Мнения и въпроси за хола
Master_Kenobi - V.I.P.
silllveto написа:
Дано някой знае има ли стандарти и да ти пише.
За какви стандарти е въпросът?
silllveto - Майсторица
dts написа:
silllveto написа:
Вилико, ако знаеш кви сладурски идеи има в Брава каса :)
Къде ти е прозореца (капандурата). Ще си помисля за идейки, но по-късно, че има опашка за компа :lol:

О мила няма прозорец
капандурата е на другото крило на коперацията
Обръщам се към Вилико, то пише.
Master_Kenobi написа:
silllveto написа:
Дано някой знае има ли стандарти и да ти пише.
За какви стандарти е въпросът?
Кеноби, Вилико пита има ли стандарти при обзавеждането на скосени пространства, нещо такова.
Master_Kenobi - V.I.P.
Нещо такова, или това? Щото не видях такъв неин въпрос. И как може да има изобщо стандарти за обзавеждане на скосени помещения. :?
silllveto - Майсторица
viliko написа:
каква горе долу трябва да е площта му, за да има "полезно" пространство, тоест скосяването какъв процент е приемливо да е от цялата площ???
ето пита тука
и тука
="viliko"]Искам да разбера наистина как се правят подобни неща, стандарт трябва да си има, поне приблизително да се ориентирам. В една друга тема съм пуснала размерите и честно казано - никакви предложения :|
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, тва не е стандарт за обзавеждане...
Много объркано е питането, ама май верно пита за това, до каква височина на скосенето се брои за обитавана площ.
Доколкото знам, архитектурните норми са до височина 140 см. Това, дето и ти си казала, ама не 120 см.
silllveto - Майсторица
Да, май 140 беше. Но кой ти го признава :?
Master_Kenobi - V.I.P.
silllveto написа:
Да, май 140 беше. Но кой ти го признава :?
Как кой?! Всички!
То не значи, че по-ниското не може да се ползва, но не се брои в РЗП-то.
silllveto - Майсторица
Бе аз като бачках брокерка - всичко се продаваше :? А скосявания ти казвам... от пода!

Вилико може би има предвид не стандарти, а правила.
viliko - напреднал
абе хора, кое не разбрахте - имам си таван, искам да си го направа за живеене, скосен е - има надзид 80 см, след което по4ва наклона на покрива, които е 4етириосен. Об6тата пло6т на тавана е 140 кв.м., НО половината е мои, тоест около 60 кв.м.Аз определям как да се раздели, като искам да имам кух.бокс и хол + две стаи4ки. Турся идеи как да разпределя пространството, както и питам приблизително колко голямо трябва да е поне едно поме6тение сус скосяване, за да може да се използва нормално. Например - ако приемем 4е хола на втория вариант - назад сам го показала - има скосяване само от ляво - за да сабера кух.бокс и хол4е - как го виждате като размер...

самоцитирам се -

така че всичко сега ще се прави - и деленето, и стените, и капандури ли, издигнати прозорци ли...едно знам със сигурност - трябва да има тоалетна+баня, кух.бокс и холна част, спалня и кабинет - знам, на пръв поглед много искам, ама на 60 и няколко квадрата ще ги сместя аз, ще видите А скосяването казах вече - четириос е покрива и зависи коя част си избера - така ще е скосяването.

нямам нерви да нанеса размерите - но ей това до сега сътворих -

вариант 1 - http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 67/tavan24

От ляво до входната е баня+тоалетна, след това кухненска част с бар плот, отделящ холче /скосяването се пада само от едната страна, където ще е опрян плота всъщност/, а точно отсреща остава стена без скосяване, на която ще се опре голям гардероб и секция. Помещението ще е по-тясно, за да може да се спечели място едната стая да е изтеглена надясно/погледнато от входната врата/ и съответно по голяма ще се получи.

Вариант 2 - http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... /tavan1451

По-широка всекидневна, за сметка на мънички стаи

Вариант 3 - http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... riant24444

Стаите се падат от ляво, а всекидневната от дясно, като тя обаче ще стане прекалено тесна май - около 2.80 /преди да направя чертежчетата смятах стените точно, но нямах нерви да ги нанеса и тук, та според сметките - така се получава/.
dts - специалист
Нека помогна ако може де
http://www.blu-ray.com/community/galler ... lderid=245#

Тема "ХОЛ - ТОВА СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: