Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
Почти набучих домата вътре. Бавно върви , няма вече помощник, а и не ми върви работата. Всичко ми е свито на топка.
От обяд събота не съм хапвал.и пил. Днес отворих 1 кен бира - е не върви.
Навън е адска кал. Като гледам пресадените малини и къпини са се гванали , а имам за пресаждане 10 тина ягоди.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон апр 18, 2022 9:51 pmkr1100 написа:
... няма вече помощник, а и не ми върви работата. Всичко ми е свито на топка.
...
:cry:
.......няма вече помощник, а и не ми върви работата. Всичко ми е свито на топка.
............. Днес отворих 1 кен бира - е не върви.
......
Една седмица карах само на ракия, домат и краставица- мъка, ама времето лекува.
Няма са даваш, градско!
Още малко, като светне Райко, пак походче, миди, салатка.....
Пък сега отделяй време на нивата!
вт юни 08, 2021 11:56 amAndri01 написа:
Еххх, богаташи! Имат пари за кофички всяка година. :? :partyman:
Андри, не ми стигнаха, та ходих да купя чашки за безалкохолно.
Кощунство!!! Тия ги ползвам за вино или ракия, по пикници, а сега за зарзават!!!
Ееееех, криза е!
Andri01 - майстор
Има един лаф: " Ята,скъпа кола се купуват на младини. После цялата пенсия отива за разсад /кофички/"!! :)
Баш Майсторо - специалист
Здравейте, имам един въпрос към хората ползващи мулчиращо фолио за растенията, които отглеждат. Сигурно капковите маркучи се поставят под фолиото, а как се разбира кога е за поливане като не се вижда почвата? Благодаря Ви, Живи и здрави!
kr1100 - майстор
вт апр 19, 2022 10:29 amТрифон П.Трифонов написа:
.......няма вече помощник, а и не ми върви работата. Всичко ми е свито на топка.
............. Днес отворих 1 кен бира - е не върви.
Една седмица карах само на ракия, домат и краставица- мъка, ама времето лекува.
Още малко, като светне Райко, пак походче, миди, салатка.....
И ракия не ми се пие , не ми се яде.Стомаха ми е на топка свит. И какво походче без златното и слънчево момче а и спомените..?
Не си отиде сам , принудих се да го приспят. В събота сутринта стана , отиде да яде и си легна на припек. ръщам се в 16:30 и чувам вой. През около 1 мин вие от болки, опитва се да стане, но задните крака отказват. Вдигам , пусна ли го се свлича и вие. Имаше големи тумори на челото и на шията в дясно, с дясното око не виждаше от 1г.
Поддържах го доката хапне, после го изкъпах и при вет а. По пътя пак вой през 1 минута.
Остави ме на 15 г 9 м и 21 дена. Не можах да му помогна да стигне до 16 г.
Отиде в кучешкия рай, там ще е намерил спокойствие от болките.
вт апр 19, 2022 7:10 pmkr1100 написа:
Направил си каквото трябва- значи всичко е наред, въпреки, че не го чувстваш по този начин, сега.
В този Свят е така, а "Живота продължава", както е прието да се казва.

Аз пак си мечтая за оранжерия, като твоята, ама по малка.
Днес- вадя тарелка с разсад изпод найлона и бягам в мазето.
Пълня торфена смес и всяко коренче в персонална кофичка.
После обратно под найлона.
Останаха ми още три тарелки, значи още три дни. Не си давам зор де. То, до Георги има още време.
Леле, кокошата тор трябва да разхвърлям!!!
kr1100 - майстор
вт апр 19, 2022 3:54 pmБаш Майсторо написа:
Здравейте, имам един въпрос към хората ползващи мулчиращо фолио за растенията, които отглеждат. Сигурно капковите маркучи се поставят под фолиото, а как се разбира кога е за поливане като не се вижда почвата? Благодаря Ви, Живи и здрави!
Видях питането , но не бях в състояние да отговоря.
Маркучите сепоставят под фолиото .Фиксират се с колчета през 1-1,2м иначе като се нагреят стават на дъга зиг заг, а не що годе в права линия. Има 2 вида колчета 1 вид е Г образен и маркуча се фиксира в горния край на колчето ,черни са / нещо не ги виждам да се продават/. При тях маркуча се натиска плътно към почвата.
2. вид се водят поддържащи колчета кафеви има 2 размера . При тях маркуча е закрепен в горната част на колчето и , ако не се набие плътно колчето маркуча почти не допира почвата.

Аз лично използвам 2 типа мулч.
1. в оранжерията тип геотекстил , черен тъкан.Тъпчи се спокойно по него Водата не му пречи, но слънцето да. И го дават , ако се използва навън да се покрива с пясък, пръст, стърготини. Вече започна 6 ти сезон употребата му.
2. навън зелен мулч тип зебло 1м широк на руло 100м. Многосезонен, държи на слънце, не гние.
Отвори и рязане по дължина върху дъска и поялник тип брадва 250Вт.

И на 2 та вида отворите ги правя на Y / мерцедес/ всеки лъч по 12-14 см. Като сееш отмяташ срязаното и готово.
При поливане мушкаш пръст в Y сряза и проверяваш дали е ОК поливката.

Използвал съм полуедносезонния мулч найлонов . /първо беше само черен, по-късно се появи 2 цветен - сребрист от едната страна / отгоре се слага сребристия слой/.
При настъпване се прокъсва, ако има упорито растение под мулча го пробива / при мен упоритото е хрян/
Баш Майсторо - специалист
kr1100, благодаря за изчерпателния отговор! Жив и здрав! Съболезнования за кучето! :sad:
kr1100 - майстор
ср апр 20, 2022 1:46 pmБаш Майсторо написа:
kr1100, благодаря за изчерпателния отговор! Жив и здрав! Съболезнования за кучето! :sad:
Благодаря за съболезнованията.

А по темата днес пак дъжд и то силен и пак калища. Мислех си като е подсъхнало да засаждам тиквички, цигулки, сладка царевица и боб под туби , че станаха по 12 см високи, ама греда.
Май трябва да си търся дрон за засаждане :mrgreen: или да се науча да хвърча и стоя на място във въздуха :-D

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: