• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz1wvm - специалист
Термостатите работят но половината радиатори са затворени(понеже не се ползват) и котела идва вече голям за тези радиатори затова след като се разпали затварям двете клапи на входа и изхода и вътре дървата остават да тлеят.Ако отворя въздуха ще заври.Между другото сега когато температурата навън е под нулата температурата на димохода е около 80 градуса.Но аз проблема с конденза го решех след като две години варосвах кумина тази година го минах с блажна боя и за сега нямам проблем.Искам само да попитам този ПВЦ комин за конденза какво представлява,приложим ли е при моето положение и трудно ли се прави.
Поздрави
tassel - специалист
lz1wvm написа:
Термостатите работят но половината радиатори са затворени(понеже не се ползват)
Е това е голяма грешка. Ефективността е най-голяма, когато всички радиатори работят. А пък, ако си мислиш, че като ги спреш ще харчиш по-малко гориво, също грешиш.
lz1wvm - специалист
А пък, ако си мислиш, че като ги спреш ще харчиш по-малко гориво, също грешиш.
Горивото наистина е по малко но дали е пропорционално на изключените радиатори това не знам :wink:
Поздрави
ror - специалист
какво ще кажете за термопомпите въздух-вода, като алтернатива, има ли ползватели тук? Като гледам историйте с газта, нещо не ми харесват работите. Напълно е възможно в близките години да се доближът цените на газа с тока за кВ. Да не говорим за несигорните доставки на газа.
2v6 - майстор
lz1wvm написа:
Термостатите работят но половината радиатори са затворени(понеже не се ползват) и котела идва вече голям за тези радиатори затова след като се разпали затварям двете клапи на входа и изхода и вътре дървата остават да тлеят.Ако отворя въздуха ще заври.Между другото сега когато температурата навън е под нулата температурата на димохода е около 80 градуса.Но аз проблема с конденза го решех след като две години варосвах кумина тази година го минах с блажна боя и за сега нямам проблем.Искам само да попитам този ПВЦ комин за конденза какво представлява,приложим ли е при моето положение и трудно ли се прави.
Поздрави
Както се прави ПВЦ канал.
При теб къде изтича конденза?
.Искам само да попитам този ПВЦ комин за конденза какво представлява,приложим ли е при моето положение и трудно ли се прави.
Както се прави ПВЦ канал.
При теб къде изтича конденза?

Това с ПВЦ кумин и мен ме интересува как се прави. При мен котела е в мазата и на третия етаж кумина прави конденз. Направо тече вода която избива през мазилката. Как се избягва конденза ? Как се отвежда от кумина . Този ПВЦ кумин няма ли да се стопи от газовете ? Това ПВЦ какво е ?Кумина минава през стаите ( не е външен ) Ще съм благодарен на по подробно обяснение.
lz1wvm - специалист
След котела имам около 2 метра хоризонтална метална тръба на която от време на време излиза малко конденз след това комина е зидан вертикален около 7 метра и основния конденз е на първите 2-3 метра от там избива в мазилката а друга част се стича по вътрешните стени на комина и излиза през чистачката която е в избата
Поздрави
2v6 - майстор
p.p.i написа:
Това с ПВЦ кумин и мен ме интересува как се прави. При мен котела е в мазата и на третия етаж кумина прави конденз. Направо тече вода която избива през мазилката. Как се избягва конденза ? Как се отвежда от кумина . Този ПВЦ кумин няма ли да се стопи от газовете ? Това ПВЦ какво е ?Кумина минава през стаите ( не е външен ) Ще съм благодарен на по подробно обяснение.
То се писа няколко пъти - за да няма конденз температурата в котела трябва да е висока - 80-90 градуса.

Комин от пласмасови тръби може да се сложи, когато димните газове са под 100 градуса и няма да се стопи. Иначе неръждаеми кюнци.
2v6 написа:
p.p.i написа:
То се писа няколко пъти - за да няма конденз температурата в котела трябва да е висока - 80-90 градуса.

Комин от пласмасови тръби може да се сложи, когато димните газове са под 100 градуса и няма да се стопи. Иначе неръждаеми кюнци.
Май нещо не включих. Ако говорим за температурата на водата в котела аз поддържам 70градуса. Мисля че температурата на водата няма нищо общо с конденза в кумина. Не съм мерил каква е температурата на газовете но на пипане кумина се затопля доста . Нераждаемите кюнци не виждам как ще ги вкарам в кумина.
crez - майстор
Централно парно,топлофикация София. Погледнах си за миналия отоплителен сезон сметката. Общо 700 лв. 450лв. отопление и 250 лв. топла вода през цялата година.100м.кв апартамент,пл;дограма стар тухлен неизолиран. За мен това е най евтиното отопление. Плащам 11 месеца на равни месечни прогнозни вноски и 12-тия месец идва изравнително плащане. Значително паднаха сметките като ни смениха абонатната станция с нова.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Кое е най - подходящото отопление в наши дни?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: