Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
cat - специалист
пет мар 25, 2022 10:39 amNic написа:
Все още се колебая при избор на електрожен, дали да е инверторен електрожен MMA или комбиниран MMA и MIG. Ще се ползва на вилата, т.е за домашно любителско ползване.Да Ви питам това дали си заслужава
https://www.emag.bg/telopodavasht-inver ... on_history
За домашно ползване си заслужава, но бутилката е малка къде ще зарежда. Ние сме с MIG 180 РI, Дел 160 селф контрол и един мигатроник на черно и неръждавейка почти не намирам разлика между трите за друго мигатроник си е класа.
Djack - специалист
На какво може да се дължи факта, че телоподаващото ми трупа заварката? Освен това, звука не е съскане или "пържене", а е с припукване! Също така от време на време телта ми избутва ръкохватката!
cat - специалист
Djack написа:
На какво може да се дължи факта, че телоподаващото ми трупа заварката? Освен това, звука не е съскане или "пържене", а е с припукване! Също така от време на време телта ми избутва ръкохватката!
Напиши какво е или го снимай, ако е сингеристично си поиграй с волтажа, иначе трябва да си намериш баланса между ампера и телоподаване.
Djack - специалист
Синергично е! Дори на макс трупа!
cat - специалист
Ампераж и телоподаване са ти на едно копче сложи го на 3 и започни да вдигаш волтажа ако имаш копче за индуктивност поиграй си и с него.
Djack - специалист
Дори на 180 ампера трупа! Индукцията я сложих на +10,една идея по добре, ама.....

Има ли вероятност, понеже сега съм без ротаметър, да идва малко СО2-то, и как мога да се ориентирам по налягането на манометъра за ниско налягане?
aig_welding - специалист
пет апр 01, 2022 10:49 pmDjack написа:
Дори на 180 ампера трупа! Индукцията я сложих на +10,една идея по добре, ама.....

Има ли вероятност, понеже сега съм без ротаметър, да идва малко СО2-то, и как мога да се ориентирам по налягането на манометъра за ниско налягане?
Прати снимка на лицевия панел на машината и на редуцир-вентила. За корекция най-добре е да се вдигне волтажа на синергичната линия, ако има такава опция. Корекция на проблема чрез индукцията няма да свърши много работа, както и разбираме от по-горе.

Може да е неправилна предварителна настройка на машината - диаметър на тела, вид газ, вид метал и т.н.

Проблемът може да идва и от лоши контакти по веригата детайл - машина, от проблем при придвижването на тела по шланга (задръстена броня или разполагане на шланга по земята на завои с малък радиус) и от приплъзване на водещата ролка.

Много са възможните причини.
Djack - специалист
Изображение

Ето панела! Май проблема ще се окаже в силния вятър и малкото количество СО2, което съм подавал на ръкохватката! Ама съм отворен за идеи и предложения.
Май я има тази опция за корекция на волтажа.
Някой знае ли, приблизително, какво налягане към ръкохватката нс какъв разход на газ отговаря?
dido uzunov - специалист
Корекция на проблема чрез индукцията няма да свърши много работа, както и разбираме от по-горе.

Каква е ролята на потенциометъра за индукцията (защо малко машини го имат)? Как да се процедира(настройка) с него и как това се отразява на шева? Никъде не намирам информация за това.
Djack - специалист
съб апр 02, 2022 10:00 pmdido uzunov написа:
Корекция на проблема чрез индукцията няма да свърши много работа, както и разбираме от по-горе.

Каква е ролята на потенциометъра за индукцията (защо малко машини го имат)? Как да се процедира(настройка) с него и как това се отразява на шева? Никъде не намирам информация за това.
До колкото аз разбрах, при по-тънък материал даваш в минус, а при по-дебел в плюс, отразява се на провара.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: