• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ky-kyy - майстор
Дааааа....Където е текло, пак ще тече :supz:
rulом - специалист
съб апр 16, 2022 8:15 pmfenix_17 написа:
Аз съм авторът на темата. Смених си уплътнението и теча спря. След пускането на бойлера, от клапана пак започна да капе. Ще му сложа един маркуч и всичко ще е точно. Благодаря на всички за съветите! Всичко добро!
След подмяната на гарнитурата, подмени и клапана ! Клапана не трябва да тече или капе, той е предпазен и когато протече или прокапе, означава, че нещо в бойлера не е наред ! Евентуално, преди подмяна на клапана, намали леко терморегулатора, например, ако прокапва на фулл, намали с едно две деления, щото явно налягането във ВиК е по-голямо и насрещното от бойлера става също голямо и затова клапана прокапва ! От маркучи няма смисъл, просто си поиграй да регулираш нещата !
Успех !!!
radius - майстор
И като имаш 6-7 бара във водопровода, как по-точно ще спреш клапан на 8 бара да не капе?
Регулатор на налягане не работи без консумация..?
ESPACE - майстор
Може да отиде у тях и да "регулира" нещата този специалист с некапещите клапани. Не стига че нищо не разбират, ами и акъл по форумите ръсят.
Primus - специалист
Не се разбра авторът продуха ли тоя тъп клапан?
MamaMy - майстор
Много моля ако не сте запознати с работата на невъзвратно-предпазния клапан да не давате съвети и да заблуждавате колегите защото някой се набутва с пари да сменя клапани и вентили при положение, че те си работят точно по описание на производителя. Тези клапани са предвидени да прокапват по време на загряване на бойлера. Ако не капе или пък тече тогава вече е за почистване. Не случайно на тях има палец с който могат да се пуснат принудително да текат. Така се промиват от заседналите вътре боклуци. Ако след няколко промивки не се оправят чак тогава се сменят. Има един модел клапани които имат в тялото си още един клапан. Той е предвиден да отвори леко невъзвратния клапан при леко увеличение на налягането. Тази простотия е направена за да се ползва водопровода като разширителен съд и да не прокапва предпазния клапан. Супер глупава идея. При сегашните пластмасови водопроводи, всяко връщане на гореща вода в студения водопровод е хазарт със застраховката на собственика. Още повече, че ако бойлера продължи да се нагрява още, пак следва прокапване на предпазния вентил. Другия фактор против тази тъпня е изискването на ВиК след водомера задължително да се монтира невъзвратен клапан. От тук следва, че обема който трябва да служи за компенсация на разширението рязко намалява до размера на собствения ви водопровод, а той е нищожен. Извода е един: ПРЕДПАЗНИЯ ВЕНТИЛ НА БОЙЛЕР ВИНАГИ ТРЯБВА ДА КАПЕ ПРИ ЗАГРЯВАНЕ!
Чираче - майстор
нед май 01, 2022 8:42 pmESPACE написа:
Може да отиде у тях и да "регулира" нещата този специалист с некапещите клапани. Не стига че нищо не разбират, ами и акъл по форумите ръсят.
Аз също мисля, че от предпазния клапан не трябва нито да капе, нито да тече. Когато започне да капе, налягането във водопровода е по-високо. За това мисля, че хазяина трябва да монтира редуцир-вентил преди водомера, и да се нстрои налягането след него примерно на максимум 4 бара. И проблема ще се реши.

И на мен ли ще кажеш, че нищо не разбирам?
ky-kyy - майстор
нед май 01, 2022 9:04 pmЧираче написа:

На всички, с повече от месец стаж във форума е известно, че си гола вода и кал в ушите. Или още да ти обяснявам, че си известен и като "бавен"?
LazarGanev - "Велик майстор"
нед май 01, 2022 9:04 pmЧираче написа:
За това мисля, че хазяина трябва да монтира редуцир-вентил преди водомера,
Спри да мислиш, не ти се отдава, радвай се на пенсията и не подвеждай с неща, които не са ти ясни
krasi92 - майстор
Аз също мисля, че от предпазния клапан не трябва нито да капе, нито да тече. Когато започне да капе, налягането във водопровода е по-високо. За това мисля, че хазяина трябва да монтира редуцир-вентил преди водомера, и да се нстрои налягането след него примерно на максимум 4 бара. И проблема ще се реши.

[/quote]
Е па грешно мислиш и от бойлери и налягане пък нищо не отбираш.Сигурно ще е изненада за теб но и на 2 бара да е налягането без работещ клапан налягането стига до 10 че и повече атмосфери.И как ще монтираш редуцир вентил преди водомера си е твоя теорема.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Проблем с бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: