Мнението на експерта абсолютно съвпада с моето, ще кажеш че ме е цитирал. Пък за филията и фобията, най-точно го е казал Борис III:
Прикачен файл
Борис III.jpg (47.14 KиБ) Видяна 639 пъти
Прикачен файл
вт май 03, 2022 2:05 amhidrazin написа: Ами дай да послушаме призивите на ЕС и да видим какво може да спестим.Ма то тва не е точно пестене, а според мен е пренасочване. То и сега има пренасочване от Газ съм ТП.
Ето например Чехия и Словакия субсидираха газовите бойлери но вече няма да го правят - спират дотациите за газови кондензиращи бойлери.
Ние например може да закрием топлофикация София. Все пак тя консумира 25% от всичкия необходим на страната природен газ.
![]()
вт май 03, 2022 10:00 ambrum написа: Газта дето се получава при преработката е пропан-бутана.А защо когато беше 130$ горивата бяха по 2.6 лв.
Колко ще поскъпне - колкото в западна Европа.
Иначе около половината е акциз. Ако цената на суровината скочи с 20%, то крайният продукт ще скочи с 10%. Или по друг начин казано - 10% над сегашнтие цени. Брент сорта върви към стабилни цени около 100-110 долара. На база на по-горните неща - още 30ст/литър. И това е минимума. Цените за преработка също ще се вдигнат, а от там - крайната цена ще скочи още.
За смъкване на цените не трябва да се мисли само в посока по-ниски цени на петрола, а и в посока по-ниски акцизи. Обаче онези дето му разбират сигурно имат нещо в предвид за да не смъкват акциза на горивата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: