• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
Така де - защо толкова упорито довеждаме приказката до свързване на електричеството със земята? Електричество се ползва и на корабите, и в самолетите, и в космоса ако щете. Там земя в сандъци ли има? Или в чували?
Някой от вас имал ли е случай с пробив на траф между двете макари? Някой от вас чувал ли е за инцидент поради такъв пробив? В ежедневието си ползваме достатъчно много устройства с трансформатори! Ако реално съществува опасност от пробив между първична и вторична, би следвало вторичната да се заземява?!
Спестете си съветите аз какво да направя та да не ме е страх. Темата е за разсъждаване над предимствата и недостатъците от галванично развързване на битовата инсталация от земя. Ако нямате какво да кажете по нея, не е необходимо да препоръчвате заземяване - то не е предмет на тази тема.
krasi92 - майстор
вт апр 12, 2022 12:55 pmHoвoceлckи написа:
Това и баба го знае. Разчитайки на въпросното заземяване, при евентуалното му компрометиране, автоматично си заминал при офазяване на корпуса му. Мислех, че тук има разсъждаващи електротехници, склонни да разчупят статуквото ...
Аз бях до тук.
Не се стърпя а :lol: :lol: :lol:
iliya_i - майстор
ср апр 13, 2022 7:02 amHoвoceлckи написа:
Така де - защо толкова упорито довеждаме приказката до свързване на електричеството със земята? Електричество се ползва и на корабите, и в самолетите, и в космоса ако щете. Там земя в сандъци ли има? Или в чували?
Сега остана да обясниш, дали кораба в морето няма контакт с водата (респективно земята).

Също дали в самолета и космическия кораб летящите имат електрически контакт със земята.
Погледни някоя жица на стълб и виж дали не е кацнала птичка. Може би ще ти се изяснят някои въпроси.
sstefanov - майстор
Предимства няма.
Недостатъци - скъпо, обемисто и излишно.
fbr - майстор
Всекидневно срещам хора, които се занимават с безсмислици в очите на мнозинството. Но това ги кефи някак. Оставете човека да се радва на своята гениалност.
Junak - майстор
Определено се чудя как толкова години сме оцелели с тези бойлери. Без трафове, а на някои места и без земя :lol: . Ако са толкова опасни, що ли не ги забранят? :? :? :?
Andri01 - майстор
Корабните електросистеми са доста различни от земните. Варират от 6В до...6000В, честота от 0 до...4КHZ.
hidrazin - майстор
ср апр 13, 2022 10:28 amAndri01 написа:
Корабните електросистеми са доста различни от земните. Варират от 6В до...6000В, честота от 0 до...4КHZ.
Дай да видим къде в електрическите системи(силови) на корабите се използва 4кHz ...
:partyman:
gogo7777 - майстор
Заземяването на кораб към водата, не се ли наричаше риболов
:drinkers:
Andri01 - майстор
BowThrusetrs. Отваряй Google / нали можеш/ и чети. :?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Траф бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: