Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kakakala - напреднал
здравейте свързах бойлера обаче смених разширителният съд а той е с 1 вход и 1 пълначка стария беше с 2 входа и 1 пълначка мисълта ми е този 1 вход на студената или на топлата вода да го вържа
kakakala - напреднал
никой ли незнае де
илко илиев - специалист
аз ги вързвам на топлата вода веднага до печката, таази тръба която виждаш да отива нагоре ми е разширителя,и да спре тока завира в нея ако хвърли и като дойде тока си тръгва пак без проблеми,

Прикачен файл

IMGP0001.JPG
IMGP0001.JPG (63.9 KиБ) Видяна 4648 пъти
kakakala - напреднал
само топла вода влиза в него без студена ,ти също си с едно захранване на разширителя
илко илиев - специалист
да само топла и разширителя съм го извел да хвърля евентуално на терасата

Прикачен файл

IMGP0003.JPG
IMGP0003.JPG (47.65 KиБ) Видяна 4616 пъти
илко илиев - специалист
ето това е

Прикачен файл

IMGP0005.JPG
IMGP0005.JPG (36.34 KиБ) Видяна 4601 пъти
илко илиев - специалист
това ми е първото парно което направих в нас и го ползвам вече4-год.

Прикачен файл

IMGP0013.JPG
IMGP0013.JPG (46.01 KиБ) Видяна 4599 пъти
sez_djebel - специалист
kakakala написа:
ами източника си е печка с водна риза на прити 5 год я ползвам и сега реших да слагам бойлер със серпентина клапа на който требва да се монтира искам да е механичен не електрически разширителния съд е плътно до тавана в банята ако може някой да ми даде схема как го е направил.как ще има по голем ефект да взема от тръбата на топлата вода от разширитела да мине през серпентината и пак да я върна в разширитела или да го направя отделно
Виж това :

Прикачен файл

ПАРНО- БАНЯ.JPG
ПАРНО- БАНЯ.JPG (37.78 KиБ) Видяна 4539 пъти
sez_djebel - специалист
kakakala написа:
ами източника си е печка с водна риза на прити 5 год я ползвам и сега реших да слагам бойлер със серпентина клапа на който требва да се монтира искам да е механичен не електрически разширителния съд е плътно до тавана в банята ако може някой да ми даде схема как го е направил.как ще има по голем ефект да взема от тръбата на топлата вода от разширитела да мине през серпентината и пак да я върна в разширитела или да го направя отделно
Виж и това :

Прикачен файл

Етажно парно отворена система.JPG
Етажно парно отворена система.JPG (29.07 KиБ) Видяна 4536 пъти
kakakala - напреднал
мерси на вси4ки ви направих го .вързах го разширителя ха топлата вода и сега вси4ко е добре

Тема "Питане за бойлер със серпентина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: