Ел. инструментите. Консумативи.
flameelement - напреднал
Ясно. По-назад в темата четох, че SP 386 на Стига е доста добър модел. От препратката по-горе, SP 375 е доста намален, на 222лв и идеално влиза в бюджета. Чудя с, освн малко по-маломощният двигател има ли други разлики. Понякога два много близки на хартия модели нямат нищо общо - единият е много по-добър. Естествено остава и въпросът за сервизирането. Така като гледам май ще е или SP 375 или Маклъч 330.
Soviet_Soldier - специалист
нед мар 27, 2022 11:23 pmflameelement написа:
Ясно. По-назад в темата четох, че SP 386 на Стига е доста добър модел. От препратката по-горе, SP 375 е доста намален, на 222лв и идеално влиза в бюджета. Чудя с, освн малко по-маломощният двигател има ли други разлики. Понякога два много близки на хартия модели нямат нищо общо - единият е много по-добър. Естествено остава и въпросът за сервизирането. Така като гледам май ще е или SP 375 или Маклъч 330.
Има една интересна особеност в McCulloch CS-330, двигателят "OxyPower" е значително по-икономичен от обикновения двутактов мотор на Stiga. Това е на практика e двигател X-Torq на Husqvarna, а McCulloch им е дъщерна компания.

Ето повече информация за този тип двигатели: http://www.storum.eu/news/6
flameelement - напреднал
Порових малко за марката Стига. Както казахте правят се в Китай. Има официален представител за България.

Ето препратка към официалната страница на Стига:
https://www.stiga.com/int/sales-network

Ето и към страницата на вносителя, който е в София:
https://etech-bg.com/produkti/ruchni-mo ... rder=price

Сравнително малко ревюта успях да намеря за CS 376. Това, което ми направи впечатление е, че е с карбуратор Валбро и със свещ Бош. Той е по-пластмасовия модел в сравнение с CS 386, който е и по-препоръчваният.

В момента има намаление на цената на 376 - 222лв, което лично мен ме изкушава, а на CS386 е 354лв.

Все така остава въпроса за гаранционното и извън гаранционно обслужване. Доколкото видях вносителя има сервиз в София, не знам дали е само в София и това ме възпира да купя. Отделно от това предполагам, че части за Хуск и Щил ще се намират далеч по лесно отколкото за Стига.

Ще се радвам, ако някой технически по-запознат успее да добави и друга информация.
Димитър Димов - специалист
В днешно време какво не се произвежда в Китай?Ако не е лъжа и щил имат модел събиран в китай.Хускварната ми е бразилска сглобка ,а партнера беше мексикански. От китайско до ''китайско'' има разлика.Имам радио-касетофон филипс купен през '97г. и е произведен в PRC,радиото все още издава някакви звуци,а за касетофона не останаха касети.По темата,ако бях изправен пред твоя казус щях да взема Мак-а.50 лв по-скъп ,но сервиз на хускварна има на всякъде.Според мен адекватен съвет може да ти даде Драгозов,а и фирмата му предлага маккулоч ,така че може да каже за плюсовете и минусите на модела,ако желае разбира се.
flameelement - напреднал
И аз точно към мак-а почвам да клоня, заради обслужването и частите основно.
Индианец - специалист
Преди време като взимах първата резачка( луд китаец) колегите във форума ме разубеждава и ми препоръчаха нещо по-така.
Ми не ги послушах, ама после ме хвана яд- нито сервиз, нито държеше(оправиш нещо друго цъфне).
Виж ако имаш възможност Щил 170/180, 8т опит ти казвам дай някой лев отгоре.
ПС. Китаеца вярно трошлив, ама от как го хващам на време преди да се прецака наряза поразителни количества за китайска резачка, нищо, че пак е в бокса. :-D
Soviet_Soldier - специалист
пон мар 28, 2022 1:53 pmflameelement написа:
И аз точно към мак-а почвам да клоня, заради обслужването и частите основно.
Части се намират, от останалите гореизброени китайци, Villager и подобни частите пасват и на Stiga.

Изображение

Изображение

Така като се загледате в картера и ауспуха, някаква особена разлика да виждате? Основата е една, само пластмасите са с различен дизайн.
Димитър Димов - специалист
пон мар 28, 2022 10:42 pmИндианец написа:
Преди време като взимах първата резачка( луд китаец) колегите във форума ме разубеждава и ми препоръчаха нещо по-така.
Ми не ги послушах, ама после ме хвана яд- нито сервиз, нито държеше(оправиш нещо друго цъфне).
ПС. Китаеца вярно трошлив, ама от как го хващам на време преди да се прецака наряза поразителни количества за китайска резачка, нищо, че пак е в бокса. :-D
Някой лев отгоре в сравнение с Мак- а са 200 лв.Помня ти писанията от времето когато обясняваше че в гаража имате Хукс-а която е за ремонт,но искаш китайче за да се научиш да работиш и след това ще оправяте хуска.Нещо такова беше,та въпроса ми е ;защо след като тогава не послуша какво ти се казва си мислиш че някой сега ще послуша теб,дори и да казваш верни неща?
flameelement - напреднал
Приемам съвети всякакви, само не знам с бюджета, как ще се оправя.
Загледах Хуск чистата 135-ца, не новата версия. Има я тук-там все още за 500лв.

И аз имах същата идея - да взема нещо по-евтино та да се науча и случих на един почти умрял Партнер. Платих му и ремонт 100-ина лева и сега съм на изходна позиция :)
Индианец - специалист
вт мар 29, 2022 9:58 amДимитър Димов написа:
пон мар 28, 2022 10:42 pmИндианец написа:
Някой лев отгоре в сравнение с Мак- а са 200 лв.Помня ти писанията от времето когато обясняваше че в гаража имате Хукс-а която е за ремонт,но искаш китайче за да се научиш да работиш и след това ще оправяте хуска.Нещо такова беше,та въпроса ми е ;защо след като тогава не послуша какво ти се казва си мислиш че някой сега ще послуша теб,дори и да казваш верни неща?

Защото горе долу неговата ситуация ми е позната.
Пък и човека може да не е толкова дебелоглав. :lol:
Тия пари ако си бях сменил всичко на хуска, което е консуматив щях да съм на по-далавера, ама вече мина.
Друг въпрос е, че мислех, че повечко може да ми легне като пара.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: