• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб апр 30, 2022 9:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
..........
Навъртях си кубика- фактура за спомен.
Навъртял съм, ама според АресгЪз- таратанци съм навъртял, хаха.
Отчетено е, по росата предполагам- 0, а аз си го навъртам по ракиено време, макар и в края на Април- 30.04.2022г.
Очаквах, че след като вече съм на "Електронен коректор", то съвсем дигитално нещата ще се случват съобразно календарно. Да, ама Нье!
Е, сега ше ми го набуат, кубика по майски, с любезното съдействие на сите мискини, дека са "горе".
Нищо де, ко толко?!!! За мен 35 стинки, за друг 3.50, за трети 35 пари........колко е то?!!
И това ще мине, и водата си тече, и нищо не се променя......
Те така си поменуваме, вече......колко години и си псуваме, ама.......?!!

Николчо, на мен тогава ми беше еФтино. Беше евтино и не само на мен, сякаш и ми е през скъсаният джоб за европейската статистика- увеличило се нещо рязко от 7 на 7,8!!! Брашното, което лани купувах на 80ст., сега е 1.6лв.!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт май 03, 2022 7:35 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
пон май 02, 2022 1:00 pmLazarGanev написа:
Виж са, ако Европа замести половината от руския газ с друг, то това ще е предостатъчно за фалита на русия, но няма да се стигне до там, много по-рано ще започнат истински преговори, за истински цени. Няма никаква логика втечненият газ да идва от майната си и да е с 20% по-евтин от руския...
За какви истински цени говориш? Май си се насочил в грешната посока - към онея дето все Путин и Русия са им изотзад. :-D
Ми я върви да кажеш на Норвегия, Нидерландия .. да свалят рязко цените за Европа за да смачкат Русия и тя да почне да дава газ без пари.
За високите цени причините са съвсем други и комплексни.
Кризата с цените на газа и въобще на енергоносителите не е от месец, нито от тая година:
Защо природният газ поскъпва навсякъде
(Ако не можеш да видиш цялата статия - ИМА Я ТУК )
Та ако си си направил труда да прегледаш статията ще намериш някои интересни факти.
Вярно че терминали няма - няма щото ако беше толкова на "далавера" Германия да беше си построила поне един.
Да, танкери с втечнен газ има в момента щото САЩ насочиха половината свои и от Катар към Европа.
Ама ти чувал ли си за спекулативни цени и завладяване на пазари? :lol:
Та още не си видял ЦЕНАТА на газа. Пак руския газ който ще ни доставят но с посредници...
:partyman:
P.S. За какви фалити бълнуваш? Я направи справка за курса на рублата.
Поне половин Европа (ние из първите) ще фалира преди ония да усетят нещо.
Та нека не политизираме нещата.
Фитилчо - майстор
пон май 02, 2022 9:41 pmhidrazin написа:

P.S. За какви фалити бълнуваш? Я направи справка за курса на рублата.
Поне половин Европа (ние из първите) ще фалира преди ония да усетят нещо.
:lol: :lol: :lol:

Пак си чел Дърева и поглед.инфо

Само да попитам, след, като щяха да плащат по дълговите облигации в Рубли, що платиха в долари ?
nikolson - майстор
Знам бе, Туньо. Знам че ти е било еФФтино. Като няма кой да ти каже, че не е. И е обяснимо, че не вярваш на стъкмистика:
Прикачен файл:
Screen Shot 2022-05-02 at 10.34.55 PM.png
Screen Shot 2022-05-02 at 10.34.55 PM.png (86.31 KиБ) Видяна 579 пъти

Прикачен файл

Screen Shot 2022-05-02 at 10.32.22 PM.png
Screen Shot 2022-05-02 at 10.32.22 PM.png (58.52 KиБ) Видяна 581 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
пон май 02, 2022 10:06 pmФитилчо написа:
Само да попитам, след, като щяха да плащат по дълговите облигации в Рубли, що платиха в долари ?
Ми щот нямат рубли, ценни са им, никой не иска да им дава рубли за газ :-D
nikolson - майстор
Ти мани, ама май и германците нямат рубли:
https://frognews.bg/novini/rusiia-spria ... vropa.html
Уф, на Германия и Италия положението с газа е най-тежко - големи консуматори са, сигур ще им се наложи поне временно да клекнат, не знам, утре нали ще решават
Virtex - майстор
Да напомня да се придържате към темата за цените на газ/метан :)

За ценообразуването и причините се види интересна дискусия [както беше и преди започването на войната/конфликта/специалната операция] , не я омазвайте със скрито политизиране.
пон май 02, 2022 11:48 pmVirtex написа:
не я омазвайте със скрито политизиране (пример - уж "неутралният" хидразин, винаги клонящ към колко добра е едната и колко прецакана другата страна
А, той Хидрата е един от най-неутралните!

Ей ви евтин газ, 3 пъти по евтин от сегашния:
https://m.24chasa.bg/novini/article/11482737
hidrazin - майстор
вт май 03, 2022 12:04 amLazarGanev написа:
Ей ви евтин газ, 3 пъти по евтин от сегашния:
https://m.24chasa.bg/novini/article/11482737
Ей ти го същия "експерт" :
до две седмици руският газ ще потече отново към България
Ами дай да послушаме призивите на ЕС и да видим какво може да спестим.
Ето например Чехия и Словакия субсидираха газовите бойлери но вече няма да го правят - спират дотациите за газови кондензиращи бойлери.
Ние например може да закрием топлофикация София. Все пак тя консумира 25% от всичкия необходим на страната природен газ.
:partyman:
P.S. То и теб ка'т те гледам колко си неутрален и направо си представям сега в леглото кой ти диша във врата... :-D
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: