• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
infomar
ср май 04, 2022 12:35 pmLazarGanev написа:

За рублите пак не каза нищо, ама нищо
Не искам форумът да се превърне в място за мерене на ..... за това не ти отговорих. Смятам те за нормален човек който може да си отговори на елементарен въпрос.
Как ще постъпиш, ако търгуваш с някой който ти плаща в някаква валута в банка и после ти блокира парите които си получил в тази банка, и ти казва да го дух... Давай му стоката, а пари ще получиш някой ден в бъдещето ако е на кеф. В договорът ви няма клауза, която казва, че той може да блокира парите ви щото нещо не ви харесва. (Мисля, че знаеш как едностранно ЕС блокира руски сметки във всичките им банки, дори на физически лица...) Имаш два варианта - или спираш да търгуваш с него или му предлагаш да заплаща във валута която ТОЙ не може да блокира. Всички останали точки от договора си остават и не ги променяш. Ако не иска да заплаща - сам си спира търговията. Евала на Унгария и Словения - при тях всичко си е по старо му, а ние сме матросовци.
Та това ми е мнението относно рублите за които питаш. Нищо сложно и необичайно. И ти би го направил ако търгуваш с някой и той ти задържа парите.
Последна промяна от infomar на ср май 04, 2022 1:05 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ще ти отговоря по-късно, че сега съм на път, пиша от телефона и ми е трудно да цитирам
LazarGanev - "Велик майстор"
ср май 04, 2022 12:53 pminfomar написа:
ср май 04, 2022 12:35 pmLazarGanev написа:

За рублите пак не каза нищо, ама нищо
Не искам форумът да се превърне в място за мерене на ..... за това не ти отговорих. Смятам те за нормален човек който може да си отговори на елементарен въпрос.
Как ще постъпиш, ако търгуваш с някой който ти плаща в някаква валута в банка и после ти блокира парите които си получил в тази банка, и ти казва да го дух... Давай му стоката, а пари ще получиш някой ден в бъдещето ако е на кеф. В договорът ви няма клауза, която казва, че той може да блокира парите ви щото нещо не ви харесва. (Мисля, че знаеш как едностранно ЕС блокира руски сметки във всичките им банки, дори на физически лица...) Имаш два варианта - или спираш да търгуваш с него или му предлагаш да заплаща във валута която ТОЙ не може да блокира. Всички останали точки от договора си остават и не ги променяш. Ако не иска да заплаща - сам си спира търговията. Евала на Унгария и Словения - при тях всичко си е по старо му, а ние сме матросовци.
Та това ми е мнението относно рублите за които питаш. Нищо сложно и необичайно. И ти би го направил ако търгуваш с някой и той ти задържа парите.
Така, ето схемата, публикувана от твоята уважавана товарищ митрофанова, моля те да ми обясниш смисъла на превалутирането! Началото го разбирам - понеже Газпром се страхува, че няма да си получи парите, принуждава купувача да си открие еврова сметка с Газпром банк и в нея да плаща в евро договорената цена на газа, като се плащат количества за следващия месец. Къде виждаш тук да има риск за газпром или путин? Напротив, при създалите се отношения на недоверие, рискът е единствено за купувача, защото той внася едни пари напред в банка, в която няма доверие, но решава да рискува и така всеки месец.
1. За какво служи обмяната на евро в рубли? Нали и евровата сметка е в Газпром банк и купувачът така или иначе ги е внесъл - нека си ги преведе по сметката на продавача в същата банка и разплащането е осъществено. Кой, какво може да запорира?
2. Защо купувачът не става собственик на стоката още след внасянето на парите, а чак след обмяната?
3. Защо купувачът трябва да плаща и брокерски (посреднически) услуги, нали искаме да избягваме посредниците?
4. Кой определя курса на рублата в Московската борса :wink: ? Аз знам, просто питам, не искам отговор :-D
По този начин газът се оскъпява два пъти - веднъж заради посредническите брокерски услуги и още веднъж заради исмисления курс на рублата.
5. За какво му са на путин рубли, нали той може да си печата колкото си иска? Напротив, на него му трябват евро и долари, защото не му стигат да си плаща задълженията - последния път искаше да плаща в рубли, едва в последния момент ги събра.

Прикачен файл

Схема на плащане.jpg
Схема на плащане.jpg (81.17 KиБ) Видяна 625 пъти
Avas_co - майстор
LazarGanev, нали не очакваш смислен отговор? Точно от този индивид.
Смятам, че ти е ясно, каква е работата всъщност.
Всичко е за вътрешна консумация и за пред нашенски чугунени радиатори.
Оу, колко е велик Путя.
Оу, как ги прееба западните гейове.
Ой ... и т.н.
И евентуално, от всички врътки, малко да се посъвземе рублата. Не че, това има някакво значение, никой не я иска тая измислена "валута".
А, при всички случаи, ще получат по сметките на банката малко единици и нули, само че, няма кой вече да им продава срещу тях.
Абсолютно безсмислено упражнение.
liverpool-64 - специалист
Рано или късно трябва да се освободим от мечешката прегръдка на "братушките" , но дано не е невъзможно,защото както е казал Д.Талев ,последният комунист ще умре в България.
hidrazin - майстор
ср май 04, 2022 8:02 pmLazarGanev написа:
Началото го разбирам - понеже Газпром се страхува, че няма да си получи парите, принуждава купувача да си открие еврова сметка с Газпром банк и в нея да плаща в евро договорената цена на газа, като се плащат количества за следващия месец. Къде виждаш тук да има риск за газпром или путин? Напротив…
Да,напротив - точно това се случи.
От руските сметки баха буквално откраднати около 300 млрд. евро.
Пари от предоставени суровини, материалио,услуги …
Естествено основно от доставка на нефт и газ.
Дано правиш разлика между САНКЦИИ и КРАЖБА.
Та руснаците най-накрая се убедиха че търгуват с крадци и престъпници.
Нормално е да искаш да си защитиш парите когато се налага да търгуваш със сиг…ани. :-D
:partyman:
Avas_co - майстор
liverpool-64 написа:
Рано или късно трябва да се освободим от мечешката прегръдка на "братушките" , но дано не е невъзможно,защото както е казал Д.Талев ,последният комунист ще умре в България.
Голям е рева за руските интереси в БГ, сакън да не се лишим от незаменимата рашистка газ.
За съжаление, при нас явно има повече купени политици, от колкото в Германия.
Интересно, че много важни проблеми се неглижират и не получават гласност.
Години наред едно малко богатство, което имахме се съсипваше целенасочено, днес вече са успели.
ПАВЕЦ "Чаира" е спряла напълно - https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/05/0 ... a_napulno/
Около мен повечето хора не са наясно, какво имахме. Гледат ме умно, като им обяснявам.
Предполагам и повечето хора тук са така, та ето една много силна статия по въпроса - https://www.capital.bg/biznes/energetik ... v_sekunda/
За мен, това е много по-сериозен проблем от газа.
Полезните идиоти и малцината лично засегнати няма да се съгласят с мен, но това е нормално.
П.П.
Гледам се е включил най-компетентния от полезните ...
Virtex - майстор
ср май 04, 2022 8:22 aminfomar написа:
Моля да ми обясните, защо САЩ ни подтикват да не купуваме руска газ и нефт , а самите те го правят.
Ако може да не се обяснява...понеже се влиза в бясна пропаганда кое какво било за другата страна.

--

Няколко мнения са преместени в коша. Преди няколко дни се случи същото събитие, но нямах време да го напиша.
sokolov.91 - майстор
Аз нещо не разбирам за какви санкции се говори към Русия... Аз виждам следното нещо (пряко свързано с България) - Русия спира газа на България, но не и на Гърция. Русия продава по-скъп газ на Гърция по договор отколкото на България. Гърция заявява толкова повече газ от Русия за следващия месец, колкото на България е нужно. Гърция препродава заявения излишък на газ на България. Гърция плаща повече пари на Русия отколкото България щеше да плати за този излишък. Изобщо не коментирам, че българия ще плаща и допълнително за посредничество на Гърция. Та идеята ми беше накрая санкциониран ли е Путин след като взима повече пари за 1 и също нещо?
Не ми отговаряйте, аз съм просто момче. Ей така си размишлявам на глас.
Avas_co - майстор
ср май 04, 2022 10:45 pmsokolov.91 написа:
Аз нещо не разбирам за какви санкции се говори към Русия... Аз виждам следното нещо (пряко свързано с България) - Русия спира газа на България, но не и на Гърция. Русия продава по-скъп газ на Гърция по договор отколкото на България. Гърция заявява толкова повече газ от Русия за следващия месец, колкото на България е нужно. Гърция препродава заявения излишък на газ на България. Гърция плаща повече пари на Русия отколкото България щеше да плати за този излишък. Изобщо не коментирам, че българия ще плаща и допълнително за посредничество на Гърция. Та идеята ми беше накрая санкциониран ли е Путин след като взима повече пари за 1 и също нещо?
Не ми отговаряйте, аз съм просто момче. Ей така си размишлявам на глас.
Нещо линкове, или се разпространява по групите и ...
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: