Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krfidanov - напреднал
Благодаря Ви.
Да безжичните също са вариант, като си признавам, че за тях познанията са ми бегли. И да попитам в случая мога ли да ги монтирам в двете настоящи конзоли предназначени за девиаторите и да командвам три лампи на тавана свързани в паралел и да святкат всички едновременно.
moimoimoi - майстор
проблема на схемата е че са разменени кабелите на лампата с единия девиатор, т.е. както е сега начертана има един девиатор на тавана,втория девиатор на стената и лампата пак е на стената на мястото на конзолната кутия.
вероятно объркването е в разклонителната кутия над една от двете конзолни кутии.но щом не може да се разкъртва по стените ти остава варианта с кинетични ключове.
връзваш кабелите в конзолните кутии за да докараш нула на тавана,кинетичните ключове ги залепяш върху конзолните кутии а в лампата монтираш приемника за кинетичните ключове
krfidanov - напреднал
Точно.
Правилно и вярно казано. Объркан е единия ключ с лампата в разклонителната кутия. Остава варианта или обикновен ключ, както в момента съм го вързал на едната конзола или кинетични, но това ще е след разговор със собствениците след празниците.

Христос Воскресе на Всички.
krasi92 - майстор
Най добре е да не се приемат за изпълнение обекти правени от зидармазачи и подобни майстори.На тях никои не им се бърка в хоросана.Блокиране на ключовете и лампи с датчици е най лесния вариант.
zz_stefanov - майстор
нед апр 24, 2022 10:07 amkrasi92 написа:
Най добре е да не се приемат за изпълнение обекти правени от зидармазачи и подобни майстори.На тях никои не им се бърка в хоросана.Блокиране на ключовете и лампи с датчици е най лесния вариант.
Изкушението за парите е голямо: 'Всичко правим бате' :)
sts - специалист
Не може ли да раздели връзките в кутиите,
да измери и да ги свържи по правилния ред.
zz_stefanov - майстор
Ми като не спазено правилото - 'първо инсталациите, после декорациите', вече не може :)
kozl - майстор
Ако осветлението е светодиодно си представям некава такава схема:

Прикачен файл:
Диоден девиатор.jpg
Диоден девиатор.jpg (87.82 KиБ) Видяна 734 пъти

Без в стени преправки, но с диодени добавки :-D
zz_stefanov - майстор
=D> Светодиодно ще да е, но надали ще тръгнат да търсят постояннотокови консумативи. Пък да му мисли следващия който ще го ремонтира. Пак ще има гадаене от нулата :)
Hoвoceлckи - майстор
пон апр 25, 2022 9:27 amzz_stefanov написа:
... постояннотокови ...
... "правотокови" ... Не съм наясно дали лед-драйвър няма да заработи на изправено (пулсиращо) напрежение?

Тема "Девиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: