• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Grozdev - специалист
[/quote]

В града няма машимно полагане на замазки, едниственно от бетоновъзела 1:1 цимент пясък , като да, ще добавим добавка.
В момента обмислям и варианта за EPS с по-голяма плътност, вместо XPS-а. Имам няколко седмици да го реша, докато мажат вътре.

[/quote]

Не знам къде е градът ! Не говорех за машинни замазки . Тва е скъпо на тези дебелии и количества.
Има бет. възли , които имат рецепури за такива замазки и "по различни помпи " / шнекови или пересталтични / за полагане.То зависи и колко е като колич.?
1:1 е силна замазка . ! Довката е желателно да е нафталинова / или меламинова / ,, с удължено отворено време за свързване. Ако е поликарбоксилатна , да се чете преди влагане. - ( от опит ! ) .
Върху EPS или вата задълж. найлон под тръбите и заварена мрежа. За XPS не е. По край стените се окрайчва ,,, сигурно знаете.....
успех
:yawinkle:
Пеш - специалист
Попадам все на странни майстори за замазката. Наистина 1:1 е силна ( един от майстори, с които говорих спомена за тази пропорцив ) по -скоро трябва да е 1:3.
Чудя се как да постъпя, за да получа добра замазка. Дебелината със сигурност ще е 5см. като първата въпросителна е дали да има мрежа? дори и 4ка ... в момента за 140м2 си е 1000лв.
След това начина на приготвяне , или пясък и цимент и на място да се бърка.. или от бетонвъзел-а земновлажна готова смес( като тук не е ясно какво ще сложат) и също добавлата ще трябва там да я слагам.
След това идва въпроса за доброто полагане, как да разбера че са я натиснали добре?
Как да предотвратим евентуално напукване?
Подовото няма да работи повреме на полагането.
Grozdev - специалист
нед мар 13, 2022 10:45 pmПеш написа:
Попадам все на странни майстори за замазката. Наистина 1:1 е силна ( един от майстори, с които говорих спомена за тази пропорцив ) по -скоро трябва да е 1:3.
Чудя се как да постъпя, за да получа добра замазка. Дебелината със сигурност ще е 5см. като първата въпросителна е дали да има мрежа? дори и 4ка ... в момента за 140м2 си е 1000лв.
След това начина на приготвяне , или пясък и цимент и на място да се бърка.. или от бетонвъзел-а земновлажна готова смес( като тук не е ясно какво ще сложат) и също добавлата ще трябва там да я слагам.
След това идва въпроса за доброто полагане, как да разбера че са я натиснали добре?
Как да предотвратим евентуално напукване?
Виж тези пропорции са от Бет възел . и са в кг! не в обемно тегло .
При тази квадратура - са 7 м3 матриал.! Бая бъркане ще е и на ръка няма да е мн. добре.
Ако е от възел / 1 : 2 / ще е дост. / пясъка чист като за бетона./ добавката на възела е желателно в миксера ./всичките имат мин -макс. дозиране в % от масата на цимента. / гони се над средното. Малко по -влажна от земномлажна /.+ 30-50 л вода на М3 / завис. колко е мокър пясъка-! На место се добавя още вода .
Ако няма мрежа , ИМА фибри / РР /- макро и микро. има и метални но и те ше са златни вече.Но без армировка не е добре.
Ако не се прекали с водата , не трябва се отделя вода от горе след заравняне.! /няма какво да се натиска , тя се уплътнява сама, с мастарите./ и фуга по края 5-6мм подложка и големи полета се прерязват, трябва да стане без напукване.
:yawinkle:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
...
И ДОСТА ВРЕМЕ СЛЕД ПОЛАГАНЕТО
Grozdev - специалист
пон мар 14, 2022 9:27 amn_a написа:
...
И ДОСТА ВРЕМЕ СЛЕД ПОЛАГАНЕТО
Да , тва го пропуснах .
Нормално втрърдяване на бетонови смеси.- 28дни , ,,ТОва от дебелите книги.
А Със налиичето но редуциращи/ пластификанори / добавки в разтворите,,, може и по рано. :)
feikot - специалист
пет мар 11, 2022 8:45 pmПеш написа:
Отностно вратата, подобна на нашата.. в Хьорман ни искаха близо 6000. Вратата е много добра, със сигурност не отстъпва по нищо на Хьорманслата. Аз съм доволен и с кеф си я купихме :) .
Мислих да не задълбавам, ама ме зачопли, каква точно врата поиска за оферта от хьорман ? Моята е Исопро Мотив 700 (термо 65 демек)
resistbody - майстор
пон мар 14, 2022 7:57 pmfeikot написа:
Отностно вратата, подобна на нашата.. в Хьорман ни искаха близо 6000. Вратата е много добра, със сигурност не отстъпва по нищо на Хьорманслата. Аз съм доволен и с кеф си я купихме :) .
Мислих да не задълбавам, ама ме зачопли, каква точно врата поиска за оферта от хьорман ? Моята е Исопро Мотив 700 (термо 65 демек)
Как 6000лв бе.. ебаси вратата.. цялата ми дограма на единия етаж е 8000лв..
Пеш - специалист
пон мар 14, 2022 7:57 pmfeikot написа:
Не съм сигурен за точната цена но ми се върти нещо от сорта на 5500-5600 с дръжки по наш избор.защото тези са безумни за къща..
Като започна с 5... спрях да я слушам. иначе даи нашата дограма е 8 200 на цялата къща :)

Прикачен файл:
Screenshot_20220314-220332_Chrome.jpg

На Портадорс Енерджито е 66мм , термо праг и термо каса, троен стъклопакет на прозореца с топъл дист.откапник и RC3 заключване.
PIP - майстор
Заключването при подобна къща няма значение, защото може да се влезе от много по-лесни места. Ползата от два шипа/куки горе и долу, които да уплътняват вратата са всичко, което е нужно и достатъчно дебелина за термно и шумо изолация. И остава естетиката и подръжката. В тоя ред единственото предимство на подобни метални врати е подръжката, но на фона на всичко останало, което имам да лакирам входната врата ми е последна грижа :)

Прикачен файл

ii.jpg
ii.jpg (76.51 KиБ) Видяна 1566 пъти
radius - майстор
То и аз това се опитах да кажа, че за къща заключването на входната врата е последна грижа и в този смисъл не е фактор при избора.
Ама ако имам като показания Хьорман,всеки път като си влизам вкъщи, ще търся копчето за етажа :lol:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33

Тема "Проект "Къщичка"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: