Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Цецо - специалист
Споделете начини за изгаряне на въглищен прах в котел или печка на твърдо гориво.
dessii - напреднал
Пълни се в кисийки, например тези от хляб варшат добра работа , и се слагат върху дървата и въглищата.
праха се слага в торбички или пласмасови бутилки,малко вода да се слегне праха,пробвал съм метода приди десет години
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Брикети. Количеството какво е?
fbr - майстор
n_a написа:
Брикети.
Как стават ,примерно около 0.5-1 т.
Харалампи - специалист
Котли с кипящ слой, само че са само за промишлени цели. Не съм чувал да се правят за домашно ползване.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
fbr написа:
n_a написа:
Брикети.
Как стават ,примерно около 0.5-1 т.
Количеството си заслужава. Овлажняваш и формоваш под натиск.
Пусни отделна тема, в подходящ подфорум за пресата.
Другият, "селски" вариант е пак да направиш "тестото" и увиваш порцийки в страници вестник, рекламни брошури... каквото има и едно по едно в печката.
fbr - майстор
Това с овлажняването или пълненето в кесийки не става,след като изгори кесийката или се изпари влагата,прахоляка се стича надолу и запушва скарата,или в по-добрия случай направо слиза в пепелника без да изгори.Мислил съм че трябва да се смесва с някакъв слепващ материал ,и след като се втвърди ,да се натрошава на по-големи парчета и да се гори в котела.Събирам го от години с идеята че може по някакъв начин да се оползотвори ,но така не съм намерил вариант.
Цецо - специалист
Пробвах с пластмасова бутилка от 2 л поставена в средата на котела между въглищата.При запалване с горно горене резултата е отличен. Изгоря напълно и не попречи на горенето.

Тема "въглищен прах" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: