Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Димитър Димов - специалист
От питане за застраховка на общ покрив се стигна до морала на застрахователите.Покрива е общ,парите са на питащия,поразиите за негова сметка.Както акъл го учи,така да постъпи.
chapara - майстор
Който е застрахован, да вдигне ръка!

Аз съм, за два имота, апартамент и селска къща. И за двете съм получавал обезщетение.

За апартамента след голямата градушка, изпотрошен остъклен балкон, 798лв.
За селската къща, две брави и един катинар, 149лв.
Иначе заради скептицизъма на българина сме наясно какво става, радовно го виждам по телевизията, пожари, свлачища и прочие. И да, застрахован съм за най ниския пакет, 39лв. на година за имот, къде не отишли.

Относно въпроса на питащия обаче, трябва покрива да е изправен за да се застрахова!!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 14, 2022 3:46 pmchapara написа:
Който е застрахован, да вдигне ръка!
Аз съм, за два имота, апартамент и селска къща. И за двете съм получавал обезщетение.
За апартамента след голямата градушка, изпотрошен остъклен балкон, 798лв.
За селската къща, две брави и един катинар, 149лв.
Иначе заради скептицизъма на българина сме наясно какво става, радовно го виждам по телевизията, пожари, свлачища и прочие. И да, застрахован съм за най ниския пакет, 39лв. на година за имот, къде не отишли.
Относно въпроса на питащия обаче, трябва покрива да е изправен за да се застрахова!!!
Аз съм си суеверна и съм убедена, че застрахована къща не гори ;-). Лично мой е случаят с делене на "премията" между всички съсобственици... Ти си голям късметлия и/или връзкар, да ти изплатят такива суми. Спомени с добро застрахователя, ако искаш

А конкретно, питащият, е с мъгла между ушите по няколко линии
chapara - майстор
Връзки =0

Застраховам се в SDI, дори не помня към кой застраховател! Когато ми потрябва отварям папките. Жилището без оглед, къщата по две снимки. Изплащането за балкона по изпратен опис на броя стъкла с размери и дебелина на стъклото, а на селото след оглед на вещо лице в удобен за мен ден и час с негов транспорт, като поразиите вече бяха възстановени :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет апр 14, 2022 4:02 pmchapara написа:
Връзки =0

Застраховам се в SDI, дори не помня към кой застраховател! Когато ми потрябва отварям папките. Жилището без оглед, къщата по две снимки. Изплащането за балкона по изпратен опис на броя стъкла с размери и дебелина на стъклото, а на селото след оглед на вещо лице в удобен за мен ден и час с негов транспорт, като поразиите вече бяха възстановени :cool:
Въх! ИдвА Оценител и щяха да Ми изплатят 71лв и стотинки за избила тръба и нова стена в баня и то ако им представя документите на всички собственици+ декларации.... ДГД ДЗИ казах аз
ZMeyGorianin - майстор
ДЗИ са ми"любими"...

Преди пет години ми се случи следното:
Прикачен файл:
DSCN0554.JPG
Прикачен файл:
DSCN0555.JPG
Получих смешните 266 лв.
Изпратих им следното писмо:
Здравейте!

Казвам се Здравко Герчев и съм дългогодишен ваш клиент! През юли м. г. заведох щета №§§§§§§§§§ по имуществено застраховане. На огледа присъства синът ми, тъй като аз не бях в града.
Вещите лица, пристигнали на огледа, са го приключили за броени минути. Направили са няколко снимки без да влязат в помещението, тъй като не било безопасно - става въпрос за срутен таван. /прегледайте прикачените снимки, правени от мен преди тяхното посещение/
Според този оглед и снимки след около 5 /пет/ месеца разтакаване ми беше изплатена сумата от 266 лв.

Надявам се си давате сметка, че с тази сума не мога да платя само извозването на отпадъците. Става въпрос за срутен покрив и разбит окачен таван с потрошена покъщнина!! Истински късмет е, че в момента не е имало човек в стаята, защото нямаше да оцелее!!!

На базата на горното описание и приложените снимки настоявам да преразгледате щетата и да ми бъде доплатено съответното реално обезщетение!

Поздрави,
Здравко Герчев
Последвано от това:
Виждам, че не можах да привлека вниманието ви към моя проблем, след като за две седмици дори не направихте опит да се свържете с мен!!
Затова искам да ви изясня какво смятам да предприема ако до края на работната седмица не получа удовлетворителен за мене отговор по първото писмо /което за всеки случай препращам/:

Ще подготвя тема с пълно описание на случая и вашето отношение по него, подкрепена със достатъчно снимки!
Темата ще пусна във всички форуми и социални мрежи, където съм регистриран!
Ще уведомя чрез жалба Комисията за Защита на Потребителите!
Ще се постарая да привлека вниманието на съответните медии, които живо се интересуват от подобни случаи и отношение!

Надявам се, да сте наясно, какво ще произлезе от тези мои действия и как това ще се отрази на настоящите ви и евентуални бъдещи клиенти!!

Телефон за връзка - §§§§§§§§§
За уточнение - годишната ми вноска по застраховката беше около 100 лв.
След второто писмо последва обаждане с мазно извинение и добавка от "цели" 250 лв.

Така, че ДГД мощно!
chapara - майстор
Аз явно съм късметлия🙄
martin31hv - специалист
Ако съдя по каското на колата, което е пак към Дженерали обмислям да се доверя, а вече какво ще ми изпалатят и дали ще се наложи е друг въпрос. В крайна сметка няма да обеднея много от 150лв/година, което е 12,5лв на месец = 2 кутии цигари хахаха :))))) По добре да има застраховка, а и особено ако ще се дава под наем както е в моя случай... Ами ако наемателите ако подпалят етажа и изгори... :))))) :-D :-D :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет апр 15, 2022 12:45 ammartin31hv написа:
...наемателите ако подпалят етажа и изгори...
:-) И аз застраховам, за да посрещна, евентуално, щети над трети лица... :lol:
martin31hv - специалист
пет апр 15, 2022 8:31 amn_a написа:
пет апр 15, 2022 12:45 ammartin31hv написа:
...наемателите ако подпалят етажа и изгори...
:-) И аз застраховам, за да посрещна, евентуално, щети над трети лица... :lol:
Ти вообще нещо застраховал ли си? Сигурно нямаш застраховка на колата даже... Хайде спирай да пишеш, че от такива многознайковци като теб ми е писнало. От поста се вижда, че сега събирам инфо и съм се консултирал със застраховател... Не разбирам какъв е проблема и защо трябва да има ирония? Типично по БГ щом ти си имал лошо преживяване или си се опарил и най-вероятно и в моя случай ще е така... Много съм доволен от Дженерали като застрахователна компания. Досега никога не са се циганили колата е със щети за над 3400лв, като само огледалото е 2к и без двустранен протокол заведох щетите... На някой хора им се изплащат, а на някой не! Отиди си направи застраховка за 40лв и после чакай да ти платят нещо. Хайде, че се ядосах... човек да не попита нещо и веднага се почва с иронията и присмеците..

Тема "Застраховка на последен етаж от къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: