4:44 pmvalentino76bs написа:
За 4 камери колко трябва да е записващия диск да може да се върне около 7-10 дни?
Зависи от много неща: резолюция, кадри/с, компресия, битрейт, начин на запис на първо четене.
fox_vt - майстор
Здравейте на всички. Започнах пак великото мислене и като оная патка ама дано ги измисля преди да пукна😂😂 Накратко отказах се от въртяща камера хубавите са твърде скъпи а ползата не е голяма ако я има според мен. За целта реших да взема осем канален рекордер със 2тБ диск и четири камери за външен монтаж 4к уж. Похвалиха ги много пък да видим. Системата аналогова и ще ползвам и една камера която във момента е там и работи. И допълнително мисля да взема още три куполни за вътрешни помещения за да станат общо 8. Дотук добре и стигнах до кабелите, днес ще уточня метражите . Гледах и цените и се спрях на ролка 300 метра за 100-130 лв със помеднено жило от олх. Но по онлайн магазини виждам цени около лев на метър за RG11/96CCA и 1,60 за медно жило. Това е за кабел със носещо въже. Някой може ли да каже практически ползи на медното жило пред помедненото за разстояние под 70 метра. Не всички камери ще бъдат със носещо въже . Захранването на камерите ще бъде локално от най близката до нея сграда. Затова искам кабела да е хубав за да няма проблеми.
MamaMy - майстор
Помеднения ще го сменяш до една година. Жилата са алуминиеви и въобще не търпят огъване. Отделно при малко влага гният за световно. Получава се електрохимична корозия заради двата метала. Имат непоносимост помежду си. Вземи си меден от Конрад.
silent - майстор
Аз имам хибридна система 4ри въртящи цифрови и 4ри стационарни аналогови и 2тб диск...в момента съм оставил да работят само въртящите...за мен те са по удобните....но ти си знаеш.... Купи си коаксиал със захранване...ситуацията с корозията я има но колегата е попресилил нещата в общия случай ще кара години
krasi92 - майстор
съб мар 12, 2022 6:13 pmfox_vt написа:
Здравейте на всички. Започнах пак великото мислене и като оная патка ама дано ги измисля преди да пукна😂😂 Накратко отказах се от въртяща камера хубавите са твърде скъпи а ползата не е голяма ако я има според мен. За целта реших да взема осем канален рекордер със 2тБ диск и четири камери за външен монтаж 4к уж. Похвалиха ги много пък да видим. Системата аналогова и ще ползвам и една камера която във момента е там и работи. И допълнително мисля да взема още три куполни за вътрешни помещения за да станат общо 8. Дотук добре и стигнах до кабелите, днес ще уточня метражите . Гледах и цените и се спрях на ролка 300 метра за 100-130 лв със помеднено жило от олх. Но по онлайн магазини виждам цени около лев на метър за RG11/96CCA и 1,60 за медно жило. Това е за кабел със носещо въже. Някой може ли да каже практически ползи на медното жило пред помедненото за разстояние под 70 метра. Не всички камери ще бъдат със носещо въже .Захранването на камерите ще бъде локално от най близката до нея сграда. Затова искам кабела да е хубав за да няма проблеми.
щом искаш хубав кабел не гледаи към помеднените боклуци а си вземи меден
muhala - майстор
нед фев 20, 2022 7:12 pmNimi написа:
2MPix WiFi камера на Hikvision е 149лв с ДДС. Има си и звук. Естесвено може да се закачи и по кабел. Само на 12V което за мен е плюс защото особено по селата слагам захранващ блок с акумулатор и закарвам 12V до камерата с комбиниран кабел FTP Cu+2x0.5 (2x0.75) Cu.
За въшни условия въртяща камера е безсмислена, по добре две стационарни. Вече ако искаш да гледаш нещо в къшата(стаята) е друг въпрос и за там бих се съгласил, че е полезна.
Hikvision HiWatch HWI-B120H-D/W(D)28, 2 MP IR Fixed Bullet Wi-Fi, 1920 × 1080, CMOS 1/2.8", IR30m я купих за 80лв и ми направиха 15лв отстъпка, та дойде на 65лв.
muhala - майстор
вт фев 22, 2022 4:44 pmvalentino76bs написа:
При мен е около 10GB за 24ч при една камера 2Mpx.
При теб ще е около 80гб/ден. при 4 камери 4Mpx
Доста як NVR ще ти трябва.
Nimi - специалист
нед мар 13, 2022 9:49 pmmuhala написа:
При мен е около 10GB за 24ч при една камера 2Mpx.
При теб ще е около 80гб/ден. при 4 камери 4Mpx
Доста як NVR ще ти трябва.
Това е много общо и зависи от доста неща. Резолюция, начин на запис, компресия, качество, битрейд и кадри/с примерно.
И няма да му трябва як NVR, а по-голям хард ;-)

HiWatch са си евтини. Има и защо.

Тема "Охранителни камери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: