Недей се мъчи с пилата, най много да си направиш длето.
На тези 500 вата, една пила няма да се опъне. Вземи си от ИТТ е такова, ако ходя скоро там ще ги разгледам и едно за гаража да има. https://itt-shop.bg/diamanten-izravnite ... o-10024995
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
ZEDYCUS
- майстор
70 мнения в "Няколко въпроса за стар БГ шмиргел."
pif4o
- специалист
Верно е почти длето стана хахах, ама нали помниш бях ти казал диска е мек, и да ти кажа бая го поизравних, иска още малко ама утре, че освен да се занимавам с него съм се хванал и с едни метални конструкции и сандвич панели и той сега е последна дупка на кавала, инак вече ме кефи как работи
Тих не се чува
Абе я кажи, тоя кофти размер на тея камъни, 175 х 32 х 25 да взема да търся някои да ми направи някви други шайби за някви по масови дискове???
wanderer
- майстор
pif4o, ако познаваш някой сондьор попитай за сегмент от пробивна корона със залепени диамантени частици. Вечен изравнител. По правило изравняването не се прави от ръка, а изравнителя трябва да се води по опората без да има възможност да ходи навътре-навън. Можеш да погледнеш видеата на Виктор Леонтиев за заточването и изравняването, но в момента нещо са им ударили балтията в тубата

277756889_650683779563523_6289031500688737374_n.jpg (74.36 KиБ) Видяна 3054 пъти
Прикачен файл:
277756889_650683779563523_6289031500688737374_n.jpg (74.36 KиБ) Видяна 3054 пъти
ZEDYCUS
- майстор
Колко ще го ползваш тоя шмиргел? Нали си намерил един бял диск, ще те кара години. Потърси си още един розов или тъмносив. Явно тоя дето си взел другия е за твърдосплавни сплави, пробвай с една закалена ножовка ако я яде значи е така.
Или имаш два варианта 150 размер(ще се показва малко от предпазителят) или 200 но ти трябва друг предпазител. Те са масови. Но тая игра е безмислена за мен.
Ето ти дискове Бг с правилния размер- https://www.viva-b.com/abrazivi/abraziv ... 17&max=732
Прочети описанията и ще ти се проясни ситуацията.
Или имаш два варианта 150 размер(ще се показва малко от предпазителят) или 200 но ти трябва друг предпазител. Те са масови. Но тая игра е безмислена за мен.
Ето ти дискове Бг с правилния размер- https://www.viva-b.com/abrazivi/abraziv ... 17&max=732
Прочети описанията и ще ти се проясни ситуацията.
Christo
- майстор
вт апр 05, 2022 11:38 pmwanderer написа: pif4o, ако познаваш някой сондьор попитай за сегмент от пробивна корона със залепени диамантени частици. Вечен изравнител. По правило изравняването не се прави от ръка, а изравнителя трябва да се води по опората без да има възможност да ходи навътре-навън. Можеш да погледнеш видеата на Виктор Леонтиев за заточването и изравняването, но в момента нещо са им ударили балтията в тубатаТам си е човекът...Само че фамилията не е Леонтиев, ами Леонтьев. https://www.youtube.com/channel/UC6Vz3f ... biA/videos И аз съм попадал на дискове, които не стават за нищо. Правени са за продан, не за работа
277756889_650683779563523_6289031500688737374_n.jpg
пишман_майстор
- майстор
Случайно засякох темата. Имам същият шмиргел ( абсолютно , дори и на цвят) и не знаех , че е български. Купуван е чисто нов от немско преди много години , вероятно към 30 . Странното е, че е с "немско" име , сега не се сещам какво точно пишеше на него. Явно някой търговец е поръчал бройки при нас и ги е предлагал под собствено име в Германия. Много гладка работа има, малко не ми допадат планките пред дисковете, малко лимбезе са .
Моят е по-слабия модел със 150мм камъни. Трябва да купувам нови дискове и така попаднах на темата.
Моят е по-слабия модел със 150мм камъни. Трябва да купувам нови дискове и така попаднах на темата.
pif4o
- специалист
Еииии колеги снощи щях да ви пиша, ама се загледах по клиповете на руснака и заспах на компа хаха. ZEDYCUS, колко ще го ползвам ли, ми чат пат, през месец през два понякога и по рядко, демек тея дискове ша ме изкарат до живот хахах. Тоя левия като го изравня ако продължи да прави номера ще го фърля и ще сложа стария на него място, тои е останал към 140мм.
Тема "Няколко въпроса за стар БГ шмиргел." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература