• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
raptor1987 - помощник
Здравейте, някой ползва ли такъв прекъсвач такъв прекъсвач
Идеята ми е през него да минава захранването на целия апартамент, и да мога да следя месечната консумация.
Също така ми харесва, че има защита от ниско и високо напрежение.
Дали е сполучив модел, предложете ако има по-добри варианти.
bialk - специалист
Може, но ще трябва да имаш аварийно захранване за рутера. Иначе когато го прекъснеш, няма как да го включиш отново. Гледах в Алито подобни, но с моторче. Така прекъсването на захранването е по-сигурно.
brum - майстор
В този корпус ме съмнява да се събере реле или тиристор за такива мощности. Бих подходил с едно наум към това. Дори да не го ползваш за спиране на захранването щом има един компромис най-вероятно има и други компромиси след него.
bialk - специалист
Ето това изглежда като истински прекъсвач -
BGN 63.21 14%OFF | HOCH Tuya WIFI Circuit Breaker Smart Life Timer Remote Control Automatic Wireless Buletooth Interruptor WIFI Switch Factory
https://a.aliexpress.com/_mKotTts

Търси подобни с електромер.
raptor1987 - помощник
Като цяло искам да го ползвам за следене на консумация и защита от ниско и високо напрежение.wi fi изключването няма да се ползва.Ако има не китайски варианти, нещо сигурно и доказано, моля да предложите.
brum - майстор
Това не мери консумация. Иначе да - изглежда по-истинско.

Тука питащият се опитва да събере няколко неща в едно устройство. Защита от пренапрежение, защита от ниско напрежение, WiFi електромер и евентуално ДТЗ в един уред с 1P корпус. А такова не съм виждал до сега.

Като съвет - избери си най-приоритетната функция и търси уред за нея. Ако е WiFi електромер - срещал съм много такива решения. Ако е ДТЗ и катоден отводител - ползвай си ДТЗ и/или катоден отводител. За защита от ниско напрежение не знам какво се ползва.

А на това горе не му е притеснително WiFi изключването, а елемента който изключва. Да не вземе да издъхне като пуснеш фурната, котлона и пералнята, че жената и в тъмното ще те намери с точилката.

Ако държа на консумацията по часове - умен електромер и приключвам. Те масово използват токови трансформатори да мерят мощността и няма потенциално проблемен елемент дето да спре тока в къщата.
raptor1987 - помощник
Тази сутрин един комшия ми подари точно това, което искам.
Уреда е китайчуга, ама бързото му тестване показва, че работи както е описано.това въпросната защита.
Wi fi-to не ми е важно.Мери изразходвани кВч. има защита от ниско и виско напрежение, като сам избирам в какъв диапазон да сраборва, и времето за което да реагира.Също може да се зададе колко време след идването на тока да се включи, което е хубаво в случай на "премигване".Дава разлика около 0,7v разлика с мулиметъра.Но това също може да се корегира, защото има калибрация.Тези дни ще го закача да видя как се правя, само мисля да му дам 0 от нулевата шина, а не да минава през него.

Lutchezar - майстор
Ако оправиш и достъпа до снимките, ще е доста по-добре
raptor1987 - помощник
Вечетрябва да са видими.
  • 1
  • 2

Тема "WI-FI прекъсвач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: