Ел. инструментите. Консумативи.
Павлин80 - помощник
чет мар 24, 2022 12:53 pmИндианец написа:
Лагера на чашката на съединителя смени ли?
Ако да смаза ли го?
Смених го и чашката смених. Лагера го смазах с масло но ще му сложа лагерна грес.

Да
Индианец - специалист
Пробвай при леко леко дърпане на въжето дали веригата ту висва, ту се натяга, доколкото разбрах като дърпаш въжето веригата се движи, може да има нещо излишно при съединителя.
Също може да пробваш като я запалиш на да допреш веригата до дърво(на празен ход) ако спре да върти веригата и не смени звука машината може да си баш по съединителя.
Soviet_Soldier - специалист
чет мар 24, 2022 8:25 amПавлин80 написа:
Благодаря! Ще пробвам с оборотите. Но като дърпам въжето да паля веригата също се завърта при не работещ двигател.
Това не е нормално. Пружиниращите пластини на съединителя сменихте ли? Чашката на съединителя би трябвало да се движи свободно, като я завъртите с ръка, без да задвижва коляновия вал. Огледайте хубаво къде и защо блокира.
Павлин80 - помощник
чет мар 24, 2022 1:48 pmSoviet_Soldier написа:
чет мар 24, 2022 8:25 amПавлин80 написа:
Благодаря! Ще пробвам с оборотите. Но като дърпам въжето да паля веригата също се завърта при не работещ двигател.
Това не е нормално. Пружиниращите пластини на съединителя сменихте ли? Чашката на съединителя би трябвало да се движи свободно, като я завъртите с ръка, без да задвижва коляновия вал. Огледайте хубаво къде и защо блокира.
Смених звездата игления лагер и нов съединител. Ще я отворя пак! Благодаря!
flameelement - напреднал
Здравейте,

Моля за съвет за избор на бензинов моторен трион. Ще се ползва из двора и за кастрене на дървета и клони около пътя, та за това си мисля, че няма да е лошо, ако е лек. От друга страна, вероятно ще се топлим на дърва следващата зима, та вероятно ще трябва и едни поне 10-ина кубика дърва да нарежа.

Благодаря предварително на отзовалите се!

По-здрави!
Soviet_Soldier - специалист
съб мар 26, 2022 8:45 pmflameelement написа:
Здравейте,

Моля за съвет за избор на бензинов моторен трион. Ще се ползва из двора и за кастрене на дървета и клони около пътя, та за това си мисля, че няма да е лошо, ако е лек. От друга страна, вероятно ще се топлим на дърва следващата зима, та вероятно ще трябва и едни поне 10-ина кубика дърва да нарежа.

По-здрави!
А какъв е определеният бюджет? Иначе за кастрене и ниско тегло, "top-handle" резачките са най-удобни. Обаче ако се ползва и за рязане на дърва, класиката Stihl MS-170/180 ще свърши работа. Има и по-евтини алтернативи, като McCulloch CS 330 и Oleo-Mac GSH-400.
Павлин80 - помощник
чет мар 24, 2022 1:25 pmИндианец написа:
Пробвай при леко леко дърпане на въжето дали веригата ту висва, ту се натяга, доколкото разбрах като дърпаш въжето веригата се движи, може да има нещо излишно при съединителя.
Също може да пробваш като я запалиш на да допреш веригата до дърво(на празен ход) ако спре да върти веригата и не смени звука машината може да си баш по съединителя.
Благодаря! Ще пробвам.
flameelement - напреднал
съб мар 26, 2022 9:54 pmSoviet_Soldier написа:
Здравейте,

По-здрави!
А какъв е определеният бюджет? Иначе за кастрене и ниско тегло, "top-handle" резачките са най-удобни. Обаче ако се ползва и за рязане на дърва, класиката Stihl MS-170/180 ще свърши работа. Има и по-евтини алтернативи, като McCulloch CS 330 и Oleo-Mac GSH-400.
Благодаря ти много за насоките! Съвсем в начинаещ съм в рязането с трион, а и изпатих с един партнер от олх, та мисля да се придържам към по-бюджетен вариант.
Димитър Димов - специалист
нед мар 27, 2022 10:25 amflameelement написа:
съб мар 26, 2022 9:54 pmSoviet_Soldier написа:
Здравейте,

По-здрави!
Благодаря ти много за насоките! Съвсем в начинаещ съм в рязането с трион, а и изпатих с един партнер от олх, та мисля да се придържам към по-бюджетен вариант.
Партнера изобщо не бяха лоши машиниТакива неща се купуват от специализирани магазини така да се каже,а не от незнайни мургави търговци от олх.Маккулоча и олео-то не са лоши.Има едни stiga ,ако не се лъжа са бившите "алпина",в момента цената им е 220-300 лв,за 35-40 кубикова.Каквото и да купиш се съобрази с това има ли сервиз на близо.
Индианец - специалист
Павлин80 написа:
чет мар 24, 2022 1:25 pmИндианец написа:
Благодаря! Ще пробвам.
И да сподели после какво е станало, това за диагнозата горе долу да си направиш, ако не им разбираш много на тия машинки я носиш на някой който разбира.

Новите макове само съм пробвал, добре са като работа, ресурса не знам.(cs 380и cs 340)
Взех един от 90те и си го възстанових, доволен съм, добра изработка е, малките модели не са с такава мощност като съвременните им аналози с еднакви кубици.
Казвам го като начинаещ, повече ми е мерак да ги ремонтирам като хоби.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: