Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
А охлюви под найлона?
silent - майстор
Пичуе що съхне първия цвят на доматите в парника.... и тая година кат гледам ранни домати йок....цвят има завръз нъцки....
ky-kyy - майстор
С доматин пръска ли цветовете?
silent - майстор
Пръсках с доматин ....гледам да не прекалявам с водата....вечер затварям да им е по-топло .....сутрин отварям да не прегреят..инак храста е здрав около метър...обаче в основата цвета покафенява и изсъхва...
ky-kyy - майстор
Пораздрусвай храстите ги, за да се пръска прашеца.
kr1100 - майстор
нед май 29, 2022 2:52 pmmiroki написа:
А охлюви под найлона?
Акоса охлюви ще има нагризани ягоди , но не и цели изчезнали.
Посипвай наоколо пепел , сол с/у охлюви
kr1100 - майстор
нед май 29, 2022 4:33 pmsilent написа:
Пичуе що съхне първия цвят на доматите в парника.... и тая година кат гледам ранни домати йок....цвят има завръз нъцки....
Ниско долу е и няма слънце. Втали ги от листата. А и не знам как е ориентирана оранжерията , а и дали има наоколо дървета засенчващи оранжерията или сграда ....
silent - майстор
Ще тръсна .....инак има сянка има и слънце.... има разбира се наоколо дървета....днес даже поокастрих покрай вратите да се отвори и става течение .... Мое да кача тия дни снимки...миналата година беше пак така...
Имам няколко подобни случая, като на Андри, но не с ягоди.
До сега не ми се е случвало, корен домат да е прегризан в основата, на 3-4мм от повърхността на почвата. Надолу са ми защитени от киселомлечен амбалаж.
Мислех да не би да е попова свиня, но не обърнах много внимание- на фона на общата бройка растения, три или четири не са загуба.
Ако не е попово прасе, вероятно е нещо подобно бръмбаротревоящно или ягодоуслаждащо му се, щом минава през 1/1 око на мрежа.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: