Мнения и въпроси за хола
dts - специалист
ето нещо Искрящо таван
http://www.minhembio.com/ByZan/195277
silllveto - Майсторица
Дано някой знае има ли стандарти и да ти пише. Но малко ме съмнява, защото скосяванията са различни по височина и ъгъл. Така че предполагам, че си е индивидуално. Къде си пуснала запитване, дай линк за по-лесно. За да се хванеш за нещо, от което да почнеш, определяш поне приблизително мястото на ВиК и комин.
dts - специалист
silllveto написа:
Дано някой знае има ли стандарти и да ти пише. Но малко ме съмнява, защото скосяванията са различни по височина и ъгъл. Така че предполагам, че си е индивидуално. Къде си пуснала запитване, дай линк за по-лесно. За да се хванеш за нещо, от което да почнеш, определяш поне приблизително мястото на ВиК и комин.
Права си мадам
Много ми се иска нашия таван да го направя така ама пустите му пари
Колко ли излиза да се направи с първия проект които показах
viliko - напреднал
освен музикалните уреди - кое друго те впечатли?

за мойто таванче - Тавана ни е четириок - тоест скосяването е на четири, общо е 140 кв.м.но тъй като половината е наш, другата половина се пада на братовчедка ми...представете си какво ще бъде -площ около 60 кв се получава.
има надзид 80см - стена, от която започна скосяване. Може да бъде разделен или точно по средата или под неправилна форма, стига да се запази равна квадратура на двете половини - братовчедка ми претенции няма, защото така или иначе те няма да го правят годно за обитаване. ще се радвам на идеи! АААА, забравих, до стълбите е канала. Ето нещичко http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... /tavan5555
silllveto - Майсторица
За съжаление, за да направиш нещо се искат парички. Но и с по-малко пари и повече мерак може да се направи обстановката свежа и приятна. И по- ще ти е кеф. Като гледах колко труд си хвърлил по сътворяването на навеса (макар и майсторите да откриха грешки, дано поправими) съм сигурна, че ще успееш. Купувай на изплащане и нищо излишно. Проучвай всяко нещо, което ти е необходимо и чети майсторските напътствия във форума.
Първия вариянт го "изхвърли". Малко е неадекватен. Но никой не се е родил научен. Ако нямаш 3Д, действай на лист, оразмерен и нанасяй точно размерите. Щото едно е да искаш, а друго е дали може. Извинявам се, че обяснявам като на малко дете, но това е за да е по-ясно.
silllveto - Майсторица
Вилико, ако знаеш кви сладурски идеи има в Брава каса :)
Къде ти е прозореца (капандурата). Ще си помисля за идейки, но по-късно, че има опашка за компа :lol:
dts - специалист
silllveto написа:
Къде ти е прозореца (капандурата). Ще си помисля за идейки, но по-късно, че има опашка за компа :lol:

О мила няма прозорец
капандурата е на другото крило на коперацията
viliko - напреднал
Кой навес, кой вариант :? Аз май нещо съм изпуснала...

Иначе няма ни капандура, ни стени - това си е просто таван и като погледнеш нагоре - се виждат гредите на покрива...ползва се като склад за непотребни мебели и боклуци.

така че всичко сега ще се прави - и деленето, и стените, и капандури ли, издигнати прозорци ли...едно знам със сигурност - трябва да има тоалетна+баня, кух.бокс и холна част, спалня и кабинет - знам, на пръв поглед много искам, ама на 60 и няколко квадрата ще ги сместя аз, ще видите :-D А скосяването казах вече - четириос е покрива и зависи коя част си избера - така ще е скосяването.

нямам нерви да нанеса размерите - но ей това до сега сътворих -

вариант 1 - http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 67/tavan24

От ляво до входната е баня+тоалетна, след това кухненска част с бар плот, отделящ холче /скосяването се пада само от едната страна, където ще е опрян плота всъщност/, а точно отсреща остава стена без скосяване, на която ще се опре голям гардероб и секция. Помещението ще е по-тясно, за да може да се спечели място едната стая да е изтеглена надясно/погледнато от входната врата/ и съответно по голяма ще се получи.

Вариант 2 - http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... /tavan1451

По-широка всекидневна, за сметка на мънички стаи

Вариант 3 - http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... riant24444

Стаите се падат от ляво, а всекидневната от дясно, като тя обаче ще стане прекалено тесна май - около 2.80 /преди да направя чертежчетата смятах стените точно, но нямах нерви да ги нанеса и тук, та според сметките - така се получава/.
viliko - напреднал
dts написа:
silllveto написа:

О мила няма прозорец
капандурата е на другото крило на коперацията
о, мили, не е кооперация, а мойта си къща и ако беше прочел - капандури може да има навсякъде, просто щото тепърва ще ги правя...или ти говориш за твоя таван...
dts - специалист
silllveto написа:
За съжаление, за да направиш нещо се искат парички. Но и с по-малко пари и повече мерак може да се направи обстановката свежа и приятна. И по- ще ти е кеф. Като гледах колко труд си хвърлил по сътворяването на навеса (макар и майсторите да откриха грешки, дано поправими) съм сигурна, че ще успееш. Купувай на изплащане и нищо излишно. Проучвай всяко нещо, което ти е необходимо и чети майсторските напътствия във форума.
Първия вариянт го "изхвърли". Малко е неадекватен. Но никой не се е родил научен. Ако нямаш 3Д, действай на лист, оразмерен и нанасяй точно размерите. Щото едно е да искаш, а друго е дали може. Извинявам се, че обяснявам като на малко дете, но това е за да е по-ясно.
mda

Тема "ХОЛ - ТОВА СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: