Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vlado0549 - специалист
В офиса съм с Haier и LG.Абе работят ама няколко пъти идват техници.В къщи съм с Osaka.Три години вече ако е спирала за няколко часа,добре ще е!!Неискам да правя реклама на марката ама аз съм доволен!

Прикачен файл

Осака 002.jpg
Осака 002.jpg (68.09 KиБ) Видяна 15036 пъти
ARTU - специалист
Аз пък съм с MIDEA MSG-12HR GLORY. Външното тяло е на терасата - даже на снимката ми в темата за терасата се вижда.

Изчел съм де що Форуми и мнения има за климатици. Инвертора е хубаво нещо, ама иска стабилно захранване. В милата ни Родина такова няма. Убедил съм се лично, че не е точно 220V, а за спиранията няма да говоря. Още повече с очертаващият се енергиен дисбаланс тая зима... Двама мои познати "изгоряха" покрай спиранията на тока с инвертори (компресори - климатици Panasonic и Daikin) и поради тази причина се насочих към неинверторен. Фирмата, която го монтира е стабилна, дава три години гаранция, занимава се основно с климатици и поддържа склад с резервни части. И понеже по-голямата част от монтираните в града климатици са MIDEA, то съм убеден, че няма да имам проблеми с евентуални ремонти. Марката може да е китайска, ама то не знам в момента кое не се прави в Китай.

Та моят съвет - преди всичко трябва да се гледа фирмата, която ще поддържа климатика. Пък и за 560 лева, при това на лизинг с около 50 лв месечна вноска (за една година) мисля, е си струва. Засега машината работи добре, малко по-шумна е, а зимата още не съм я видял как ще се справи. В службата сме на MIDEA и там работят нон-стоп зиме и лете.
Тани - модератор
homealone написа:
Тани написа:
Виждам , че по-голямото ти притеснение е как да изчислиш каква е нужната мощност за твоя случай. Ако си забелязал климатиците са разделено на групи като "дванайска" "двадесет и четворка" и т. н.

Това е съкратеното обозначение за обема който може да охлади/отопли дадения климатик . климатик 12-ка означача че е за 120 м3.
не знам дали е точно така
не вярвам една 12 да топли 50 квадрата
при това има инверторни и конвекционални
в офиса 30-35 квадрата сме с хайер 18 и горе-долу това е оптималното
Ами какво ще кажеш , ако ти кажа , че с една 9-ка можеш да топлиш и охлаждаш 200 квадрата , целогодишно, като дори рядко включва:?:

Може да ти звучи нежероятно , но е факт! Не знам дали е рекламен трик , но са ги изчислили за някаква топло изолация. Понеже рядко е постигната такава и аз винаги препоръчвам една стъпка нагоре при избора на климатик. Ако помещението се отваря често ( може би вашия случай е такъв) трябва да се мисли дори за по-голяма мощност!
Duke_BG - специалист
не се подлъгвайте по марката и цената - някой може ли да ми обясни как инвертор Fisher е със същото дистанционно като 12 ka Osaka ?
ами обяснението е много просто - електрониката е една и съща
ако имам повечко пари мога да отида в китай и да си поръчам климатици на които от завода да има марка SANYO примерно и какво става ? - винаги ще има такива дето ще дадат 250-300 кинта отгоре само заради марката същото е при DAIKIN ама там цената е по две а качеството делено на две ( поне такива са отзивите от патили и техници)

най доброто съотношение цена/ качество (пак според група патили/ремонтирали ) е Midea за които никй няма да ви излъже че не са китайски а и според мен китайски не означава вече некачествени
Изборът си остава лично решение, но като информация по темата най-добрият сайт е http://www.ekomatik.com/
Който се справя добре с руския - да заповяда тук и да чете
http://www.airconditioner.ru/
ЗДРАВЕИТЕ!

КАЖЕТЕ НЕЩТО ЗА FUJITSU? ДОБЪР ЛИ Е?
Cyberloner - специалист
по-добре mitsubishi
TACHO - специалист
hristo написа:
ЗДРАВЕИТЕ!

КАЖЕТЕ НЕЩТО ЗА FUJITSU? ДОБЪР ЛИ Е?
Ами аз се спрях точно на Fujitsu ASY A12LCC, препоръчаха ми го като по-добър от Mitsubishi i Toshiba за същата кубатура на помещението.

А аз да попитам нещо друго. Кажете къде в София има магазини за качествени климатици, за да поогледам и там, че оше не съм решил въпроса. Спрях се на един, цената на климата там ми се струва нормална, но ми искат много пари за монтажа. :?
докера - специалист
Най-добрата марка , която се предлага на нашия пазар е "Дайкин". С тяхна климатична и вентилационна техника са оборудвани повечето фирми за електроника в Япония :wink: . Затова са и доста скъпички :wink:

Тема "Инверторен климатик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: