Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
big_dragon - специалист
Защото в триботехниката оборотите не са параметър, там се разглежда скорост на плъзгане, а тя освен от оборотите зависи и от диаметъра...
borchoyor - специалист
вт май 31, 2022 6:39 pmbig_dragon написа:
Защото в триботехниката оборотите не са параметър, там се разглежда скорост на плъзгане, а тя освен от оборотите зависи и от диаметъра...
А, добрутро
stefanjor - специалист
вт май 31, 2022 6:39 pmbig_dragon написа:
вт май 31, 2022 8:57 pmborchoyor написа:
А, добрутро
И в крайна сметка пак не разбрах тази грес, която съм взел подходяща ли е за тримера или не?
Подходяща е, но ако не е скъпа, според критерия на Бойко, значи не съм прав.
Soviet_Soldier - специалист
вт май 31, 2022 9:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Подходяща е, но ако не е скъпа, според критерия на Бойко, значи не съм прав.
Не скъпа, а правилната. Друг фактор е, че не бива на случаен принцип да се смесват различни греси. Правилния начин за гресиране с друг вид грес е след пълното отстраняване на старата, което е адски много разправия, ако трябва да се разглобява редуктора. При китайците най-често няма информация, каква смазка са поставили, та да се търси същата за обслужване, но поне при марковите е елементарно да се намери правилната грес.

Цитат от една друга тема:
вт май 31, 2022 9:12 amLutchezar написа:
Грес се сменя само изцяло и то като се обезмасли предварително. Смесването на различни греси може до доведе до получаването на силно активни съединия.
Не си прави такива експерименти, всяка грес си има предназначение.
dragozow - майстор
При някои модели китайци съм виждал фабрично не смазани предавки даже.
stefanjor - специалист
ср юни 01, 2022 6:00 amdragozow написа:
При някои модели китайци съм виждал фабрично не смазани предавки даже.
И аз бях го чувал това и специално проверих преди да започна работа, но се оказа, че моят китаец е правен от някой съвестен Китаец :cool: .
вт май 31, 2022 2:23 pmемовлаха написа:
Да си мерите температурата на редуктора ако надвишава 40 градуса спирате косенето и смазване :-D тоя дет е писал статията едва ли е виждал моторна коса на живо ...
Проблема е в гугъл транслейшън! :-D :-D
ср юни 01, 2022 3:50 amSoviet_Soldier написа:
Не скъпа, а правилната. Друг фактор е, че не бива на случаен принцип да се смесват различни греси. Правилния начин за гресиране с друг вид грес е след пълното отстраняване на старата, което е адски много разправия, ако трябва да се разглобява редуктора....
Вярно, въпреки, че понякога бъркам щилската синтетика с Джентълмена, не съм се пресякъл досега
Важна е снобарията.

За смесването, явно си се информирал, понеже имаш лошият навик, аз му казвам липса на стил, да ползваш консумативи от кол и въже. Сигурен съм, че пазиш снимките на онези масла, с избелели етикети, на които имаше и ширпотреба. Сподели, ако не те е срам!
Дано с гресите не си се опарил!

Относно преминаването към различна грес- има си препарати за тия неща.
Колко части има моторен уред за косене, тежащ 7-9кг., на които трябва да се почисти греста?!! То чудо голямо!

С колега си говорихме за косите, преди седмица. Пита за хубава, понеже китайката му се скапала за по малко от 3 години.
Естествено, препоръчах на Драгозов предложението, евентуално аналог на Щил.
Влязъл в магазин и като го метнали- около 2000 цена!!!
Показали му техника да събаря джунглата.
Купил си пак китайка, с ясното съзнание, че 200-300лв са за 2-3 години сериозна работа.
Вече е на половин шише масло. Шише, не юзче.
Soviet_Soldier - специалист
ср юни 01, 2022 6:48 pmТрифон П.Трифонов написа:

Вярно, въпреки, че понякога бъркам щилската синтетика с Джентълмена, не съм се пресякъл досега
Важна е снобарията.

За смесването, явно си се информирал, понеже имаш лошият навик, аз му казвам липса на стил, да ползваш консумативи от кол и въже. Сигурен съм, че пазиш снимките на онези масла, с избелели етикети, на които имаше и ширпотреба. Сподели, ако не те е срам!
Дано с гресите не си се опарил!

Относно преминаването към различна грес- има си препарати за тия неща.
Колко части има моторен уред за косене, тежащ 7-9кг., на които трябва да се почисти греста?!! То чудо голямо!

С колега си говорихме за косите, преди седмица. Пита за хубава, понеже китайката му се скапала за по малко от 3 години.
Естествено, препоръчах на Драгозов предложението, евентуално аналог на Щил.
Влязъл в магазин и като го метнали- около 2000 цена!!!
Показали му техника да събаря джунглата.
Купил си пак китайка, с ясното съзнание, че 200-300лв са за 2-3 години сериозна работа.
Вече е на половин шише масло. Шише, не юзче.
Ти в много грешни неща си сигурен, но кво да се прави . . . редовно ти се случва. Въртиш една плоча с години. Темата е за греси, не за масла, ама пак не си информиран, но бързаш да пишеш за масла.
Да, редувал съм HP Ultra с Villager, само дето за разлика от теб знам ясно кво правя, и че производителят допуска смесване с други 2т масла. Цитат от сайта на Щил "STIHL HP Ultra може да бъде използвано, редувайки се с други марки масла за двутактови двигатели".

Ей, все се стараеш да се заядеш з нещо, и все греда удряш. :lol: Искрено ме забавляваш.

А относно пълното чистене от старата грес на косата, пак се изказваш неподготвен. Да ти обясня, та ако един ден видиш на живо моторна коса да знаеш. За да разкараш цялата стара грес , като за начало разглобяваш тръбите, избиваш от тях втулките, чистиш, след това редуктора, имаш зегерки, дето държат лагерите, трябва да избиеш лагерите (4 на брой в китайските) а след това да го събереш обратно. Много разправия си е, не си заслужава.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: