• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
chapara - майстор
пет апр 08, 2022 11:28 pmn_a написа:
Ще стана дебела от толкоз пуканки
Тази пуканка се нарича Трънска скоба, здраво става но се ползваше във времената преди грундовете, в комбинация няма смисъл. Намерил е дойна крава😎
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Толкоз ли няма тук някой, да му смъкне цената и да му прибере мельоните, на човека?
И да му свърши работа, де, няма се излагаме
Изображение
kamenkr - напреднал
пет апр 08, 2022 11:40 pmchapara написа:
пет апр 08, 2022 11:28 pmn_a написа:
Ще стана дебела от толкоз пуканки
Тази пуканка се нарича Трънска скоба, здраво става но се ползваше във времената преди грундовете, в комбинация няма смисъл. Намерил е дойна крава😎
Слава Богу, за много малко.
schuldiner - майстор
пет апр 08, 2022 11:56 pmn_a написа:
Толкоз ли няма тук някой, да му смъкне цената и да му прибере мельоните, на човека?
От мен - 22,80 лв. на квадрат за две ръце гипсова шпакловка. Ама само свалям цената, за мазане не ме търси :-D

Повечето домашни майстори биха шпакловали директно, без да свалят первазите и да подменят конзолите. За смяна на ел не съм компетентен, но или сега, или никога.
Начуканото не мисля, че е излишно, не знаем каква е варопясъчната мазилка. Дълбокопроникващият грунд трудно ще мине през 4-5 см хастар, особено на таван и само на него не може да се разчита 100%. Контактният, уеднаквяващ попивността на основата е друго.
А предложенията за мрежа не искам да коментирам много - ако се налага дебелина 8-10 мм на слоя за изравняване на неравности или за здравина, трябва хубаво да се помисли дали стандартна шпакловъчна мрежа с гипсова шпакловка е най-правилното. Отговор "ще сложим за всеки случай" е сигурен признак, че не сте случили на майстор...
  • 1
  • 2

Тема "Цена за шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: