вт фев 15, 2022 1:40 pmdolli написа: Лично мнение, с презумпцията, че на вкус и цвет ... Визуализирана къщата прилича на къща от морски контейнери.+1!

пет мар 11, 2022 5:55 pmskostadinov написа: Упс пак започва да става мазало. Мисля, че желязото скочи рязко заради войната. Ако не се лъжа внасят доста неща от Русия.Привет с малко закъснение. Всичко с изключение на РС беше издадено за по-кратък срок от този, който е на сайта на р-н Витоша. Само РС се забави заради човек болен от ковид и забравени 2 чертежа от ВиК специалиста ми. р-н Витоша бяха меко казано впечатлени от проекта ми(не говорим за визия и т.н, а за оформяне и спазване на нормативната база). Нямах доклад от надзорна фирма. Нямаха никакви коментари. Нямам забележки към сроковете и към отношението им. Същото с ЧЕЗ и Софийска вода. Софийска Вода ми съгласуваха проекта за 7 дни от обявените 30. Това не означава, че съм съгласен с всички тъпи документи, които трябваше да вадя
Иначе браво за РС.
Можеш ли да споделиш колко време отне ваденето на скица Виза, после съгласуването с ЧЕЗ и Софийска вода и след това РС?
На мен най-после след почти година ми одобриха ПУП-А, та сега и аз подхващам към Виза и т.н. Проекта ми е почти готов.
вт мар 15, 2022 10:35 amskostadinov написа: Също би ли споделил при теб каква мощност изчислиха, че ще ти трябва и какво реално заяви при съгласуването с Чез?Аз сам реших колко ще ми трябват
Аз имам един може би лаишки въпрос относно присъединяването към Чез и много ще се радвам ако имаш инфо по темата да го споделиш.
Когато подаваш документите за съгласуване с Чез предполагам трябва да кажеш от каква мощност имаш нужда и дали искаш монофазно или трифазно захранване. В случая ако заявиш примерно 30 KW трифазна партида и от Чез кажат "сори нямаме такава мощност" и запишат в съгласуването изграждане на трафопост, можеш ли да си промениш искането или каквото запишат остава крайно? Тоест обратим ли е този процес с ново съгласуване или...? Предполагам, че няма как предварително да разбера какви свободни мощности има около мен, за да знам какво да поискам.
вт мар 15, 2022 5:54 pmkivanov написа: Аз сам реших колко ще ми трябватЯсно! Значи с 2 думи си изкарал късмет, че някой до теб вече е изял дървото преди теб и ще поделите разходите.С поглед в бъдещето
2 ел. коли по 11kW = 22kW
1 печка за сауна 9kw = 9kW
И си поисках 40kW и ми казаха да правя трафопост, НО се оказа, че има сграда до мен, която също трябва да направи трафопост. Следователно те са готови преди мен и следва аз да се вържа към техния. Нещо такова. Надявам се да няма изненади, но ще видим. Чува се, че дори сега нямат капацитет на някои места и бих предпочел да си наглася нещата за бъдеща електрификация, а не после да се чудя. Честно казано ще стане ясно като дойде време да ме вържат. ПлануваХ като заживея в къщата да си взема ел. кола за София, но мисля, че тази покупка ще се проточи във времето, но е неизбежно.
Нещо, което пропуснах. Таксата за РС за 517,75кв.м, от които 82кв.м. е допълващо застрояване е 4697.11лв.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: