Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет мар 24, 2022 9:59 pmradius написа:
Все пак има надежда за форума. Само 3 страници бяха достатъчни, за да се стигне до извода, че са недостатъчни тия глидери :lol: 8х50см е нищо, става за неизолиран дрешник.
E, селско-градско, сега може ли да определим нивото на форума или просто да уважим изборът на младежа?!!
Видно е, че самият той осъзнава компромисното решение.
пет мар 25, 2022 11:26 amroad_runner написа:
Като позачетох темите и при колко хора се появява някакъв мухъл при тея вътрешни изолации - предпочитам да си плащам за отопление повече сякаш и да не рискувам

Слагам още 2-3 глидера, някаква принудителна циркулация да обдухва ъгъла и това ще е.
Сега му е по "изгодно" така. Не му се занимава да вникне по дълбоко в проблема и решението му- има си други грижи.
road_runner - специалист
По-скоро не съм убеден, че мога да вникна достатъчно компетентно в целия проблем
Нямам нито опит, нито знания,
Подът в ъгъла също е студен, ъгълът е студен. изолацията може да направи мухъл, ако е направена кофти, и т.н.
Най-безопасно е глидери и примерно още 100 лв на година за отопление.

Знам, че нито е най-евтино, нито е най-комфортно. но може би е най-лесно.
Някой може ли да ми помогне за Дипломна работа
Тема: Определяне на дебелината на топлоизолацията на промишлено хале
:butthead:
road_runner - специалист
Сега ми подсказаха,
Дали да не пробвам в тоя ъгъл да сложа някакъв конвектор с минимална мощност - примерно 500В, слагам си го в тоя студен ъгъл, той ясно, че не може да стопли стаята, но при положение, че парното вече е стоплило, това да бутне един- два градуса около стената на калкан, би трябвало да се получи? Без да е шумно като духалката, и е в пъти по-икономично.
Гледах че с електронен термостат може да се вземе за около 200 лв аирелек / адакс с 500/1000 W

Някой да вижда проблем в тая идея?
radius - майстор
И кое му е по-икономичното от духалката, че и в пъти :roll:
iliya_i - майстор
ср апр 13, 2022 6:23 pmroad_runner написа:
Някой да вижда проблем в тая идея?
Аз виждам проблем. Докато го направиш ще стане поне средата на месец май и няма да разбереш има или няма ефект. :roll: :lol: :wink:

Едва ли в момента температурата в стаята е същата както зимата при -5 градуса навън.
Последна промяна от iliya_i на ср апр 13, 2022 10:08 pm, променено общо 1 път.
road_runner - специалист
ср апр 13, 2022 9:39 pmradius написа:
И кое му е по-икономичното от духалката, че и в пъти :roll:
Две неща - 500 W e, не е 1 KW/2KW - колкото са духалките - няма как да я пуснеш на по-малко.

Термостат - има с електронен , т.е ще изключва много по-прецизно.

А иначе това ще се прави следващия сезон, то сега няма смисъл
radius - майстор
Запомни, че като е 500Вт, ще топли като 500Вт, ако ще и да е с
INTEL CORE I9 управление.
Аман от тия конвекторни пирамиди
road_runner - специалист
Наясно съм, говорим за повишаване на температура в конкретен участък с 2 градуса (от 21 на 23). Парното ще си работи. Аз съм почти убеден, че там и 300 W ще са достатъчни. няма да се топля само на него.
Просто искам да имам източник на топлина точно в ъгъла, който да е безшумен.
resistbody - майстор
ср апр 13, 2022 11:06 pmradius написа:
Запомни, че като е 500Вт, ще топли като 500Вт, ако ще и да е с
INTEL CORE I9 управление.
Аман от тия конвекторни пирамиди
хах като каза кор и9.. по-добре да пусне една копачка в стаята... един в фейса се беше похвалил че се топли с една с 3 или 4 карти :D може и повече да бяха не помня..

Тема "Глидерите ли са ми малко?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: