• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте на всички,
проблема е следният.Значи на почти всички уреди в нас дистанционните след определен период от време(след 4-5 години) просто започват да си губят обхвата.Незнам дали точно обхвата си губят, но като пример мога да дам един телевизор.В началото дистанционното хващаше доста от далеч и под ъгъл.В момента трябва да го насоча точно срещу IR приемника на разтояние не повече от метър,два за да може да хване.Вчера купих ново дистанционно за същия телевизор и проблеми няма никакви.Работи си както в началото.Та въпроса ми е каква е причината за да се губи така сигнала с течение на времето.Има ли оправия това нещо?
sspoko - специалист
Ами пробваи с най-елементарното да му смениш батериите.
Чаро - Акълия
Това и на мен ще ми е интересно до го разбера.
Иначе освен отслабването, друг проблем е отказа на най-ползваните бутони. Аз го "оперирам" с разглобяване и измиване с препарат и четка за зъби. След 5 измиване като откажат тотално, натриваш платката с графит- молив и пак заспива...
Естествено че съм сменил батерийте :? :lol: Многократно съм го отварял и номера с графита съм го пробвал.Копчетата нямат проблеми.Просто дистанционното "отслабва" и искам да разбера къде точно е проблема.
Justy - майстор
Смени излъчващия светодиод :wink:
mitcd - специалист
Кварцов резонатор се казва.Сложен е в дистанционното за да държи стабилно кодовете.Обаче като се изтърве и си променя честотата или направо прекъсва.Има различни кварцове на различна честота и са около 50 ст. на магазина.Ако ще се сменя виж преди това надписа.

Прикачен файл

455.jpg
455.jpg (183.83 KиБ) Видяна 5913 пъти
emil_v r - майстор
Не бръзай .
Преди да смениш пиезокер. резонатор или диода виж как свети .
Тва се вижда през фотоапарат , или моб. телифон , те виждат и инфра.

Свети на едни пачки импулси , като мигане са , а силата на св.диода сравни с изправно дистанционно.
Благодаря ви много за отговорите.Понеделник ще отида до магазина за елементи да видя за този резонатор и за IR светодиода и ще пиша какво е станало.
LZ - специалист
А можеш и да почистиш примните фото-диоди и предпазните пластмаси пред тях, особено ако в помещението се пуши
emil_v r написа:
Не бръзай .
Преди да смениш пиезокер. резонатор или диода виж как свети .
Тва се вижда през фотоапарат , или моб. телифон , те виждат и инфра.

Свети на едни пачки импулси , като мигане са , а силата на св.диода сравни с изправно дистанционно.
Да, снощи го направих този експеримент с мобилния и има малка разлика в осветеността в сравнение с нормално функциониращо дистанционно.
Ще пробвам да искарам от нещо днес един IR св. да пробвам ако не стане утре ще взема и този резонатор.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с дистанционните" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: