• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Мнението на експерта абсолютно съвпада с моето, ще кажеш че ме е цитирал. Пък за филията и фобията, най-точно го е казал Борис III:

Прикачен файл

Борис III.jpg
Борис III.jpg (47.14 KиБ) Видяна 639 пъти
пон май 02, 2022 10:30 pmnikolson написа:
...Знам че ти е било еФФтино...
Благодаря! Поправих се- мразя правописните грешки.
Дано Лазар е чел на правилното място, та не бутнат цената!
Ще разберем по натам.
kozl - майстор
вт май 03, 2022 2:05 amhidrazin написа:
Ами дай да послушаме призивите на ЕС и да видим какво може да спестим.
Ето например Чехия и Словакия субсидираха газовите бойлери но вече няма да го правят - спират дотациите за газови кондензиращи бойлери.
Ние например може да закрием топлофикация София. Все пак тя консумира 25% от всичкия необходим на страната природен газ.
:partyman:
Ма то тва не е точно пестене, а според мен е пренасочване. То и сега има пренасочване от Газ съм ТП.
До кога ли :?

Некои даже се пренасочват към твърдо гориво, а оно нема ги комините в ЕС :shock:

Аз тва което си представям е, че без ТоплЮфикацията ще се обгъзиме, па даже и опасност от пожари ни грози. #-o

Ей на на ОС на ЕС остро се критикува член на ЕС, защото разбудил живущите около 2 часа нощес с мощни удари в апартаменто. Оказва се, че му свършили дървата за печката и он си нацепил неколко кютука в средата на дневната, та да не му огасне огина. След направеното му порицание по време ва ОС и напомняне за санкциониране за нарушване реда в ЕС, човеко невъзмутимо отсече:
- Вие кво искате да стоя на студено ли [-X

Та като се има в предвид, че въпросната сграда е гъзифицирана и там не е стъпвала ТоплЮфикация, оно чиляка пести от гъза, ползвайки алтернативно гориво, като в добавка допълнително се подгрява с подготвителни, товаро-отцепителни дейности.
Освен туй по некви недомислени правилници и проекти за строителство се оказва, че всяко жилище във въпросната сграда разполага с 1 брой комин, който се налага да бъде споделян с нелоялни комшии, неползващи печки на твърдо гориво, които комшии си пъхнали аспирацията во комино за печурки :shock:
Това пък иде като още една причина, печки да се подпалват нощем, га никой не пуща аспирация.

Те ги първите странични явления, проявяващи си в ЕС, поради гъзопестенето - несъобразяване, нарушаване, стрес и обгъзяване. :sad:
infomar
Всички гледате газта.
"Лукоил" обработва 80% руски нефт който е с 36$ по-евтин от останалият и 20% друг нефт.
Ако решат за пълен бойкот на руският нефт, то цената на бензина колко ще скочи? Доколкото си спомням при преработката на нефта се получаваше някакъв газ.
brum - майстор
Газта дето се получава при преработката е пропан-бутана.

Колко ще поскъпне - колкото в западна Европа.

Иначе около половината е акциз. Ако цената на суровината скочи с 20%, то крайният продукт ще скочи с 10%. Или по друг начин казано - 10% над сегашнтие цени. Брент сорта върви към стабилни цени около 100-110 долара. На база на по-горните неща - още 30ст/литър. И това е минимума. Цените за преработка също ще се вдигнат, а от там - крайната цена ще скочи още.

За смъкване на цените не трябва да се мисли само в посока по-ниски цени на петрола, а и в посока по-ниски акцизи. Обаче онези дето му разбират сигурно имат нещо в предвид за да не смъкват акциза на горивата.
ESPACE - майстор
вт май 03, 2022 9:05 aminfomar написа:
Всички гледате газта.
"Лукоил" обработва 80% руски нефт който е с 36$ по-евтин от останалият и 20% друг нефт.
И къде го пише това за 36$ по евтиния руски нефт? Съдейки по цените по бензиностанциите нищо подобно. Даже напротив.
feikot - специалист
вт май 03, 2022 10:00 ambrum написа:
Газта дето се получава при преработката е пропан-бутана.

Колко ще поскъпне - колкото в западна Европа.

Иначе около половината е акциз. Ако цената на суровината скочи с 20%, то крайният продукт ще скочи с 10%. Или по друг начин казано - 10% над сегашнтие цени. Брент сорта върви към стабилни цени около 100-110 долара. На база на по-горните неща - още 30ст/литър. И това е минимума. Цените за преработка също ще се вдигнат, а от там - крайната цена ще скочи още.

За смъкване на цените не трябва да се мисли само в посока по-ниски цени на петрола, а и в посока по-ниски акцизи. Обаче онези дето му разбират сигурно имат нещо в предвид за да не смъкват акциза на горивата.
А защо когато беше 130$ горивата бяха по 2.6 лв.
brum - майстор
Защото Лукойл си има складове с прилична наличност.
infomar
На мен ми е чудно друго, което никой не обяснява .
Защо На Полша (да не изреждам всички страни газовите "складове" са пълни в момента около 78%, а нашите само 18%. Колко процента е неизползваното количество, защото не може да се дръпне всичко - по спомен около 10%, ако не се лъжа.
Защо се промъкна информация, че когато цените бяха високи, ние теглехме и продавахме...... щото "днес сме тук, утре ни няма.... куче влачи диря няма".
feikot - специалист
вт май 03, 2022 1:44 pmbrum написа:
Защото Лукойл си има складове с прилична наличност.
Тая складова наличност сега къде отиде ?
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: