Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
milen_884 - помощник
Прикачен файл:
IMG_20220512_175342.jpg
Здравейте имам косачка тример 2-Stroke BRUSH CUTTER GRBC520 имам следния проблем косачката работи добре но капи масло от цепката на двигателя незнам какво да правя и как да оправя проблема
Soviet_Soldier - специалист
чет май 12, 2022 7:57 pmmilen_884 написа:
IMG_20220512_175342.jpgЗдравейте имам косачка тример 2-Stroke BRUSH CUTTER GRBC520 имам следния проблем косачката работи добре но капи масло от цепката на двигателя незнам какво да правя и как да оправя проблема
Може да пробвате да затегнете винтовете на картера. Ако не стане с затягане, по-добре разглобете двигателя и сменете гарнитурите, а болтовете ги завивайте с фиксатор за резби със средна якост. По този начин от вибрациите няма да се развият отново.
milen_884 - помощник
чет май 12, 2022 8:00 pmSoviet_Soldier написа:
IMG_20220512_175342.jpgЗдравейте имам косачка тример 2-Stroke BRUSH CUTTER GRBC520 имам следния проблем косачката работи добре но капи масло от цепката на двигателя незнам какво да правя и как да оправя проблема
Може да пробвате да затегнете винтовете на картера. Ако не стане с затягане, по-добре разглобете двигателя и сменете гарнитурите, а болтовете ги завивайте с фиксатор за резби със средна якост. По този начин от вибрациите няма да се развият отново.
Не разбирам много и как да го направя това откаде мога да ги взема тези гарнитури
Никакво затягане. Знае ли се сглобката каква е- с "ограничено" или безкрайно затягане?!! Има болтове, които просто не можеш за дозатегнеш, което е далеч преди скъсване и четвърт назад.
Разглобяване, почистване, обезмасляване, внимателен оглед от очи, които разбират. След това се предприема каквото е нужно.
milen_884 - помощник
чет май 12, 2022 8:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
Никакво затягане. Знае ли се сглобката каква е- с "ограничено" или безкрайно затягане?!! Има болтове, които просто не можеш за дозатегнеш, което е далеч преди скъсване и четвърт назад.
Разглобяване, почистване, обезмасляване, внимателен оглед от очи, които разбират. След това се предприема каквото е нужно.
Затегнал съм болтовете колкото е възможно като работя с нея 5 Мин и тогава започва да капе масло ако продължа да работя с нея с теча на масло ще станели по зле благодаря за отговорите
Indianec 2 - специалист
Двутактова машина и неплътен картер...не бих я ползвал докато не я оправя.
чет май 12, 2022 8:55 pmmilen_884 написа:

Затегнал съм болтовете колкото е възможно като работя с нея 5 Мин и тогава започва да капе масло ако продължа да работя с нея с теча на масло ще станели по зле благодаря за отговорите
Естествено, както предположих. Оня горе, го слушай за стандартните неща, дето може всеки да си ги намери в нета.
Разглоби, почисти и гледай внимателно за кривини, шупли, пукнатини!
Ако не забележиш нищо фрапиращо- обезмаслявай, нова гарнитура и сглобка, като не прекаляваш със затягането.
Тия болтове около 2кг.
Има моменти когато вместо гарнитура, се ползва силикон. Зависи от повърхностите, които трябва да се уплътнят.
Не е нещо сложно, освен за непипалите, но ако не те е страх да се изцапаш- дерзай! Инак на Майстор.
Инди, пише, че работела добре. Не е фрапиращо сякаш, а ако е само тоя "козметичен" дефект, какво друго да оправя?!! Явно не са семерини.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет май 12, 2022 9:06 pm, променено общо 2 пъти.
Soviet_Soldier - специалист

Отивате в магазин или сайт за подобна техника, поръчвате гарнитури, ако нямате вземете и фиксатор за резби. Такива гарнитури са разпространени за 52 кубикова китайска мотокоса. Разглобявате, почиствате хубаво, слагате новите гарнитури и затягате с фиксатор болтовете. С болтовете, дето фиксират карбуратора много внимавайте, че те се завиват във метални втулки в бакелита на преходника и ако се пренатегнат той се чупи.
Вижте и състоянието на семерингите, ако и те се протекли и тях сменете, вижте лагерите дали шумят.
Ако не се отстрани тая неизправност, като смуче въздух и работи на бедна смес може да блокира двигателя.

Както Трифон е споменал, може да се мазне съвсем малко силикон, дето контактуват гарнитурите на картера и на цилиндъра, но не е обезателно. Много силикон не се наслоява, защото при затягане отива в двигателя. Ако качеството на детайлите е добро и луфта там малък и без силикон може да мине.
Indianec 2 - специалист
[*]
чет май 12, 2022 2:04 pmdjogobg написа:
Въпросът е, всяко моторче на 18 волта става(текущото също е 18 волта между другото)? Размерите трябва да пасват, това ясно, но тези, които ги пишат за винтоверт, дали са на същите обороти, като тези за тример?
Мисля, че да, но няма да е лошо да качиш снимка да го видим.
milen_884 - помощник
чет май 12, 2022 9:04 pmSoviet_Soldier написа:

Отивате в магазин или сайт за подобна техника, поръчвате гарнитури, ако нямате вземете и фиксатор за резби. Такива гарнитури са разпространени за 52 кубикова китайска мотокоса. Разглобявате, почиствате хубаво, слагате новите гарнитури и затягате с фиксатор болтовете. С болтовете, дето фиксират карбуратора много внимавайте, че те се завиват във метални втулки в бакелита на преходника и ако се пренатегнат той се чупи.
Вижте и състоянието на семерингите, ако и те се протекли и тях сменете, вижте лагерите дали шумят.
Ако не се отстрани тая неизправност, като смуче въздух и работи на бедна смес може да блокира двигателя.

Както Трифон е споменал, може да се мазне съвсем малко силикон, дето контактуват гарнитурите на картера и на цилиндъра, но не е обезателно. Много силикон не се наслоява, защото при затягане отива в двигателя. Ако качеството на детайлите е добро и луфта там малък и без силикон може да мине.
Здравейте днес реших да си поиграя с косачката и не видях нищо вие казах те за гарнитура като отворих косачката бе видях да има гарнитура там мога ли да сложа на това място някакво оплатнение с което да спра теча на масло на снимката се вижда че на ръба има малка дупка мога ли да го оправя това. Благодаря за отговорите

Прикачен файл

IMG_20220514_124146.jpg

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: