• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Цецо - специалист
Как се свързва този адаптер ?

Прикачен файл

IMG_4836 (Копировать).JPG
IMG_4836 (Копировать).JPG (70.57 KиБ) Видяна 1088 пъти

Прикачен файл

IMG_4835 (Копировать).JPG
IMG_4835 (Копировать).JPG (65.26 KиБ) Видяна 1088 пъти
mironcho - специалист
Няма ли надписи на капачката?
ако не - снимай платката от долу и я покажи
Цецо - специалист
На капачката има само номерация на клемите от 1 до 6.
MamaMy - майстор
Това е трансформатор и реле
hidrazin - майстор
И изправител с кондензатор щото намотката на релето е DC.
Та не знам къде е тръгнал да го свързва...? :?
:partyman:
Цецо - специалист
Интересува ме , ако захранващото напрежение е 220 волта променливо , какво е изходящото напрежение.
Krasi_S - специалист
Answers: 1
чет юни 02, 2022 9:14 amЦецо написа:
Интересува ме , ако захранващото напрежение е 220 волта променливо , какво е изходящото напрежение.
Най-вероятно няма такова. Но както каза колега по-напред, докато не снимаш долната част на платката и трансформатора с махната лепенка, можем само да гадаем как и за какво се ползва. Моите 5 стотинки в хвърлянето на боб са, че това "устройство" единствено включва релето при наличие на външно напрежение.
Lutchezar - майстор
* Изтрито писано погрешка мнение *
Последна промяна от Lutchezar на чет юни 02, 2022 4:22 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
чет юни 02, 2022 10:01 amLutchezar написа:
* Грешно мнение *
Това за кое се отнася?
Ако е за
Krasi_S написа:
чет юни 02, 2022 9:14 amЦецо написа:
Най-вероятно няма такова. Но както каза колега по-напред, докато не снимаш долната част на платката и трансформатора с махната лепенка, можем само да гадаем как и за какво се ползва. Моите 5 стотинки в хвърлянето на боб са, че това "устройство" единствено включва релето при наличие на външно напрежение.
то аз се не бих го окачествил към "грешното мнение" щото некси "вероятно няма" и "вероятно има" ги оценям еднакво тежестни :?
Релето е с три извода на комотируеми контакти. Плюс 2 извода мрежово напрежение =5 клеми. На снимката са 6 клеми :?
Вероятно може релето да превключва изправеното захранване с такова от батерия и тогава поне пиновете ще стигнат като примерно общият полюс на DC захранването към вероятно изведената клема за него се свържат и батерията и консуматора.
Цецо - специалист
Снимка на платката.
Прикачен файл:
IMG_4842 (Копировать).JPG
IMG_4842 (Копировать).JPG (61.3 KиБ) Видяна 920 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Aдаптер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: