• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kamenkr - напреднал
Здравейте,
имам около 150 кв.м за шпакловане. Майстора ми каза, че иска около 15 000 лева. Аз на тая цена си казах, че няма сила да му ги дам и ще си ги правя нещата сам. Стените са да кажем със стара мазилка, която не изглежда добре и е вече грундирана. Тоест, предполагам че трябват 2 ръце и мрежа.

Каква е цялата цена на кв.м? Ще ми трябва ли мрежа? Не стига ли да сложа 1-2 ръце върху сегашната мазилка?
Изображение
Изображение
Изображение
Благодаря предварително!
infomar
Няма начин сам да не можеш да си ги шпакловаш.
100 лева за квадрат шпакловка си е майсторски обир.
За това и "майсторите" имат лош имидж на мошеници. Остава да ти иска и парите предварително.
Преди много години и при мен беше нещо подобно, но си казах, че не съм сакат, почетох как става, закупих си необходимите инструменти (не се скъпи за качествени инструменти) и се хванах.
Първо се тренирай на някоя задна стена. По 10 квадрата на ден да правиш, са си две седмици. По сложно е за таваните, но повикай някой да ти помогне за мрежата и няма да имаш проблеми.
Това дали ще стане върху старата боя зависи каква е, дали е здрава или се лющи. Има стабилизатори, питай ще ти кажат.
Поставяне на мрежа не е трудно. По-скъпо е, но си струва.
Не се отчайвай, хвани се в ръце и му натрий .... на този майстор. Да не е с две висши образования? Ще се справиш.
feikot - специалист
Добра оценка на труда си е дал този момък... Взимаш си грунд с пясък т.нар. Бетон контакт на Боро или другите аналози за да си сигурен,че няма да има разлепвания. Минаваш си 2-3 стенички,които смяташ че ще намяткаш днес,чакаш половин един час да изсъхне, бъркаш си материала (препоръчвам кнауф супер финиш, но всеки сам си решава) правиш една ръка,слагаш мрежата да покрие и почваш другата стена.Правиш ги всички и правиш същото с тавана,само че като нанесеш на тавана шпакловката,мини с бояджийска четка само с вода,всички ъгли да загладиш. Съхне и на другия ден с шпакла обираш неравностите,минаваш втора ръка вече се стараеш повече и ако си педантичен (въпреки,че това очевидно е вила някъде по мерите) можеш да удариш една финишна с шийт рок за да си чупят краката мухите като кацат. Горе долу до към 15 лв. ще влезеш на квадрат материали.
miliad - майстор
Момчета, не че нещо, но пишете глупости от гледна точка на това което сте правили у вас един два пъти. Аз също не съм профи в областта, но познанията ми стигат, за да не давам грешни съвети. Нито сте наясно какво точно е състоянието на основата , нито може да се разчита на преценката на питащия.
Не мрежата не е задължителна , ако няма пукнатини по мазилката. Ако се ползва, има специална мрежа воал за шпакловки, а не масовата за топлоизолации.
Почети малко, но не само форуми, а търси учебници и специализирана литература. Нищо съществено не се променило в строителството. Все още мазилката е на основата на вар и пясък, шпакловката е гипс с добавки.
feikot - специалист
Основата щом е понесла хилядите удари за да се направят тия дупки от кълвач,значи не е много хлабава.

Изтрих доста голяма част от поста,че беше гневна. Ще оставя само забележката,че има някои хора,които са го правили 2 пъти вкъщи и са по-добри от тия дето са ходили по 100-200 обекта.
miliad - майстор
Аз пък търся убедителна причина да начукаш 150кв.м. варова мазилка, като предподготовка за шпакловане.
Защо, и кой го е направил?
kamenkr - напреднал
Много ви благодаря за отговорите до сега. Ще се постарая да се възползвам от съветите.
kamenkr - напреднал
пет апр 08, 2022 3:28 pmmiliad написа:
Аз пък търся убедителна причина да начукаш 150кв.м. варова мазилка, като предподготовка за шпакловане.
Защо, и кой го е направил?
Майстора ми взе 1850 лева да начука тези 150 квадрата и да нанесе грунд. Нямаше какво да кажа. Каза, че ако не го направим, после ще падне мазилката. Това може ли да е вярно? Прекалил ли е с цената?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ще стана дебела от толкоз пуканки
  • 1
  • 2

Тема "Цена за шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: