Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср дек 08, 2021 5:59 pmfilmatoplo написа:
Вай-фай от Натурела не става за Екоспар .Ако ви трябва само за пуск или стоп ,става с обикновен интернет ключ .Важно условие на платката на камината Екоспар да има букса за стаен термостат,но на буксата не трябва да подавате напрежение .Ако питате дали чрез вайфая ще правите настройки - невъзможно.
Ок, мерси. Трябва ми повече за пуск/стоп както и за настройки , не толкова за термостат тъй като си имам термоглави. Какво ще препоръчаш
като модел, казаха ми че тези турските НТ 500 били добри ?
stefan33 - специалист
От натурела да не са ограничили настройките през интернет? Не мога да приложа промените по горивата, които правя.Преди можех всичко-всички настройки прилагах на устройството Фероли с натурела.
stoil2 - специалист
Здравейте, имам котел OPOP с горелка Woody, и искам да сменя управлението защото ми прави проблеми (спира на всеки два часа, а тия горелки/управления вече няма кой да ги поддържа). Искам да си сложа Натурела с wifi, бихте ли ми препоръчали майстор който да монтира управлението на Натурела към наличната горелка. За района на София става въпрос.
JohnSmith - специалист
От Натурела пак са запразнували и няма достъп през интернет.
Всяка година по едно и също време. :fluch: :xplode:
JohnSmith - специалист
Днес предновогодишно тръгна.
Но две седмици отчет и хистограми липсват. :x
Явно админа се е върнал от отпуск. :axe:
Кери - напреднал
Подариха ми една суха камина "златно огИнче" 10kw или поне толкова ми се вижда да е.
Та малко и се е стопило екранчето, но като гледам къде е сложено и предполагам, че "те така правят".
Ще ми се да си сложа ново управление, а не да възстановявам това, което е Унипел произведен 2016г.
Разгледах тия Натурела и модела V4C-K, който го дават за сухи камини, но ми изглежда адски грозен и гаден с тия нефелни копчета и ако някой разбира да подскаже тия по-готините с тъча стават ли за суха камина?
Второто ужасно нещо е прочетеното, че по коледа и нова година им пропада облачната услуга, а на мен най-важното ми е дистанционното палене на камината и да попитам някой запознат - WIFI на Натурела може ли да се ползва без облак, самостоятелно и никъде не срещнах, но може да не е описано - има ли примерно MQTT или друг вариант за интеграция към "Умна къща"?
phantom_ - специалист
Може да се сложи и с тъч няма проблем,просто се зарежда софтуера за камини.А относно онлайн опцията ,вкнаги може да си оставиш резервно програматора да е програмиран да се пали в дадено време.Дори най ефективно е със интернет стаен термостат.
ianckov - напреднал
Здравейте!
От къде да намеря NPBC-V3M_Monitoring.rar?
Evgeniy - майстор
пон мар 28, 2022 5:32 pmianckov написа:
Здравейте!
От къде да намеря NPBC-V3M_Monitoring.rar?
Пратих ти една версия на лично.
ianckov - напреднал
[/quote]

Пратих ти една версия на лично.
[/quote]

Господ, здраве да ти дава.
А дали имаш опит с Elfin EW10A, RS232 към WIFI?
Един път се свързва, друг път - не.
Иска допълнително захранване, 5V от платката не му стигат. Няма ли да върне напрежение към управлението на Натурела?

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: