Всичко за дърводелството
brum - майстор
Трябва ми нещо неотговорно и купешко. От време на време се налага да прекарам някой детайл на оберфрезата (заобляне на ръбове, скъсяване с милиметър) и с маса нещата ще стават доста по-лесно и бързо. До сега карах на ръка, но ми се ще да видя евтините купешки вариант вършат ли работа.

Оберфрезата е SKIL, 1300W по спомени. Купувана е преди 15тина години. Основата е стандартна и предполагам ще се закачи без проблеми към някоя от купешките маси.

Та това е на кратко. Търсят се насоки за маса :) .
EDI - майстор
В общи линии съм виждал две марки Райдер и Айнхел от бюджетните.Каквото и да вземеш, все тая, въпроса е плочата на обекта ти да става за тези маси.
seeker - специалист
Потърси, или изчакай, в Кауфландя бяха пускали такива маси, предполагам един дол дренки с др. такива, но поне цената им беше малко под 100 лв. Взех си една, да има, но досега не съм я пробвал. Успях да И набутам 1/2 фреза, макар, че не е предвидена за такава (плочата е по-голяма) .
brum - майстор
Гледах, гледах и накрая загледах един Wolfcraft Mater Cut 1500 + линеал за фреза. И оберфреза, и циркуляр, и прободен трион можеш да му закачиш. Отделно, че си е мини дърводелски тезгях. Ама пустото е 530 пари. Ще го помисля още малки, пък може накрая да си остана и без маса :) .
radius - майстор
Ако искаш, мога да ти снимам как да си направиш плотче от парче лпдч и ламиниран паркет. Предимството е, че като не се ползва не заема място.
brum - майстор
Плот добре, ама аз и маса за него нямам. И ако тръгна да правя всичко ми излиза по-удачно да си го купя...

Преди години бях подхванал да правя маса за оберфреза. И 10 години седя като шкафче :) . Сега търся нещо купешко което да върши работа. Като цяло рядко се занимавам с дърводелство, но една такава маса би ми свършила хубава работа.

А и идва лято. Първо лято в къща с градина. Та подозирам, че ще изскачат и други неща за правене.
brum - майстор
Ако е само да я закачиш и да стърчи - да вариант е. Обаче няма линеал в този си вариант.

За направи-си-сам вариантите съм наясно. Но предпочитам нещо купешко този път. Още повече, че самоделната ми е лесна за изработка - имам CNC рутер. Но там времето да стигнеш до нещо смислено е голямо, а точно времето ми е силно ограничено...
PIP - майстор
Линеал си има, дори е с прахоулавян :wink:, но щом мислиш, че бюджетна маса ще е ти върши по-добра работа хубаво. Добрите фабрични маси струват в пъти повече от фрезата ти.

Тема "Препоръки за маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: